Adres

 

 

orkshops in Pluktuin de Bosrand

Tijdens het seizoen worden er in de pluktuin diverse workshops gehouden. Er worden ondermeer workshops bloemschikken, handgebonden boeket (korenschoof) maken, jam en/of chutneys maken, workshop smoothies maken, workshop over eetbare bloemen en een workshop over kruiden thee georganiseerd.

Minimaal aantal deelnemers voor de workshops is 8 personen. Voor de high tea geldt eveneens een minimum van 8 personen. U kunt u individueel aanmelden. Heeft u interesse meld u dan alvast vrijblijvend aan via het contactformulier u wordt dan uiterlijk 2 dagen van te voren op de hoogte gebracht of de workshop door gaat.

Wilt u met een groepje vrienden/vriendinnen of met uw bedrijf een workshop volgen? Vanaf 8 personen is er door de weeks 's morgens of 's avonds een prive workshop te plannen buiten de hier genoemde data om (niet in het weekend).

De prijzen varieren per workshop. U kunt al een workshop volgen vanaf 20,00 p.p.  Heeft u interesse neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken. De prijzen op de website zijn voor mensen die zich individueel aanmelden.

De pluktuin beschikt over een overkapping van 20 m2 zodat bij slecht weer de workshop of high tea toch door kan gaan. Voor grotere groepen kan er bij slecht weer naast de overkapping ook nog een partytent (4x4) of activiteitendak (8x8) opgezet worden.

Data workshops 2020 volgen binnenkort 

 
Dag
Datum
Tijdstip
Workshop /High Tea
  woensdag   19.00 - 21.30 Jam
  maandag   19.00 - 21.30 Bloemschikken
  maandag    9.30 - 12.00  Korenschoof
  maandag   14.00 - 16.00  Theekruiden
  zondag   14.30 - 17.00 High tea
  maandag   14.00 - 16.00 Eetbare bloemen
  maandag    19.30 - 21.30  Korenschoof
  woensdag   19.00 - 21.30 Bloemschikken
  maandag   19.00 - 21.30 Jam/Chutney
  woensdag     9.30 - 11.30 Bloemschikken kinderen
  zondag   14.30 - 17.00 High tea
  maandag   14.00 - 16.00 Theekruiden
  maandag   19.00 - 21.30 Jam/Chutney
  woensdag   9.30 - 11.30 Bloemschikken kinderen
  maandag   19.00 - 21.30 Bloemschikken
  woensdag   19.30 - 21.30 Eetbare bloemen 
  zondag   14.30 - 17.00 High tea
  maandag   14.00 - 16.00 Theekruiden
  woensdag   19.00 - 21.30 Jam
  maandag   19.30 - 21.30 Korenschoof
  maandag   13.30 - 16.00 Eetbare bloemen 
  woensdag   19.00 - 21.30 Bloemschikken
  zondag   14.30 - 17.00 High tea

 

Mogelijk dat we in herfst en met kerst ook nog extra workshops bloemschikken geven. Deze komen t.z.t. dan hier op de site te staan.

 

Voor alle wokschops geldt dat u zich vooraf moet aanmelden. Dit kan tot uiterlijk twee dagen van te voren via contactformulier.

Minimum aantal deelnemers is 8 personen.  

 

Data high tea 2020 volgen binnenkort 

zondag   14.30 - 17.00

Zondag

zondag   

 

14.30 - 17.00

14.30 - 17.00

zondag     

14.30 - 17.00

 

U dient zich vooraf aan te melden. Dit kan tot en met donderdagavond voorafgaand aan de high tea. Minimum aantal deelnemers voor de high tea is 8 personen.  

prijs:      23,50 p.p.

 

Data yoga lessen 2020 volgen binnenkort 

 

Voor liefhebbers van yoga en bloemen plukken organiseert Pluktuin De Bosrand in Wageningen een arrangement van Yoga in de buitenlucht met aansluitend een kopje zelf geplukte kruidenthee en een bosje bloemen die je zelf mag plukken en samenstellen. Dit arrangement vindt plaats buiten op het grasveld in de pluktuin en het enige dat je meeneemt is een yogamatje, groot strandlaken of handdoek. Dit dient als 'matje' tijdens yoga. Ook een dekentje is fijn voor als het wat frisser is. De les wordt verzorgd door yogadocente Ondine van de Rest. De yoga zal een mix zijn van Vinyasa flow yoga, Hatha yoga en Yin Yoga.

Tijdens de les is de pluktuin gesloten voor andere bezoekers zodat u in alle rust en zonder toeschouwers de yoga kunt beoefenen.

 

Dit arrangement in de buitenlucht kost 15,00 euro p.p. en is inclusief yogales, kopje verse kruidenthee en een bosje zelf geplukte verse bloemen. 

 

Data: volgen binnenkort 

Lessen zijn te volgen als losse lessen.

 

De les zelf duurt 1u15. De yogales is bij droog weer op het grasveld. In geval van regen kan de les onder overkapping (20m2) gehouden worden.

Voor aanmelding en voor meer informatie mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

.

Data yoga lessen:Kosten voor deze yogales zijn 15,- p.p. inclusief kopje zelf geplukte kruiden thee en zelf geplukt boeketje.

