Adres

 

 

Paden met Schots Graniet Gruis

We willen de pluktuin door het aanleggen van halfverharde paden graag toegankelijker maken voor mindervaliden, ouderen met rollators en ouders met kinderwagens. Hiervoor willen we de houtsnipperpaden vervangen door paden met Schots Graniet Gruis. Deze hebben een natuurlijke uitstraling en passen in de tuin en in het landschap (deze paden worden o.a door Staatbosbeheer en Natuurmonumenten aangelegd). Op foto hieronder ziet u de eerste paden aangelegd tijdens NL Doet 2014 (het is op foto nog kaal, maar binnenkort komen er foto's van de paden met bloemen er omheen). Bijkomend voordeel van dit soort paden is ook nog dat ze minder onderhoud vragen dan de bestaande houtsnipperpaden waardoor we meer tijd over houden voor onderhoud van de planten en zo de tuin nog aantrekkelijker kunnen maken. We hopen binnenkort, met uw hulp, nog meer houtsnipperpaden te vervangen door paden van Schots Graniet Gruis en daarmee te tuin toegankelijker en mooier te maken.

  dscn1647-500

In totaal is er ongeveer 1250 m2 pad wat aangelegd moet worden (deel hiervan wordt ook graspad). Hiervoor is veel geld nodig, bij zelf aanleggen ongeveer 7.500- euro.  Aanleg van de paden kan in etappes gebeuren. De halfverharding kan per volle vrachtwagen van 10 kuub besteld worden (kosten 750,- incl btw). Met 1 vrachtwagen kan ongeveer 200m pad worden aangelegd.  Pluktuin de Bosrand beschikt niet over de financiele middelen om de aanleg van de paden te bekostigen. We zoeken daarom uw hulp. Draagt u de pluktuin een warm hart toe en wil u helpen bij het aanleggen van de paden dan kan dit door middel van:

- een eenmalige donatie (zonder tegenprestatie).

- sponsoring van een aantal meters pad. Tegenprestatie publiciteit via vermelding op website, facebook, twitter en een bordje in de pluktuin bij het betreffende pad. 

- via voorverkoop financiering van een aantal meters pad. Tegenprestatie tegoedbonnen voor het zelf komen plukken van bloemen in de pluktuin. De tegoedbonnen worden (om dit seizoen niet  onvoldoende bloemen meer over te houden voor gewone verkoop) verspreid over 3 op een volgende plukseizoenen.

Voorbeeld voorverkoop: voor 25,- kan ongeveer 3 m2 pad worden aangelegd. Als dank voor uw financiering mag u de komende 3 plukseizoenen per seizoen een boeket (grootte ring 3) komen plukken. U ontvangt hiervoor tegoedbonnen zodat u gedurende het seizoen kunt komen plukken wanneer het u uitkomt.

Iedere bijdrage, groot en klein, voor de aanleg van de paden is welkom.

Donaties, sponsoring, voorverkoop kan via:

IBAN: NL56 INGB 0753 2420 36  t.n.v. P.Lenskens te Bennekom onder vermelding van donatie, sponsoring of voorverkoop aanleg paden.

Al het geld wordt gegarandeerd aan de aanleg van paden besteed.  Indien er onvoldoende is om een volle vrachtwagen te bestellen, zal gekeken worden of de pluktuin het verschil kan financieren of dat er tegen hogere kuubsprijs een kleinere hoeveelheid besteld kan worden. Indien om wat voor reden dan ook aanleg van de paden niet door kan gaan ontvangt u bij donatie of sponsering uw geld terug. De tegoedbonnen van de voorverkoop kunnen of gewoon besteedt worden of u kunt u geld dan terug ontvangen. Vooralsnog gaan we er natuurlijk van uit dat dit niet het geval is en dat we paden gaan aanleggen.

Wilt u meer informatie of doneren, sponsoren, crowdfunden neem dan contact op met Petra Lenskens via contact

Wilt u (bedrijf) een groter aantal meters pad financieren, dan kan de pluktuin als tegenprestatie eventueel ook een workshop of (bedrijjfs)uitje bieden.

