Openingstijden

blok 1 web

 

di t/m vr 12.30 - 17.30

za 11.00 - 17.00

 Zo 8/10 gesloten

 

 

 

Zelf plukken

blok 2 plukken web

 

Uw eigen boeket, thee of fruit plukken

en tussendoor, bij een kopje thee, 

van het uitzicht over de Eng genieten.

nu: bloemen, theekruiden,

pompoenen, laatste bramen.

Theetuin

PluktuinDeBosrandGroep 5

 

In de theepluktuin: verse theekruiden.

Bij droog weer in de theetuin: verse

kruidenthee, koffie of fris.

Brownies van Brownies & Downies

en regelmatig

homemade scones en muffins.

Adresgegevens

Dorskampweg tegenover 15

6704 PB Wageningen

06-49958208 Petra Lenskens

Verwen uw zelf of iemand anders met een mooie bos bloemen of heerlijk vers geplukt fruit.

 

In de pluktuin kunt u zelf uw eigen bloemen of fruit plukken en tussendoor van het mooie uitzicht genieten op een van de vele rustplekjes. Ook kunt u in de pluktuin terecht voor een groene workshop of voor een bloemstuk.

 

Bloemen

In de pluktuin is een ruim aanbod aan diverse soorten duurzaam geteelde snijbloemen. Wat er op het moment te plukken is, is afhankelijk van het seizoen. Een voorbeeld; in het voorjaar heeft u ondermeer akelei, vaste korenbloemen en irissen. In juli en augustus is het hoogtij in de pluktuin en heeft u een ruime keuze. In het najaar heeft u ondermeer dahlia's, herfstasters en herfstanemonen. Onder het kopje fotoarchief bloemen ziet u een aantal van de in de pluktuin verkrijgbare bloemen.

Nadat u geplukt heeft wordt de prijs van de bloemen bepaald. Met uitzondering van enkele bloemen (zoals pioenrozen, dahlia's, hortensia's, siererwten en zonnebloemen) welke per bloemstengel gaan (minimale afname 10 stengels), wordt de prijs van de meeste bloemen aan de hand van de omvang van de stelen van het boeket bepaald. Op deze manier betaald u voor bloemetjes met dunne stelen minder dan voor grote bloemen met zware stelen. De omvang van de stelen wordt bij, strak samen gehouden, boeket aan de onderkant gemeten  met behulp van ringen van verschillende diameters, variërend in kleine stappen van 32 mm (4,50) tot 100 mm. Wilt u een boeket wat groter is, dan kan dat natuurlijk ook altijd. Prijs wordt dan apart bepaald. Dahlia's zijn 0,45 cent per bloemstengel. Door de dikke stengels van de dahlia's zou u als u per diameter betaald anders meer kwijt zijn.

U kunt al een boeket plukken vanaf 4,50 (ring 1, diameter 32mm).  Ring 2 (diameter 40 mm) geeft voor 7,50 een mooi boeket. U kunt per boeket af rekenen of kiezen voor een  "strippenkaart" welke afhankelijk van het bedrag (14,- , 20,- of 28.-) goed is voor een aantal boeketten. Tevens zijn er cadeaubonnen verkrijgbaar. Leuk om iemand voor een verjaardag of als bedankje mee te verrassen.

Fruit

Het assortiment kleinfruit omvat  aalbessen, appelbessen, appels, blauwe (bos)bessen, bramen (doornloos), cranberry´s, frambozen (zomer en herfst), japanse wijnbessen, honigbessen, kruisbessen, peren, pruimen, tafeldruiven en zwarte bessen.

Er zijn kleine, middelmaat en grote fruitbakjes.

 

Abonnementen 

Er zijn diverse abonnementen mogelijk, bijvoorbeeld wekelijks bloemen en fruit of ene week bloemen andere week fruit. Neem contact op met de pluktuin om de mogelijkheden te bespreken.

 

 

Zoeken