Adres

 

 

NL Doet 2018

Pluktuin de Bosrand doet op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart 2018 weer mee met NL Doet, de landelijke vrijwilligersdagen. Er zijn weer diverse - lichtere en zwaardere - klussen te doen. Wilt u tijdens NL Doet komen helpen meldt u dan aan via de website van NL Doet of rechtstreeks bij de pluktuin.

Klussen die wie o.a. tijdens NL Doet willen aanpakken

1) Aanleg van een helofytenfilter.

Hiermee willen we op ecologische wijze het afvalwater van de pluktuin (van het handenwassen, de wc en water van de kookworkshops) reinigen.

Hiervoor zoeken we rond de 10 - 15 personen. Er moet een veld van ongeveer 16 - 20 m2 worden aangelegd. Hiervoor is als het goed is vooraf al een gat gegraven. Dit gat moet bekleed worden met vilt, vervolgens met vijverfolie, dan met worteldoek. Hierna komen er drainaigeslangen in en wordt er grind en zand in gestort. Aan het eind moeten er rietplantjes in worden aangeplant.

Deze klus wordt in samenwerking met Stichting de Bosrand Wageningen uitgevoerd.

2) Tuinonderhoud.

De tuin weer klaar maken voor de start van het nieuwe plukseizoen.

Er zijn diverse onderhouds klussen in de tuin te doen, van lichte klusjes tot wat zwaardere klussen. In overleg kijken we wat je wilt en kunt gaan doen.

Hiervoor zoeken we 10 a 15 vrijwilligers.

3) Timmeren van een afdakje boven onze theedressoir.

We hebben tijdens afgelopen burendag een vergelijkbare theekast getimmerd voor bij het rustpunt. Nu zouden we ook graag bij onze theetuin een overdekt kastje willen hebben. Hiervoor moeten aan het bestaande kastje aan de zijwanden balken getimmerd worden waaraan afdakje en achter- en zijwanden worden bevestigd.

Voor deze klus zoeken we 2 - handige - vrijwilligers.

 

4) Opknappen rustpunt

Afgelopen burendag hebben we de helft van het rustpunt aangepakt en opgeknapt. Nu zouden we graag de andere helft willen aanpakken. Hiervoor moeten een aantal overwoekerende planten worden uitgespit, ontdaan worden van onkruid (o.a. kweekgras en klimmende winde) en weer terug geplant worden.

Voor deze klus zoeken we 2 a 4 vrijwilligers.

 

5) Spitters

We hebben een aantal woekerende planten - o.a. asters en guldenroede - en grote graspollen welke we er graag uitgespit willen hebben. Als gevolg van mijn ongeval in 2015 zijn ze gaan woekeren en hebben ze grote pollen gemaakt. Ik kan ze zelf - ook door mijn ongeval - er helaas niet uitspitten en zoek daarvoor dus hulp.

Voor deze klus kunnen we alle vrijwilligers gebruiken, maar 5 zou al heel erg mooi zijn.

 

Binnenkort volgen hier nog meer klussen.

 

Zoeken

 Webshop                Cadeaubon
webshop  overzicht bonnen
 
Boeketten               Bloemstukken
dscn2268 500    grafstuk 1b

 

Workshops              Groepen

blok 2 web    PluktuinDeBosrandGroep 1

 

Kinderfeestjes         Verhuur

089 500   PluktuinDeBosrandGroep 3

JS FlexSlider NLdoet 2017