Ingrediënten
4 personen
6 gele perziken
20 gram fijne suiker
70 gram bloem
1 mespunt zout
2 eieren
2 dl halfvolle melk
5 g ram boter
1 bakje frambozen
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C (gasstand 7).
Schil de perziken. Als ze niet rijp genoeg zijn, kunt u ze eerst 1 minuut onderdompelen in kokend water. Dan gaat de schil gemakkelijker los. Snij ze in tweeën en haal de pit eruit. Meng in een slakom de bloem, samen met het zout en de suiker. Klop in een andere kom de eieren op met de melk. Giet het mengsel bij de bloem en klop stevig met een garde tot u een mooi homogene massa hebt.
Vet een taartvorm of een ovenschotel in met de boter. Leg er de halve perziken in. Giet er de bereiding over en laat 30 minuten bakken in de oven. Haal de vorm uit de oven. Verdeel de frambozen er gelijkmatig over. Zet nog eens 5 minuten in de oven. Dien de clafoutis lauw of koud op in de vorm.