Workshop meditatief zingen data volgt binnenkort

Onder de klanken van de gitaar brengen we lichaam en geest tot rust en laten we klinken wat er binnen in jou leeft. Zonder oordeel aanvaarden we het moment. Ben je benieuwd naar meditatief zingen? Kom dan naar deze workshop midden in de Pluktuin!

Ervaring met zingen of meditatie is niet nodig, wel is het handig om een yogamat of handdoek mee te nemen.

Aansluitend op het zingen plukt u zelf verse kruiden voor een lekker kopje thee.

Tijdens de workshop is de pluktuin nog gesloten voor bezoekers, zodat u in alle rust en zonder toeschouwers kunt zingen.

 

Datum meditatief zingen: d

Kosten voor deze workshop zijn 15,- p.p. inclusief kopje zelf geplukte kruiden thee.

Minimum aantal deelnemers: 10

Informatie en opgaven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Workshop handgebonden boeket

Tijdens de workshop leert u een korenschoofboeket maken als van een bloemist.

De prijs van de workshop  is inclusief bloemen, uitleg over het maken van een korenschoofboeket en één kopje koffie of thee met iets lekkers erbij. U gaat met een mooi eigen gemaakt boeket naar huis.

Tijdsduur: 2 a 2,5 uur.

Prijs:  26,00 p.p. 

Workshop bloemschikken

Per workshop wordt er - eventueel in overleg met deelnemers - besloten wat er gemaakt gaat worden, bijvoorbeeld een bloementaart, bloemenkrans, biedemeijer, modern stuk enz.

De prijs van de workshop is inclusief bloemmateriaal, oasis, krammen enz. plus één kopje koffie of thee met iets lekkers erbij. 

Tijdsduur: circa 2,5 uur.

Prijs: vanaf 28,50 p.p.  De kosten voor de workshop zijn afhankelijk van wat gemaakt gaat worden, van de hoeveelheid benodigde materialen.

Workshop bloemschikken voor kinderen v.a. 6 jaar

De kinderen (v.a. 6 jaar) gaan óf een jampotje versieren en plukken vervolgens een boeketje om hier in te zetten óf ze gaan een mini bloementaartje dan wel cupcake maken van oasis waarin ze bloemen steken.

De prijs van de workshop is inclusief bloemmateriaal, oasis plus één pakje fris met één zakje chips voor de kinderen en één kopje koffie of thee met iets lekkers erbij voor één begeleidende ouder.

Tijdsduur: 1,5 a 2 uur.

Prijs  vanaf 15,00 p.kind 

Workshop jam of chutney maken

Wat voor jam of chutney er tijdens de workshop wordt gemaakt hangt af van het fruit dat er op dat moment beschikbaar is in de pluktuin. Naast het fruit uit de pluktuin worden de  benodigde aanvullende ingredienten ingekocht. U gaat 2 aan 2 koken op gaspitjes.

De prijs van de workshop is inclusief alle benodigde materialen, één kopje koffie of thee met wat lekkers erbij, aan het eind van de workshop een proeverij van elkaars resultaat en 1 potje jam (380 gr) om mee naar huis te nemen.

Tijdsduur: 2,5 uur.

Prijs: 28,50 p.p. 

Workshop smoothies maken

Wat voor smoothies er tijdens de workshop wordt gemaakt hangt af van het fruit dat er op dat moment beschikbaar is in de pluktuin. Naast het fruit uit de pluktuin worden de  benodigde aanvullende ingredienten ingekocht. 

de prijs voor de workshop is inclusief alle benodigde materialen, een proeverij van verschillende smaken smoothies met een keer wat lekkers erbij.

Tijdsduur: 2 - 2,5 uur.

Prijs:  20,00 p.p.

Workshop theekruiden

In de theepluktuin gaat u aan de hand van onze lekkere recepten bloemen- en kruidenblaadjes plukken. Die u – eventueel gemengd met gedroogde thee, bloemen en kruiden – mengt tot een bijzondere thee. Wat denkt u van een lekkere bloementhee van rozenblaadjes, hibiscus, dropplant of van kamillethee of brandnetelthee. Ook zijn er diverse soorten munt zoals de bekende Marokkaanse en Zwitserse munt, maar bijvoorbeeld ook chocolademunt, appelmunt en pepermunt. De mogelijkheden zijn legio. U neemt uiteraard een zakje met uw eigen theemengsel mee naar huis.

Tijdsduur: 2,5 uur.

Prijs: 22,50 p.p. inclusief materiaal, onbeperkt thee drinken en met één keer wat lekkers bij de thee.

Workshop eetbare bloemen

Binnenkort volgt meer informatie over deze workshop

Tijdsduur: 2,5 uur.

Prijs: 22,50 p.p. inclusief materiaal, één kopje koffie of thee met wat lekkers erbij.

Zoeken

Webshop                Cadeaubon
webshop  overzicht bonnen
 
Boeketten               Bloemstukken
dscn2268 500    grafstuk 1b

 

Workshops              Groepen

blok 2 web    PluktuinDeBosrandGroep 1

 

Kinderfeestjes         Verhuur

089 500   PluktuinDeBosrandGroep 3

High Tea

high tea web 

Moordspel

moordspel