Openingstijden

blok 1 web

 

di t/m vr 12.30 - 17.30

za 11.00  -  17.00

zo 13/8 gesloten

 

 

 

 

Zelf plukken

blok 2 plukken web

 

Uw eigen boeket, thee of fruit plukken

en tussendoor, bij een kopje thee, 

van het uitzicht over de Eng genieten.

nu: bramen, laatste blauwe bessen,

jap. wijnbes, theekruiden, bloemen.

Theetuin

PluktuinDeBosrandGroep 5

 

In de theepluktuin: verse theekruiden.

Bij droog weer in de theetuin: verse

kruidenthee, koffie of fris.

Brownies van Brownies & Downies

en regelmatig

homemade scones en muffins.

Adresgegevens

Dorskampweg tegenover 15

6704 PB Wageningen

06-49958208 Petra Lenskens

nu, 10 augustus te plukken: bramen, blauwe bessen (beperkt), laatste appelbessen en japanse wijnbessen, de eerste herfstframbozen, theekruiden en volop bloemen. Verder is er jam en gedroogde thee te koop. Later in het seizoen komen er weer herfstframbozen, plus nog de druiven, appels, enkele pruimen en pompoenen.

Wilt u om het milieu te sparen zoveel mogelijk eigen bakjes voor het fruit meenemen.

De peren hebben helaas toch vorstschade gehad en zijn bijna allemaal weg.

De aardbeien en kruisbessen zijn allemaal geplukt. De rode bessen en zwarte bessen zijn voorbij, door de warmte zijn ze te snel gerijpt. De rabarberplanten krijgen rust om volgend jaar weer te kunnen produceren.

Binnenkort nog een yogales in de pluktuin. Zie bij agenda. De les is bij droog weer op 14 augustus om 19.00.

U kunt in de pluktuin niet pinnen! Graag zoveel mogelijk met gepast / klein geld betalen.

Zondag 13 augustus gesloten.

 

Cadeaubonnen

Cadeaubonnen zijn er vanaf 4,50 voor ieder gewenst bedrag. Leuk om iemand voor een verjaardag of als bedankje mee te verrassen. U kunt cadeaubonnen besteden aan bloemen, fruit of theekruiden. U kunt de cadeaubon niet besteden aan het drinken van thee of koffie in de pluktuin. De cadeaubonnen kunnen in delen besteed worden.

overzicht bonnen

 

Extra Jam met maar liefst meer dan 71% vruchten

Er zijn in de pluktuin diverse soorten 'extra jam' te koop. Extra jam (of ook wel extra confituur genoemd) is een volgens de Nederlandse Warenwet beschermde naam. Om extra jam te mogen heten moet de jam ten minste 450 gram vruchtenpulp per kg bevatten (45%). De extra jam van de pluktuin bevat maar liefst 71,4% vruchten. De extra jam van de pluktuin bevat alleen naturlijke ingredienten.

Gedurende het seizoen maken we diverse soorten jam. Er is in de pluktuin extra jam te koop van ondermeer rode met zwarte bessen, van rabarber met kruisbessen, van rabarber met sinaasappel, van bramen en van rode bessen. Verder  is er 100% puur rode bessensap en druivensap te koop. 

Ook de term (extra) gelei is wettelijk beschermd. Bij gelei wordt alleen het sap van de vruchten gebruikt. De extra aalbessenjam van de pluktuin ziet er wel uit als gelei, maar hierin zijn wel de hele vruchten verwerkt. Omdat de meeste mensen niet van de aalbessenpitjes in de jam houden is de aalbessenjam van de pluktuin kort gemixed m.b.v. een staafmixer. Hierdoor zie je geen pitjes meer en lijkt het gelei er zitten echter wel gehele aalbessen in verwerkt en niet alleen het sap van de vruchten.

Zoeken