Adres

 

 

In het fruitgedeelte van de pluktuin kunt u, afhankelijk van het seizoen, duurzaam geteelde rabarber (geen fruitsoort, maar een groente), zomer- en herfstframbozen, doornloze bramen, (tafel)druiven, rode en witte aalbessen, blauwe bessen, zwarte bessen, kruisbessen, japanse wijnbessen, honingbessen, appels. peren, pruimen en in toekomst ook kiwibessen plukken. Na het plukken wordt wat u geplukt heeft gewogen en afgerekend per gewicht. Op bord bij ingang en op het bord bij de tafel voor het afrekenen staan de actuele prijzen vermeld. Wat er op dit moment te plukken is in de pluktuin kunt u lezen onder het tabblad Nu te plukken

Het oogsten van het fruit loopt vanaf april (rabarber) tot aan de eerste nachtvorst. Hieronder staan de globale oogstperiodes van het fruit. De oogstperiode verschilt per jaar en is afhankelijk van het seizoen. Wat er op dit moment daadwerkelijk rijp en te plukken is kunt u lezen onder het tabblad Nu te plukken. Tijdens het plukseizoen houden we dit tabblad zo goed mogelijk bij. Aan het einde van iedere dag wordt gekeken wat er de volgende plukdag te oogsten valt. Het is wel zo OP = OP. Het kan zijn dat doordat er voor u iemand is die al het rijpe fruit van bepaalde soort oogst er die dag niet meer van te plukken is. Over het algemeen is er met enkele zonnige dagen dan weer nieuw rijp fruit te plukken. 

Vanaf 2015 zijn er geen aardbeien meer te plukken in de pluktuin.

De zomerframboos 'Tulameen' is de eerste framboos die u kunt plukken. Vanaf begin juni verschijnen zijn sappige helder rode vruchten. In juli kunt u plukken van de zomerframboos 'Malling Exploit'. Vervolgens rijpen in augustus, september en oktober (tot aan de eerste nachtvorst) de herfstframbozen 'Autumn Bliss', 'Polka' en de gele 'Fallgold' framboos.

De rabarber is vanaf april tot eind juni te oogsten.

De aalbessen bessen zijn rijp vanaf begin juni.

De blauwe bessen zijn rijp vanaf begin juli. De oogst loopt door tot eind september, begin oktober.

De kruisbessen zijn rijp vanaf juli. De oogst loopt door tot eind augustus.

De bramen zijn rijp vanaf augustus. De oogst loopt door tot aan de eerste nachtvorst.

De druiven zijn rijp vanaf begin september. De oogst loopt door tot half oktober.

 

U kunt het vers geplukte fruit behalve direct opeten ook goed invriezen en later opeten of verwerken. Van alle soorten: rode bes, blauwe bes, framboos en bramen kunt u heerlijke jams, sauzen en sappen maken. Kleinfruit is uitermate geschikt op er jam, gelei, sap en siroop van te brouwen. Ze kunnen dienen als vlavulling, in fruitsla en andere sla en als versiering op het bord.  Voor meer ideeën kijk bij onze recepten.

Zoeken

Webshop                Nu te plukken
webshop      blok 2 plukken web
 
  Cadeaubon          Abonnement

overzicht bonnen      IMG 3190 abonnement web

 
Boeketten               Bloemstukken
dscn2268 500    grafstuk 1b

 

Workshops           Yogales  

blok 2 web    20190612 091102 web

 

Groepen            Combi arrangement

PluktuinDeBosrandGroep 1      PluktuinDeBosrandGroep 3

 

Kinderfeestjes         Verhuur

089 500   PluktuinDeBosrandGroep 3

High Tea                    Picknick

high tea web      PluktuinDeBosrandGroep 2

Moordspel               Duurzaam

moordspel    IMG 6294