Adres

 

 

Groepsarrangementen, verhuur locatie

Gedurende het seizoen zijn op afspraak arrangementen voor groepen, workshops, kinderpartijtjes, picknicks en high tea mogelijk. Ook zijn er combinatie-arrangementen mogelijk met de wijngaard of het bijenhuis. 

In geval van slecht weer beschikt de pluktuin over een overkapping van 20m2, een partytent van 4x4 (16 pers) en een activiteitendoek van 8 m doorsnede (ongeveer 50 pers staand of 30 zittend), zodat activiteiten ook bij slecht weer door kunnen gaan. 

Als u de tuin wilt huren of wilt komen voor een picknick of high tea dan dient u vooraf te reserveren en een deel van de kosten aan te betalen.

Wilt u tevens bloemen, fruit of theekruiden plukken, dan rekent u die nog apart af.

Verhuur, picknick en high tea zijn ook mogelijk in combinatie met het volgen van een workshop. Neem hiervoor contact op met pluktuin om dit af te stemmen op uw wensen.

Workshops

Gedurende het seizoen worden er diverse workshops gehouden, zoals een workshop korenschoof boeket maken, een workshop bloemschikken of een workshop jam of smoothies maken. Voor mogelijkheden, prijzen en data kijk bij workshops. Workshops zijn al mogelijk vanaf 20,00 p.volwassenen en 15,00 voor kinderen.

Groepsarrangement

Standaard krijgt u bij een groepsarrangement een rondleiding door de pluktuin, waarbij u achtergrondinformatie krijgt over de pluktuin, de bloemen en het kleinfruit. Onder het genot van een kopje koffie, thee en iets lekkers erbij wordt er uitleg gegeven over het plukken plus schikken van de bloemen en het oogsten van het kleinfruit waarna u zelf bloemen en/of fruit gaat plukken. 

Wilt u een arrangement afgestemd op uw wensen neem dan contact met mij op.

Prijs afhankelijk van aantal personenen en uw wensen.

Picknick (min. 6 pers, vooraf reserveren)

Pluktuin de Bosrand verzorgt de picknick volledig. De tafels staan voor u gedekt met diverse broodjes, boter, jam van de pluktuin, divers zoet en hartig beleg, vleeswaren, kopje melk of karnemelk plus 1 kopje koffie of thee. Jullie smeren zelf de broodjes en zetten zelf de eventuele extra koffie en thee.

Indien u sap/fris of meer koffie of thee wilt dan dient u die nog apart af te rekenen.

Het picknick arrangement is inclusief: picknick zoals hierboven omschreven, entreetuin, gebruik tuinmeubelen (ong. 4 uur), gebruik koffiemachine, waterkoker, thermoskannen, kopjes, borden en bestek plus indien nodig gebruik zonnezeil (3x3 of 5x5) of bij regen de overkapping (tot 16 pers), een partytent (4x4) of activiteitendak (8x8). De keuze voor overkapping, partytent of activiteitendak wordt gemaakt door de pluktuin en is gebaseerd op het aantal verwachte personen. Wilt u met minder personen toch een grotere tent/activiteitendoek, dan dient u hiervoor extra bij te betalen.

prijs:    23,50 p.p.

U dient minimaal 2 dagen van te voren te reserveren.

Wilt u de tuin langer gebruiken dan 4 uur, dan betaald u daarvoor extra.

Wilt u bloemen of fruit plukken dan kan dat en rekent u dat apart af. Een boeket bloemen kunt u vanaf 7,50 plukken. Fruit kan vanaf bakje van 250 gram. De prijs varieert per soort en begint bij ongeveer 3,-.

High Tea (vanaf 8 personen, vooraf reserveren)

De High Tea wordt volledig door Pluktuin de Bosrand verzorgt.

Bij de high tea krijgt u: diverse luxe sandwiches, gerookte zalmrolletjes of kiprolletjes met kruidenkaas, homemade scones met whipped cream of jam van de pluktuin, homemade muffins met daarin verwerkt vruchten van de pluktuin, cake met eigen gemaakt jam, Brownies, roomboterkoekjes en chocolaatjes plus natuurlijk onbeperkt thee. U kunt in de theepluktuin uw eigen verse kruiden- en bloementhee plukken of u kunt kiezen voor thee van een theezakje.

Bij slecht weer is er een overkapping van 20m2 zodat de high tea toch door kan gaan.. Voor grotere groepen wordt er nog een extra partytent of activiteitendak opgezet.

prijs:      23,50 p.p.

Bij de high tea zit thee of koffie. Wilt u fris dan is dat tegen bijbetaling beschikbaar.

