Ingrediënten
* 16 verse Flandria-frambozen
* 2 eetlepels frambozenconfituur
* 2 eierdooiers
* 2 eetlepels kristalsuiker
* 1 vanillestok
* 1 dl slagroom
* Geraspte nootmuskaat
* 6 theelepels rietsuiker
* Muntblaadjes
Bereidingswijze
* Verwijder het steeltje van de frambozen.
* Schep 1 eetlepel frambozenconfituur en 6 frambozen in twee vuurvaste en ijskoele kommetjes.
* Klop de eierdooiers met de kristalsuiker op tot een schuimig mengsel.
* Schraap de vanille uit de stok en voeg ze bij het eiermengsel.
* Voeg vervolgens de slagroom in kleine beetjes en wat geraspte nootmuskaat toe terwijl u blijft kloppen.
* Verdeel het mengsel over de kommetjes.
* Vul een diepe ovenschaal tot halve hoogte met heet water.
* Plaats daarin de kommetjes.
* Zet de schaal voorzichtig in een voorverwarmde oven van 175° C.
* Laat 40 tot 45 minuten bakken tot de crème vast is geworden.
* Laat de crème afkoelen en zet ze dan nog een paar uurtjes in de koelkast.
* Bestrooi elk kommetje met 3 theelepels rietsuiker.
* Zet de kommetjes onder de hete ovengrill en laat het suikerkorstje karameliseren. Hiervoor kunt u ook een speciaal brandijzer voor crème brûlée gebruiken.
* Laat de bereiding afkoelen tot het bovenste laagje hard is geworden.
Garneer ze met overblijvende frambozen en muntblaadjes.