Vaarkamp b.v. uit Ede heeft 2 paden aangelegd, in totaal 85 m2. De aanleg is deels gesponsord door Vaarkamp b.v. en deels levert de pluktuin als tegenprestatie boeketten voor op kantoor en een aantal cadeaubonnen voor het plukken van bloemen. 

John, Greet, Lya, Niels, Qin en Shuyao bedankt voor het helpen bij de voorbereidingen van de proefpaden.

 

pad eindresultaat  berging eindresultaat

Het worteldoek aan de zijkant van het pad moet nog worden weggewerkt, maar dan ligt er ook een mooi en begaanbaar pad.

 Meer foto's van aanleg eerste 85 m2 pad door Vaarkamp B.V.

Op het moment dat er een vrachtwagen besteld is hebben we ook behoefte aan vrijwilligers/handen om het materiaal op de paden uit te rijden en aan te trillen. Wilt u komen helpen neem dan contact op met Petra Lenskens via contact

Verslag voortgang financiering aanleg halfverharde paden:

Prijs voor levering van 10 kuub is 750,- incl. BTW. Hiermee kan ongeveer 100 - 125 m2 pad worden aangelegd.

 startdatum: 19 februari 2014 benodigd bedrag voor 1e vrachtwagen 750,-                                                          

datum

bedrag

ontvangen

aantal

giften

resterend

vrachtwagen

resterend totale aanleg

m2   pad

aangelegd

m2   pad

resterend

 19-2  0,-  0  750,-  7.500,-  0  1.250
 20-2  50,-  2  700,-  7.450,-    
 26-2          85  1.165
15-3  100,-  1  600,-  7.350,-    
21-3  pluktuin    0,-  6.900,-  235  1.215 
             
 

Voor NL Doet 2014 is de eerste vrachtwagen met 10 kuub geleverd. Door het harde werken van verschillende vrijwilligers is tijdens NL Doet de 10 kuub volledig uitgereden en aangetrild en is er ongeveer 150 m2 pad mee aangelegd. Dank jullie allemaal voor jullie hulp ;-)  Het ziet er mooi uit en het loopt prettig.

Graag willen we nog meer paden met Schots Granietgruis aanleggen. We sparen voor de volgende vrachtwagen. Donaties, sponsering, voorfinanciering hiervoor is zeer welkom.                                                   

datum

bedrag

ontvangen

aantal

giften

resterend 2e

vrachtwagen

resterend totale aanleg

m2   pad

aangelegd

m2   pad

resterend

 22-3  0,-  0  750,-  6.900,-  235  1.215
           

Crowdfunding is toch een vakapart (wat we als pluktuin nog niet onder de knie hebben). Tot nu toe loopt het helaas nog niet goed met de crowdfunding en is er nog geen geld beschikbaar om meer paden  met Schots Graniet Gruis aan te leggen. In plaats daarvan gaan we een aantal graspaden aanleggen

 

Graspaden

We gaan tussen de bloembedden een aantal graspaden aanleggen. Ook dit zijn veel vierkante meters pad. Deels gaan we die inzaaien, nadeel daarvan is dat de paden tot paar maanden na het inzaaien nog niet beloopbaar zijn. Daarom willen we deel van de paden ook aanleggen met graszoden. Mocht u nog graszoden - van intensief beloopbaar soort gras - over hebben dan houden we ons aanbevolen. Ook kleinere stukken zijn welkom

Zoeken

Webshop                Nu te plukken
webshop      blok 2 plukken web
 
  Cadeaubon          Abonnement

overzicht bonnen      IMG 3190 abonnement web

 
Boeketten               Bloemstukken
dscn2268 500    grafstuk 1b

 

Workshops           Yogales  

blok 2 web    20190612 091102 web

 

Groepen            Combi arrangement

PluktuinDeBosrandGroep 1      PluktuinDeBosrandGroep 3

 

Kinderfeestjes         Verhuur

089 500   PluktuinDeBosrandGroep 3

High Tea                    Picknick

high tea web      PluktuinDeBosrandGroep 2

Moordspel               Duurzaam

moordspel    IMG 6294