Openingstijden

blok 1 web

 

di t/m vr 12.30 - 17.30

za 11.00 - 17.00

 Zo 8/10 gesloten

 

 

 

Zelf plukken

blok 2 plukken web

 

Uw eigen boeket, thee of fruit plukken

en tussendoor, bij een kopje thee, 

van het uitzicht over de Eng genieten.

nu: bloemen, theekruiden,

pompoenen, laatste bramen.

Theetuin

PluktuinDeBosrandGroep 5

 

In de theepluktuin: verse theekruiden.

Bij droog weer in de theetuin: verse

kruidenthee, koffie of fris.

Brownies van Brownies & Downies

en regelmatig

homemade scones en muffins.

Adresgegevens

Dorskampweg tegenover 15

6704 PB Wageningen

06-49958208 Petra Lenskens

Vrijwilligers gezocht.

Het opzetten van de pluktuin en het onderhoud ervan kost heel veel tijd. Hulp hierbij is van harte welkom. Zelf kan ik sinds 2 jaar door een ongeval permanent minder en ook minder zwaar werk doen, waardoor hulp nog eens extra welkom is. Als gevolg van een ongelukkige sprong om de nek door een autistisch jongen is in februari 2015 mijn knie uit de kom geschopt. Hierdoor heb ik zelf geruime tijd weinig a niets in de tuin kunnen doen. Gelukkig hebben diverse vrijwilligers wel doorgewerkt en is er ook tijdens NL Doet veel werk verzet. John, Marina, Frits, Wendy, Jan, Bart, Louise, Rene, Wil, Lya, Greet, Antoinette, Erik en Richard hebben, naast nog een aantal mensen, afgelopen periode heel veel gedaan. Dank jullie wel voor alle hulp (en morele steun)! 

Ondanks de geweldige inzet van de vrijwilligers die de tuin draaiend hebben gehouden is de tuin de afgelopen periode her en der toch iets te wild geworden en moet er het nodige gebeuren om de tuin weer op orde te krijgen. Helaas is mijn knie permanent beschadigd waardoor ik niet meer volledig kan buigen, knielen, op mijn knieën zitten, spitten enz. Ik kan niet meer als voorheen het zware werk in de tuin doen. Hulp in de tuin was altijd al welkom maar nu helemaal. Mocht u zin hebben om in de pluktuin te komen helpen heel erg graag. Ook eenmalig een paar uurtjes hulp is zeer welkom! Er zijn allerlei klussen te doen, lichtere en zwaardere klussen.

Naast tuinonderhoud is er nog divers ander vrijwilligerswerk te doen, waarmee u de pluktuin en mij ook erg zou helpen.

Hieronder een lijst met actuele vacatures. Het betreft allemaal vrijwilligerswerk. Als u op de link klikt krijgt u meer informatie over de vacature

 

Allround tuinman (m/v) met groene vingers

Tuinman (m/v) voor het grove tuinonderhoud; tuinervaring is hierbij een pre maar niet noodzakelijk

Maaihulp (meerdere personen gezocht); er moet wekenlijks gemaaid worden m.b.v. zelfrijdende loopmaaier. Kunt u af en toe helpen, meld u dan ook aan.

Timmerman (m/v); voor o.a. het timmeren van verkoopkraampje, koffietafel

Tuintherapeute (zzp-er of in dienst van zorginstelling); we zoeken iemand die tuintherapie / kleinschalige landbouwzorg in de pluktuin wil verzorgen.

Klusjesman (m/v); o.a. voor opknappen tuinmeubels, reparatie machines

Oproepkracht voor oogsten van fruit; indien er door de klanten onvoldoende wordt geplukt en het fruit overrijp dreigt te worden moet er snel geoogst kunnen worden. Wilt u op oproepbasis af en toe helpen met oogsten?

Oproepkracht voor assisteren bij workshops (bloemschikken, jam maken), (kinder)feestjes of hightea.

Hulp theetuin; vindt u het leuk om af en toe thee/koffie te komen schenken in de theetuin? Of te helpen bij onderhoud van de theepluktuin?

Bakhulp; naast de brownies van Brownies en Downies willen we incidenteel (bij groepen/workshops/hightea) extra taartjes met vruchten van de tuin hebben. Heeft u zin om af en toe voor ons te bakken?

Marketeer / PR-medewerker; hoe verbeteren we de vindbaarheid van de pluktuin

Werver (m/v) van subsidies en sponsors; hulp bij het zoeken naar subsidies en sponsoren. We zoeken o.a. een sponsor voor een zitmaaier.

Stagiaires; o.a. voor bodemonderzoek met bemestingsadvies, duurzame aanpak van kweekgras.

Ergonoom; hoe kunnen we de tuin - simpel en betaalbaar - aanpassen zodat het met mijn knieprobleem werkbaarder wordt.

 

Heeft u interesse in een van deze vacatures, kom dan langs bij de pluktuin om de mogelijkheden te bespreken of neem contact op met mij, Petra Lenskens, telefonisch ( 06-49958208) of via het contactformulier.

 

Daarnaast worden er tijdens het seizoen een aantal werkdagen georganiseerd (meestal de woensdagmiddag en/of de zaterdag). Hierbij werk je (als je dat wilt) samen met anderen die, net als jij, van tuinieren houden.

 

Op dit moment zijn er 7 vrijwilligers die me geregeld helpen de pluktuin op orde te houden en verder uit te breiden; John, mijn partner, wie o.a. de druiven onderhoud en me verder regelmatig helpt met vooral de wat grotere klussen plus Marina, Frits, Wendy, Bart, Jan en Louise. Ze helpen vooral met het tuinonderhoud, onkruid wieden, schoffelen, maaien en snoeien, maar soms ook met andere klussen, zoals timmeren en lassen. Daarnaast zijn er nog aantal mensen (o.a. Greet, Wil en Evelien) die geregeld helpen met bemannen van de kraam van de pluktuin tijdens de Molenmarkt of het Oogstfeest van de Wageningse Eng, workshops (bloemschikken of jam maken) begeleiden, het sluiten van deals tijdens de Beursvloer in Wageningen en Ede, het waarnemen tijdens mijn vakantie en met de tuin in kaart brengen.  

Over de jaren heen hebben ondertussen al heel veel mensen geholpen met de aanleg en het onderhoud van de tuin. In het fotoarchief vind u onder het kopje vrijwilligers van de meeste van hen een foto genomen tijdens hun werk in de pluktuin. Iedereen heel erg bedankt voor jullie inzet! Zonder jullie hulp was de pluktuin niet zo mooi geworden.

Wilt u ook lekker buiten werken en helpen de pluktuin verder te ontwikkelen of te onderhouden kom dan langs bij de pluktuin om de mogelijkheden te bespreken of neem contact op met mij, Petra Lenskens telefonisch ( 06-49958208) of via het contactformulier 

Zoeken