Adres

 

 

Te plukken bij Pluktuin de Bosrand

In de pluktuin kunt u afhankelijk van het seizoen diverse soorten bloemen, theekruiden met ondermeer 20 soorten munt en kleinfruit als aalbessen (rode bessen), aardbeien, appelbessen, appels, blauwe bessen, doornloze bramen, (tafel) druiven, (zomer en herfst) frambozen, honingbessen, japanse wijnbessen, kiwibessen (dit jaar waarschijnlijk nog geen vruchten), kruisbessen, peren, pruimen, rabarber en zwarte bessen plukken. Het aanbod varieert gedurende het seizoen. Hieronder ziet u wat u op dit moment kunt komen plukken.

Nu 25/5 te plukken:

Rabarber, theekruiden en pioenrozen, duizendschoon en voorjaarsbloemen als korenbloemen, irissen, akelei, vrouwenmantel. Het overige fruit heeft nog wat zon en tijd nodig. 

Voor bij de thee zijn er brownies en blondies met bosbessen van Brownies & Downies.

 

Graag zoveel mogelijk met gepast / klein geld betalen. 

Wilt u om het mileu te sparen zoveel mogelijk uw eigen bakjes / zakjes meenemen voor het fruit.

Tip: Moet u met de bloemen nog een eindje rijden neem dan een emmertje (met water) mee om de bloemen in naar huis te vervoeren.

 

Cadeaubonnen

Cadeaubonnen zijn er vanaf 5,00 voor ieder gewenst bedrag. Leuk om iemand voor een verjaardag of als bedankje mee te verrassen. U kunt cadeaubonnen besteden aan bloemen, fruit, theekruiden of het drinken van thee of koffie in de pluktuin. De cadeaubonnen kunnen in delen besteed worden en zijn 5 jaar geldig.

Wilt u buiten het plukseizoen om een cadeaubon, neem dan contact op via email of telefoon of bestel hem via de webshop. U kunt de cadeaubon - op afspraak - in de pluktuin afhalen of we kunnen hem per post bezorgen.

 

cadeaubon

 

Extra Jam met maar liefst 72% vruchten

Er zijn in de pluktuin en via de webshop diverse soorten 'extra jam' te koop. Extra jam (of ook wel extra confituur genoemd) is een volgens de Nederlandse Warenwet beschermde naam. Om extra jam te mogen heten moet de jam ten minste 450 gram vruchtenpulp per kg bevatten (45%). De extra jam van de pluktuin i maar liefst 72% vruchten. De extra jam van de pluktuin bevat alleen naturlijke ingredienten. De jam zit in een mooi herbruikbaar weckpotje van 300ml.

Gedurende het seizoen maken we diverse soorten jam. Er is in de pluktuin extra jam te koop van ondermeer rode met zwarte bessen, van rabarber met kruisbessen, van rabarber met sinaasappel, van bramen en van rode bessen. Verder  is er 100% puur rode bessensap en druivensap te koop. 

jam bramen 2

 

Ook de term (extra) gelei is wettelijk beschermd. Bij gelei wordt alleen het sap van de vruchten gebruikt. De extra aalbessenjam van de pluktuin ziet er wel uit als gelei, maar hierin zijn wel de hele vruchten verwerkt. Omdat de meeste mensen niet van de aalbessenpitjes in de jam houden is de aalbessenjam van de pluktuin kort gemixed m.b.v. een staafmixer. Hierdoor zie je geen pitjes meer en lijkt het gelei er zitten echter wel gehele aalbessen in verwerkt en niet alleen het sap van de vruchten.

Zoeken

Webshop                Cadeaubon
webshop  overzicht bonnen
 
Boeketten               Bloemstukken
dscn2268 500    grafstuk 1b

 

Workshops              Groepen

blok 2 web    PluktuinDeBosrandGroep 1

 

Kinderfeestjes         Verhuur

089 500   PluktuinDeBosrandGroep 3

High Tea

 

Moordspel

moordspel