Adres

 

 

De aanleg, het beheer en onderhoud van de pluktuin vraagt jaarlijk veel arbeid en (tot nu toe) helaas ook meer geld dan de pluktuin opbrengt. Uw steun in de vorm van een donatie / vriend worden van de pluktuin of sponsoring is zeer welkom.

Wordt Donateur / Vriend van de Pluktuin

 

Fijn dat u de pluktuin wilt ondersteunen. Uw hulp is van harte welkom.

Als vriend van de pluktuin heeft u (persoonlijk) bij een donatie van minimaal 24,- / jaar gedurende het plukseizoen tijdens openingstijden vrij toegang tot de pluktuin om van de tuin te genieten en de ontwikkelingen te volgen. U kunt op de hoogte  blijven van nieuws en activiteiten van de pluktuin via FB en Twitter.

Wilt u onderstaand formulier printen (d.m.v. rechtermuisknop, afbeelding afdrukken), invullen en opsturen naar de pluktuin.  U ontvangt een bevestigingsmail met de door u ingevulde gegevens.

 

machtiging pluktuin v3 

 

 

Sponsors gezocht

We zoeken sponsors voor de pluktuin. Ondermeer voor een nieuwe zitmaaier en 1 of 2 horecaparasols.

 

Hulp gezocht

Als gevolg van een knieongeval in 2015 (waarin ik een jaar weinig tot niet in de pluktuin heb kunnen werken) en nu blijvend knieletsel waardoor ik geen zwaar werk meer kan doen is, ondanks de inzet van diverse vrijwilligers, de staat van onderhoud van de pluktuin achteruit gegaan. We hebben afgelopen periode met zijn alleen heel hard gewerkt en de tuin is al weer een stuk opgeknapt, maar we hebben meer hulp nodig. Ook structurele hulp.

Ik had gehoopt dat de aansprakelijkheidsverzekering, DeltaLloyd, zijn plicht zou doen en de aansprakelijkheid voor het ongeval zou erkennen zodat ik met hun uitkering externe tuinhulp zou kunnen inschakelen. Delta Lloyd heeft wel een schikkingsvoorstel gedaan echter zonder hun aansprakelijkheid te erkennen. Ik vind het geen reeel voorstel dat rechtdoet aan de situatie. Het ziet er helaas naar uit dat we er voorlopig nog niet uit zijn. 

We hebben met alle vrijwilligers en "vrienden van de pluktuin" hard gebrainstormd over mogelijkheden om de pluktuin weer op de rails te krijgen. We hebben geprobeerd middelenen te bedenken voor het genereren van extra arbeid en extra inkomsten. Met de extra inkomsten zou dan externe hulp in gekocht kunnen worden voor het onderhoud. 

I) Extra arbeid hopen we te krijgen door:

 • meer vrijwilligers te vinden. Houdt u van tuinieren? Meld u dan aan.
 • hoveniers of organisaties te vinden die een border of  pad (halfverhard of gras) willen aanleggen en onderhouden met als tegenprestatie een reclamebord bij hun border in de pluktuin.
 • samenwerking met tuintherapeute/zorginstelling die met clienten in de tuin wil komen werken. we hebben al diverse gesprekken gehad (met gemeente, uwv, ribw, zorgverleners) maar dat heeft helaas nog niet tot een samenwerking geleidt. Weet u iemand die tuintherapie in de pluktuin wil komen geven?
 • externe exploitant / partner die deel van de tuin runt en onderhoud (met name het zware werk wat ik niet meer kan doen). We hopen in de toekomst (2019) met een binnenruimte een theeschenkerij bij de theepluktuin te mogen aanleggen. Dit biedt misschien mogelijkheden om pluktuin voor 2 personen rendabel te maken?

Heeft u nog ideeen dan horen we ze graag!

II) Extra inkomsten hopen we te krijgen door:

 • Donaties
  • eenmalige donatie
  • maandelijks of jaarlijks door vriend te worden van de pluktuin. U kunt u aanmelden via het formulier bovenaan dit artikel. Wij zijn u enorm dankbaar voor uw steun
 • Sponsering van materialen die onderhoud vergemakkelijke:
  • halfverharde paden
  • graszoden of graszaden (speciaal mengsel) voor aanleg goed beloopbare graspaden
  • zitmaaier
  • borderranden
  • horeca parasols
 • Adoptie van bessenstruiken

 

 

Zoeken

Webshop                Nu te plukken
webshop      blok 2 plukken web
 
  Cadeaubon          Abonnement

overzicht bonnen      IMG 3190 abonnement web

 
Boeketten               Bloemstukken
dscn2268 500    grafstuk 1b

 

Workshops           Yogales  

blok 2 web    20190612 091102 web

 

Groepen            Combi arrangement

PluktuinDeBosrandGroep 1      PluktuinDeBosrandGroep 3

 

Kinderfeestjes         Verhuur

089 500   PluktuinDeBosrandGroep 3

High Tea                    Picknick

high tea web      PluktuinDeBosrandGroep 2

Moordspel               Duurzaam

moordspel    IMG 6294