U dient minimaal 2 dagen van te voren te reserveren.

Wilt u bloemen of fruit plukken dan kan dat en rekent u dat apart af. Een boeket bloemen kunt u vanaf 7,50 plukken. Fruit kan vanaf bakje van 250 gram. De prijs varieert per soort en begint bij ongeveer 3,-.

Kinderfeestje voor kinderen vanaf 6 jaar

Als u een kinderfeestje in de pluktuin wilt houden, neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Voorbeeld van invulling van kinderfeestje met bloemen plukken: de kinderen gaan óf een jampotje versieren en plukken vervolgens een boeketje van 15 bloemetjes en wat bladgroen om hier in te zetten óf ze gaan een mini bloementaartje dan wel cupcake maken van oasis waarin ze bloemen steken. Per kind is er één pakje fris met één zakje chips plus voor een begeleidende ouder één kopje koffie of thee met iets lekkers erbij.

Per 5 kinderen dient er 1 begeleider mee te komen om het plukken in goede banen te leiden.

Er is een groot grasveld aanwezig met diverse spelletjes waar de kinderen zich na het plukken en schikken van de bloemen kunnen vermaken.U kunt eventueel zelf ook nog extra spelletjes mee nemen.

Wilt u meer fris, koffie of thee dan dient u die nog apart af te rekenen. Wilt u taart, dan kunnen wij die tegen meer prijs voor u verzorgen.

Tijdsduur: 2 - 4 uur.

Prijs  v.a. 15,00 p.kind.  

Tuinverhuur, tuinfeest

De prachtige zitplek van de pluktuin (een groot grasveld plus overkapping van 20m2) is te huur voor allerlei activiteiten. Dit kan o.a. een picknick, lunch, high tea, tuinfeest, of vergadering in de buitenlucht zijn. U heeft er een schitterend uitzicht over de Wageningse Eng. Houdt u wel rekening met het feit dat harde muziek, roken, barbecues en open vuur verboden zijn in de pluktuin.

Op het grasveld van ongeveer 20 bij 25m zijn diverse zitplekken met tafels en stoelen. In totaal is er zitplek voor rond de 60 personen. Daarnaast zijn er nog tafels voor het uitstallen van eten/drank.

Afhankelijk van hoeveel ruimte/zitplekken u nodig heeft voor uw activiteit kunt u het grasveld samen met anderen gebruiken (tot 10 personen) of exclusief huren als u met meer dan 10 personen bent en/of het volledige grasveld exclusief wilt gebruiken.

Kosten voor gedeeld gebruik van grasveld (max 10 pers):

Per dagdeel in blokken van 8.30 tot 12.30 uur en van 13 tot 17 uur: 50,-

Lunchdeel van 11.00 tot 14.00: 50,-

Per dag van 9 tot 17 uur: 90,-

Dag inclusief avond (tot uiterlijk 21.30 uur) is in overleg beperkt mogelijk: 120,-

Koffie, thee, fris en lekkers bij de koffie/thee dient u van de pluktuin af te nemen. Dit moet u nog apart af rekenen. Overige dranken en eten neemt u naar behoefte zelf mee.

U geeft vooraf aan met hoeveel mensen u denkt te komen, er zijn dan minimaal dit aantal zitplekken voor u gereserveerd. Het grasveld en de overige zitplekken kunnen tegelijkertijd ook door andere bezoekers van de pluktuin gebruikt worden.

Bij slecht weer is er een overkapping van 20 m2. Voor extra ruimte kunt u een partytent van 4x4 (16 personen) van de pluktuin huren. Het is niet toegestaan om een eigen tent mee te nemen. Huur van partytent kan tot 2 dagen voorafgaand aan de datum nog gereserveerd worden.

 

Kosten voor exclusief gebruik van grasveld (max 60 pers):

Per dagdeel in blokken van 8.30 tot 12.30 uur en van 13 tot 17 uur: 175,-

Per dag van 8.30 tot 17 uur: 250,-

Dag inclusief avond (tot uiterlijk 21.30 uur) is in overleg beperkt mogelijk: 325,-

Koffie en thee dient u van de pluktuin af te nemen. Dit moet u nog apart af rekenen. Overige dranken en eten neemt u naar behoefte zelf mee.

Het grasveld en de overkapping is volledig voor u gereserveerd. De rest van de pluktuin is wel open voor bezoekers van de pluktuin.

