Adres

 

 

Varkenshaasje met bosbessen en gebakken pompoen

Ingrediënten
Voor 4 personen
1 varkenshaasje
1 eetlepel grof gemalen peper
2 eetlepels olijfolie
1 klein glas witte wijn
1 kilo pompoen
10 gram verse gember
1 koffielepel maïszetmeel
80 gram bosbessen
zout

Bereiden

Verwijder alle vetranden van het vlees. Rol het varkenshaasje door de peper. Zorg dat alle kanten bedekt zijn. Druk aan met de handen zodat de peper goed aan het vlees blijft zitten.
Verhit 1 eetlepel olie in een kookpot met antiaanbaklaag. Bak het vlees aan alle kanten aan. Laat uitlekken en giet de olie weg. Doe het vlees terug in de pot. Giet de wijn erbij, kruid met zout, leg het deksel op de pot en laat 30 tot 40 minuten stoven op een middelmatig vuur. Controleer af en toe en voeg indien nodig een beetje water toe.
Schil intussen de pompoen en snij het vruchtvlees in dobbelsteentjes. Verhit de rest van de olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de pompoen aan op een vrij hoog vuur.
Bestrooi intussen met zout.
Hak de gember fijn. Los het maïszetmeel op in een beetje water. Haal het varkenshaasje uit de pot en leg het op een schotel. Snij het vlees in schijfjes en bedek het met een vel aluminiumfolie. Hou warm (eventueel in de oven).
Doe het maïszetmeel en de gember in de kookpot. Giet er het vleessap bij dat in de schotel is vrijgekomen. Roer alles goed. Doe er dan de bosbessen bij en breng heel even aan de kook.
Proef de saus en kruid eventueel bij. Giet ze op de sneetjes vlees. Leg de stukjes pompoen eromheen. Dien goed warm op.

Zoeken

Webshop                Cadeaubon
webshop  overzicht bonnen
 
Boeketten               Bloemstukken
dscn2268 500    grafstuk 1b

 

Workshops              Groepen

blok 2 web    PluktuinDeBosrandGroep 1

 

Kinderfeestjes         Verhuur

089 500   PluktuinDeBosrandGroep 3

High Tea

high tea web 

Moordspel

moordspel