Adres

 

 

In samenwerking met Stichting de Bosrand Wageningen vindt op zondag 23 september van 8.30 uur tot 17.00 uur bij pluktuin de Bosrand een burendag plaats. Het is de bedoeling om tijdens de burendag een overkapping te gaan maken van palen en zonnezeilen dan wel tentdoek zodat bezoekers (van de pluktuin en van evenementen georganiseerd door de Stichting) alsmede onze vrijwilligers uit de zon en droog kunnen zitten. Hiervoor moeten douglas houten palen op betonpoeren worden geplaats en moeten er een aantal dwarsverbindigen tussen de palen worden geplaatst. Dit zijn zware palen/balken dus we zoeken stevige mannen/vrouwen voor deze klus.

 

We hebben 7 prefab betonpoeren van 500x500x700 mm gekocht. Deze wegen bijna 100 kg per stuk. We hopen op een paar sterke armen of tractor om ze op hun plaats te kunnen tillen. Vervolgens moeten er kolomvoeten op worden bevestigd en daarna de douglas pallen.

 

Uitvoering van dit project is mede mogelijk doordat Coöperatiefonds Rabobank Vallei en Rijn een donatie heeft gedaan aan Stichting de Bosrand Wageningen voor realisatie van deze overkapping. In de toekomst - als gemeente Wageningen het bestemmingsplan voor de Wageningse Eng heeft aangepast - hopen we hier dan een binnenruimte met veranda van te mogen maken.

 

Wil u tijdens burendag wel komen helpen maar niet klussen? Misschien heeft u wel groene vingers? Tijdens de burendag willen we ook tuinonderhoud plegen. We willen  onkruid wieden, woekeraars uitgraven en aantal nieuwe planten aanplanten. 

 

Mensen die in de buurt wonen of wel eens langs de pluktuin wandelen of fietsen, worden uitgenodigd om een kijkje te nemen in de pluktuin en mee te helpen met een van de klusssen.  De middag wordt afgesloten met een gezellig samen zijn  onder het genot van een hapje en een drankje.

 

Als je van plan bent te komen, geef je dan op via de website van burendag, rechtstreeks bij de pluktuin, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Voor het tuinonderhoud is eigen (tuin)gereedschap meenemen handig, zodat meerdere mensen tegelijk kunnen werken.

Graag tot zondag de 23e september, Petra

Zoeken

Webshop                Cadeaubon
webshop  overzicht bonnen
 
Boeketten               Bloemstukken
dscn2268 500    grafstuk 1b

 

Workshops              Groepen

blok 2 web    PluktuinDeBosrandGroep 1

 

Kinderfeestjes         Verhuur

089 500   PluktuinDeBosrandGroep 3

High Tea

 

Moordspel

moordspel