Bij slecht weer kunt u (naast de overkapping) een activiteitendak van 8m doorsnede (ong. 30 personen zittend aan tafels of 40 a 50 personen staand) van de pluktuin huren. Het is niet toegestaan om een eigen tent mee te nemen. Huur van activiteitendak kan tot 2 dagen voorafgaand aan de datum nog gereserveerd worden.

 

Verhuur volledige pluktuin, exclusief gebruik van de pluktuin:

Wilt u de pluktuin volledig voor uzelf, neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Dit is tijdens het plukseizoen niet mogelijk op woensdagmiddag, vrijdagmiddag en zaterdag.

 

Dagrangementen in samenwerking met Wagenings Wijngoed of het Bijenhuis 

Er zijn diverse dagarrangementen mogelijk, bijvoorbeeld;

- Workshop theekruiden bij Pluktuin de Bosrand gecombineerd met excursie bij het Bijenhuis.

Meer informatie over dagarrangementen met het Bijenhuis

- Workshop jam maken bij Pluktuin de Bosrand gecombineerd met een wijnproeverij

- Workshop smoothies maken bij Pluktuin de Bosrand gecombineerd met een wijnproeverij

- Workshop theekruiden bij Pluktuin de Bosrand gecombineerd met een wijnproeverij

Meer informatie over dagarrangementen met Wagenings Wijngoed

 

Reservering en betaling

Bij reservering tot week van te voren dient u de helft van de kosten (o.b.v. geschatte aantal personen) aan te betalen op rekening NL36 KNAB 0257 2176 49 t.n.v. Pluktuin de Bosrand in Bennekom (dit is i.v.m. het postadres, de pluktuin is in Wageningen). Het resterende deel dient op dag van gebruik van de tuin betaald te zijn.

Bij reservering minder dan week van te voren dient u de volledige kosten ineens aan te betalen.

Annuleringskosten:

  • Bij annulering meer dan 14 dagen van te voren: betaald u 25% van de kosten
  • Bij annulering tussen de 14 dagen en 1 week van te voren: betaald u 50% van de kosten
  • Bij annulering tussen 1 week van te voren en 24 uur betaald u 75% van kosten
  • Bij annulering minder dan 24 uur van te voren betaald u 100% van de kosten

 

Voorzieningen Pluktuin

Tuinmeubels

Er zijn zitplaatsen voor 60 personen. Daarnaast zijn er nog tafels voor het uitstallen van het eten en de drank plus voor de koffie/thee apparaten. Verder zijn er met droog weer nog 2 picknickkleden. 

Overkapping

Er is een overkapping van 20 m2 aanwezig.

Speelmogelijkheden

Voor de kleintjes zijn er een glijbaantje, wiebelkip, speelkeukentje, driewieler en speelgoedauto’s. Tevens zijn er 2 badmintonsets en is er jeu d’ boule.

In de tuin mag niet gevoetbald worden. Echter op 5 minuten lopen van de pluktuin is een grasveld met goals. Ook is daar een kinderspeelplaats.

Let op: om hier te komen moet wel een drukke weg worden overgestoken! 

Huur partytent 4x4 m (16 pers)

In combinatie met huur van locatie  is het mogelijk om (als aanvulling op de overkapping) een partytent van 4x4 te huren. De partytent is geschikt voor ongeveer 16 personen. De partytent beschikt over 3 zijwanden met ramen en 1 zijwand met deur en ramen zodat u optimaal van het uitzicht op de pluktuin en de Wageningse Eng kunt blijven genieten. Bij droog weer is ook alleen dak of enkele zijwand op te zetten.

De tent kan tot windkracht 6 a 7 gebruikt worden. Als het harder waait kan de tent niet gebruikt worden.
De tent wordt voor u opgezet.
Prijs: 45,- Borg 100,-

Huur activiteitendak 8m doorsnede (40 a 50 pers. staand)

In combinatie met een picknickarrangement 1 is het mogelijk om een activiteitendak van 8 m doorsnede te huren. Het activiteitendak biedt ruimte aan ongeveer 30 personen zittend en ongeveer 40 a 50 personen staand. Het activiteitendak kan tot windkracht 6 a 7 gebruikt worden. Als het harder waait kan het dak niet gebruikt worden.
Het activiteitendak wordt voor u opgezet.

Prijs: 100,- plus Borg 100,-

 

Zoeken

Webshop                Cadeaubon
webshop  overzicht bonnen
 
Boeketten               Bloemstukken
dscn2268 500    grafstuk 1b

 

Workshops              Groepen

blok 2 web    PluktuinDeBosrandGroep 1

 

Kinderfeestjes         Verhuur

089 500   PluktuinDeBosrandGroep 3

High Tea

high tea web 

Moordspel

moordspel