Adres

 

 

Pluktuin de Bosrand doet op vrijdag 12 en zaterdag 13 maart 2021 opnieuw mee met NL Doet. Er zijn weer diverse klussen te doen. Jouw hulp hierbij zou zeer welkom zijn. Kom je ook helpen? Je kunt je opgeven via www.NLDoet  of rechtstreeks bij de pluktuin. meer informatie eventueel via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We nemen bij het uitvoeren van de klussen natuurlijk de geldende COVID maatregelen in acht. We kijken wat er kan en mag qua aantal mensen. We houden afstand tot elkaar, alle klussen vinden in de buitenlucht (eventueel onder open overkapping) plaats, we hebben beschermende middelen als handgel, mondkkapjes, (tuin)handschoenen, desinfectiemiddelen. Klussen worden individueel / op 1,5 m afstand van elkaar uitgevoerd. We proberen mensen zoveel mogelijk eigen gereedschap te laten gebruiken. Tijdens pauzes gebruiken we wegwerpbekertjes of vragen mensen hun eigen mok mee te nemen. En heb je klachten, dan blijf je natuurlijk thuis.

 

Tijdens NLDoet hebben we de volgende klussen;

 

Timmerklussen (in samenwerking met Stichting de Bosrand Wageningen)

In samenwerking met Stichting de Bosrand Wageningen willen we tijdens NLdoet een dubbel landhek van douglashout timmeren (4m25 breed), een klaphek maken, een frame voor RVS keukenblad timmeren en een hek repareren.

Het dubbelle landhek geeft straks toegang tot een plek voor de aanhanger en plek om compost of bladeren te laten bezorgen. Als aanhanger hier straks kan staan, komt er aan kant van de Bosrandweg een stuk vrij om een bloemenborder aan te leggen.

Het klaphek dient ervoor te zorgen dat mijn oppashond (als hij straks na al het thuiswerken weer komt) niet achter klanten aan de tuin uit kan lopen.

Bij het timmeren houden we net als bij de anderen klussen 1,5 m afstand tot elkaar. 

Deze klus wordt in samenwerking met Stichting de Bosrand Wageningen uitgevoerd. Opgave voor deze klus via NLDoet bij Stichting de Bosrand Wageningen.

 

Tuin seizoens klaarmaken / tuinonderhoud; onkruid wieden, spitten, snoeien en compost uitrijden

Tuinonderhoud. Dit bestaat vooral uit onkruid wieden, paden schoffelen, compost uitrijden en mogelijk ook nog wat snoeien.

Frambozen seizoensklaar maken o.a. onkruid wieden, compost aanbrengen

Stuk met frambozen planten (7 rijen van iedere 0,5 m breed en 20 m lang) onkruid vrij maken. Uitrijden van laagje compost bij schoon gemaakte frambozen.

Draden voor netten spannen.

 

Theepluktuin seizoensklaar maken o.a. Paden schoffelen en onkruid wieden 

 

Rode bessen seizoensklaar maken o.a. onkruid wieden, compost aanbrengen

Stuk met rode bessen struiken onkruid vrij maken. Uitrijden van laagje compost bij schoon gemaakte frambozen.

 

Plaatsen omheining en verplaatsen deel van heg (15m)

We willen meer ruimte maken langs de weg vrij maken voor het plaatsen van een verkoopkraam waar onze bloemen, fruit en de groeten van Pluktuin Sayuran verkocht kunnen worden en om ruimte te maken voor extra fietsenstallingen en voor parkeerplek voor 6 auto's (ipv 3).  Hiervoor willen we nieuw omheining maken ongeveer 1,5 m achter bestaande omheining en de bestaande haag van veldesdoorns hier naar toe verplaatsen. We willen aan eind van NLDoet in ieder geval de tuin weer konijnproof hebben omheind. Het verplaatsen van de haag is een enorme klus. Dit kan in etappes gedaan worden.  

Plaatsen van palen voor de omheining en aantal palen voor de fietsenstalling, graven van ondiepe geul voor ingraven van konijnengaas, bevestigen van konijnengaas aan palen. Uitgraven van veldesdoornstruik en herplanten achter nieuwe omheining.

 

Er zijn zoals hierboven omschreven diverse klussen te doen. Groene vingers zijn niet noodzakelijk.

We zien je graag op 12 en/of 13 maart.

Frits (namens Stichting de Bosrand Wageningen) en Petra

Zoeken

Webshop                Nu te plukken
webshop      blok 2 plukken web
 
  Cadeaubon          Abonnement

overzicht bonnen      IMG 3190 abonnement web

 
Boeketten               Bloemstukken
dscn2268 500    grafstuk 1b

 

Workshops           Yogales  

blok 2 web    20190612 091102 web

 

Groepen            Combi arrangement

PluktuinDeBosrandGroep 1      PluktuinDeBosrandGroep 3

 

Kinderfeestjes         Verhuur

089 500   PluktuinDeBosrandGroep 3

High Tea                    Picknick

high tea web      PluktuinDeBosrandGroep 2

Moordspel               Duurzaam

moordspel    IMG 6294

JS FlexSlider NLdoet