Ingrediënten
* 1 pakje puddingpoeder framboos (75 g)
* 1 bekertje slagroom (125 ml)
* 375 ml halfvolle melk
* 3 blikjes frambozen (a 75 g)
* 1 bakje verse frambozen (200 g)
* 60 g suiker
* 1 eetlepel citroensap
* Slagroom (uit spuitbus)
* 2 eetlepels nougatine (zakje a 150 g)
Materialen
* Plasticfolie
* Puddingvormpjes, inhoud ca. 2 dl
Bereiden
* Doe de puddingpoeder in een kom.
* Klop met een garde de slagroom erdoor.
* Breng de melk aan de kook.
* Haal de pan van het vuur en roer het slagroommengsel erdoor.
* Breng de melk opnieuw aan de kook.
* Blijf goed roeren, terwijl de pudding op een zacht vuur nog 2 minuten kookt.
* Spoel de puddingvormpjes om met koud water en schenk de pudding erin.
* Dek de puddinkjes af met plasticfolie.
* Laat ze in ongeveer 1 uur afkoelen en zet ze daarna nog 1 uur in de koelkast om stijf te worden.
* Giet het sap van de frambozen af.
* Kook in een steelpan de frambozen, de suiker en het citroensap ongeveer 2 minuten.
* Doe het frambozenmengsel in een zeef en druk het erdoor met de bolle kant van een lepel.
* Vang de saus op in een bakje.
* Snij de puddinkjes los van het vormpje.
* Zet een bordje op elk vormpje en draai de vormpjes om.
* Schep de saus naast en over de puddinkjes.
Spuit wat slagroom op de puddinkjes en strooi daarop de nogatine.