Ingrediënten (voor 2 kleine porties)
-
½ komkommer
-
½ sjalotje
-
1 klein teentje knoflook
-
¼ sneetje volkoren brood
-
5 eetlepels olijfolie
-
1 á 2 lepels frambozen- of balsamicoazijn
-
150 gram bevroren of verse frambozen
-
snufje zout en peper
-
½ - 1 eetlepel frambozensiroop
Bereidingswijze
Schil de komkommer, het sjalotje of uitje en de knoflook. Snij de korsten van het brood en de rest van het brood in blokjes. Pureer de ingrediënten , op 2 frambozen na met een staafmixer zeer fijn. Voeg 3 eetlepels koud water toe. Breng op smaak met zout, peper en siroop. Schenk in 2 glazen of kommen en serveer direct of bewaar de “soep”tot gebruik in de koelkast. Serveer als voorgerecht.
Tip: een scheutje tabasco kan heel lekker zijn, maar ook snel te heet.