Selecteer de taal

images/fotos/showcase/uitzicht2.jpg

Pluktuin de Bosrand, Dorskampweg t.o. 15, 6704 PB Wageningen

images/fotos/showcase/cosmeas-v2.jpg
images/fotos/showcase/aalbessen.jpg
images/fotos/showcase/zelf_plukken.jpg
images/fotos/showcase/vrijgezellenfeest.jpg
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Adres

 

 

Behalve vrijwilligers en donateurs/sponsors kan de pluktuin ook nog diverse materialen gebruiken, als graszoden, planten, halfverharding (schots graniet gruis, grauwacker flachcorn, gralux of andere Dolomiet-steen), houtsnippers, tuinbanken en/of picknicktafels, parasol enz. Heeft u een van ondergenoemde zaken welke u niet meer gebruikt en zou u die gratis aan de pluktuin willen schenken, dan zouden wij daar heel blij mee zijn.


Donaties / Sponsors / Crowdfunding gezocht

We willen de pluktuin graag toegankelijker maken voor mindervaliden, ouderen met rollators en ouders met kinderwagens. Daarom willen we de bestaande houtsnipperpaden vervangen door halfverharde paden. Deze paden hebben als bijkomend voordeel ook nog dat ze minder onderhoud vragen dan de bestaande houtsnipperpaden waardoor we meer tijd aan het onderhoud van de planten kunnen besteden en zou de pluktuin hopelijk ook nog aantrekkelijker kunnen maken.

In 2014 zijn door Vaarkamp B.V.  Ede 2 proefpaden met Schots graniet gruis aangelegd zodat we kunnen testen of het bevalt. Als tegenprestatie voor het aanleggen van  de proefpaden levert de pluktuin fruit en een aantal boeketten voor op kantoor.  

Op termijn willen we alle houtsnipperpaden (1250m2) gaan vervangen door graspaden en halfverharde paden. Gezien de grote hoeveelheid paden en de kosten van vervanging (bij zelf aanleggen tussen de 8.000,- en 10.000,- euro) doen we dit in etappes en zoeken we er ook sponsors, donaties en crowdfunding voor. 

Wilt u ook een deel pad aanleggen/financieren (aantal m2 pad in overleg) tegen een nader te overleggen tegenprestatie neem dan contact op met de pluktuin via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op tabblad crowdfunding voor meer informatie.

Graszoden gezocht 

Gratis restjes graszoden (sportgazon, speelgras) gezocht. Heeft u na het leggen nog een restje graszoden over van type sportgazon, speelgras of ander intensief beloopbaar gras, dan willen we die graag hebben voor het aanleggen van paden. We willen graag  graspaden gaan aanleggen tussen de bloemborders. Hiervoor zijn heel veel graszoden nodig. Ook kleine stukken (vanaf 0,50 x 0,80m) zijn welkom. 

Planten gezocht

Heeft u nog planten, stekjes, zaden of bolletjes over? De pluktuin kan ze mogelijk goed gebruiken.

Heeft u planten, stekjes of zaden over van: vaste planten, 1 of 2 jarige met snijbloemen, grassen, heesters (als vlinderstruiken, hibuscus, hortensia's) neem dan contact op met de pluktuin. Waarschijnlijk kunnen wij uw planten goed gebruiken en kunnen ze een nieuw thuis vinden in de pluktuin.

Ook groenblijvende heesters als rhododendrons, skimmia's, viburnums etc zijn welkom. Geen conniferen.

Houtsnippers en bladafval gezocht in directe omgeving van Wageningen

Als humuslaag en voor het verzuren van de grond onder de blauwe bessen zoeken we houtsnippers en bladafval. Woont u in de omgeving van Wageningen en heeft u houtsnippers liggen of gaat u binnenkort een boomversnipperen, de pluktuin kan u houtsnippers goed gebruiken.

Boompalen gezocht

Voor het aanbinden van het fruit en voor het maken van fruitkooien waar de netten overheen kunnen ben ik op zoek naar boompalen van 2,5 en 3 m lengte. Heeft u boompalen te koop dan hoor ik dat graag.

Picknicktafels en tuinbanken gezocht

Om gezellig te kunnen zitten in de pluktuin en van de planten en het uitzicht te kunnen genieten staan op diverse plaatsen in de pluktuin bankjes en staan op het centrale grasveld enkele picknicktafels. Ik zou echter het aantal zitjes graag nog willen uitbreiden. Heeft u een in redelijke staat verkerende picknicktafel of houten tuinbank over dan kom ik ook die graag bij u ophalen.

Stevige groene parasol gezocht

Heeft u een stevige groene parasol over en woont u in de omgeving van de pluktuin dan kom ik die graag bij u ophalen. Het moet wel een zeer stevige parasol zijn, want het kan stevig waaien op het open veld.

Plat glas/koude bak

Voor het voorzaaien van ondermeer 1 jarige.

Zoeken

Webshop                Nu te plukken
webshop      blok 2 plukken web
 
  Cadeaubon          Abonnement

overzicht bonnen      IMG 3190 abonnement web

 
Boeketten               Bloemstukken
dscn2268 500    grafstuk 1b

 

Workshops           Yogales  

blok 2 web    20190612 091102 web

 

Groepen            Combi arrangement

PluktuinDeBosrandGroep 1      PluktuinDeBosrandGroep 3

 

Kinderfeestjes         Verhuur

089 500   PluktuinDeBosrandGroep 3

High Tea                    Picknick

high tea web      PluktuinDeBosrandGroep 2

Moordspel               Duurzaam

moordspel    IMG 6294

images/fotos/slideshow/welkom/PluktuinDeBosrandIngang_1.jpg
images/fotos/slideshow/welkom/PluktuinDeBosrandAalbessen.jpg
images/fotos/slideshow/welkom/PluktuinDeBosrandBoeket_1.jpg
images/fotos/slideshow/welkom/PluktuinDeBosrandBlauwebessen.jpg
images/fotos/slideshow/welkom/PluktuinDeBosrandBorderGrasveld_1.jpg
images/fotos/slideshow/welkom/PluktuinDeBosrandWorkshopBloemschikken_1.jpg
images/fotos/slideshow/welkom/PluktuinDeBosrandBloemDahlia_1.jpg
images/fotos/slideshow/welkom/PluktuinDeBosrandGrasveld_1.jpg
images/fotos/slideshow/welkom/PluktuinDeBosrandWorkshopJam_1.jpg
images/fotos/slideshow/welkom/PluktuinDeBosrandBoeket_2.jpg
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow