Selecteer de taal

images/fotos/showcase/uitzicht2.jpg

Pluktuin de Bosrand, Dorskampweg t.o. 15, 6704 PB Wageningen

images/fotos/showcase/cosmeas-v2.jpg
images/fotos/showcase/aalbessen.jpg
images/fotos/showcase/zelf_plukken.jpg
images/fotos/showcase/vrijgezellenfeest.jpg
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Thee/Koffie

PluktuinDeBosrandGroep 5

Adres

 

 

Groepsarrangementen, verhuur locatie

Gedurende het seizoen zijn op afspraak arrangementen voor groepen, scholen, workshops, kinderpartijtjes, picknicks en high tea mogelijk. Ook zijn er combinatie-arrangementen mogelijk met de wijngaard of het bijenhuis. 

In geval van slecht weer beschikt de pluktuin over een overkapping van 20m2, een partytent van 4x4 (16 pers) en een activiteitendoek van 8 m doorsnede (ongeveer 50 pers staand of 30 zittend) welke u kunt huren zodat activiteiten ook bij slecht weer door kunnen gaan. 

Als u de tuin wilt huren of wilt komen voor een picknick of high tea dan dient u vooraf te reserveren en een deel van de kosten aan te betalen.

Wilt u tevens bloemen, fruit of theekruiden plukken, dan rekent u die nog apart af.

Verhuur, picknick en high tea zijn ook mogelijk in combinatie met het volgen van een workshop. Neem hiervoor contact op met pluktuin om dit af te stemmen op uw wensen.

Workshops

Gedurende het seizoen worden er diverse workshops gehouden, zoals een workshop korenschoof boeket maken, een workshop bloemschikken of een workshop jam of smoothies maken. Voor mogelijkheden, prijzen en data kijk bij workshops. Workshops zijn al mogelijk vanaf 20,00 p.volwassenen en 15,00 voor kinderen.

Groepsarrangement / verhuur theetuin voor bijeenkomsten

U kunt de theetuin huren voor een groepsarrangement of een bijeenkomst (familie of zakelijk). Neem contact op om uw wensen, de mogelijkheden en bijbehorende kosten te bespreken.

Bij een groepsarrangement wordt een bijeenkomst gecombineerd met het plukken van bloemen en/of fruit dan wel met een workshop. U krijgt een korte introductie waarbij u achtergrondinformatie krijgt over de pluktuin, de bloemen en het kleinfruit. Indien gewenst kunt u een rondleiding door de pluktuin krijgen.

Heeft u gekozen voor het zelf bloemen en/of fruit plukken; dan krijgt u eerst een uitleg over wat er te plukken is en hoe u dat moet plukken. Waarna u zelf bloemen en/of fruit gaat plukken. Plukt u meer dan vooraf bij arrangement is afgesproken, dan dient u het extra geplukte nog apart af te rekenen. 

 

Prijs afhankelijk van het aantal personen en en uw wensen. Neem contact op als u de mogelijkheden wil bespreken.

Rondleiding (8 - 20 personen)

Indien gewenst (en mogelijk qua bemensing) kunt u een rondleiding door de pluktuin krijgen waarbij u meer informatie krijgt over de pluktuin, het ontstaan, wat er groeit en bloeit, onze duurzame werkwijze. Wil u een specifiek thema tijdens uw rondleiding behandeld zien, neem dan contact op.

Kosten rondleiding (30 - 45 minuten): € 60,-

 

Scholen, groep v.a. 20 pers.

Inleidend verhaal over de pluktuin met kopje verse munththee, rondleiding door pluktuin, zelf plukken waarbij u 2,50 p.p. pluk tegoed heeft. Plukt u meer dan moet u dat nog afrekenen.

 

Kosten: 7,50 p.p. incl. Kopje muntthee, rondleiding (30 min) en 2,50 pluk tegoed. 

Minimum aantal personen 20 

Picknick (vanaf 8 pers, vooraf reserveren)

De picknick is volledig verzorgt. Bij de picknick* zitten diverse luxe broodjes, zoet  en hartig beleg (keuze vlees, vis, vegetarisch), jam van de pluktuin, boter en salade.

Thee/Koffie (zelf zetten): per persoon 1 kopje zelf te plukken kruidenthee of 1 kopje koffie.

U dient minimaal 2 dagen van te voren te reserveren. 

* We houden alleen nog standaard picknicks. We hebben géén glutenvrije, vegan, lactosevrije, suikervrije, koolhydraat arme enz. picknicks meer. We zijn een pluktuin met daarnaast een beperkte theetuin. Het koste ons teveel tijd en uit zoek werk om voor een enkele persoon apart allergenen vrij te maken. Tijd die we liever aan de tuin besteden. 

Kosten €23,50 p.p.

Bij de picknick zit per persoon 1 kopje koffie of thee. Wilt u sap/fris of meer koffie en thee, dan dient u die nog extra apart af te rekenen.

Wilt u bloemen of fruit plukken dan kan dat en rekent u dat apart af. Bloemen vanaf 12,00 plukken en fruit afhankelijk van de soort vanaf ongeveer 3,-.

Wilt u de tafels/zitjes langer gebruiken dan 2,5 uur, dan betaald u daarvoor extra.

Bij slecht weer is er een overkapping van 20m2 zodat de picknick toch door kan gaan. Voor grotere groepen is er eventueel nog een extra partytent of activiteitendak.

High Tea vanaf 8 personen (vooraf reserveren)

De High Tea* is volledig verzorgt en bestaat uit:

Diverse zoetigheden zoals scones met clothed cream en jam van de pluktuin, brownies, muffins, koekjes en hartige sandwiches (vis, vlees, vegetarisch)

Thee  (zelf te zetten): U kunt hiervoor zelf kruiden of bloemen plukken of indien u dat liever heeft thee is er ook thee van een zakje. 

U dient minimaal 3 dagen van te voren te reserveren.

De high tea is 's middags v.a. 14u.

* We houden alleen nog standaard high tea's. We hebben géén glutenvrije, vegan, lactosevrije, suikervrije, koolhydraat arme enz. high tea's meer. We zijn een pluktuin met daarnaast een beperkte theetuin. Het koste ons teveel tijd en uit zoek werk om voor een enkele persoon apart allergenen vrij te bakken. Tijd die we liever aan de tuin besteden.

Kosten: €25,00 P.P. 

Bij de high tea zit thee. Wilt u sap, fris of koffie dan is dat tegen bijbetaling beschikbaar.

Wilt u bloemen of fruit plukken dan kan dat en rekent u dat apart af. Bloemen vanaf 12,00 plukken en fruit afhankelijk van de soort vanaf ongeveer 3,-.

Wilt u de tafels/zitjes langer gebruiken dan 2,5 uur, dan betaald u daarvoor extra

Bij slecht weer is er een overkapping van 20m2 zodat de high tea toch door kan gaan. Voor grotere groepen is er eventueel nog een extra partytent of activiteitendak.

  

Kinderfeestje voor kinderen vanaf 6 jaar

Als u een kinderfeestje in de pluktuin wilt houden, neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Voorbeeld van invulling van kinderfeestje met bloemen plukken: de kinderen gaan óf een jampotje versieren en plukken vervolgens een boeketje van 15 bloemetjes en wat bladgroen om hier in te zetten óf ze gaan een mini bloementaartje dan wel cupcake maken van oasis waarin ze bloemen steken. Per kind is er één pakje fris met één zakje chips plus voor een begeleidende ouder één kopje koffie of thee met iets lekkers erbij.

Per 5 kinderen dient er 1 begeleider mee te komen om het plukken in goede banen te leiden.

Wilt u meer fris, koffie of thee dan dient u die nog apart af te rekenen. Wilt u taart, dan kunnen wij die tegen meer prijs voor u verzorgen. 

Tijdsduur: 2 - 4 uur.

Prijs  v.a. 15,00 p.kind.  

Tuinverhuur, tuinfeest

De prachtige zitplek van de pluktuin is - in combinatie met een plukactiviteit - te huur voor allerlei activiteiten. Dit kan o.a. een picknick, lunch, high tea, tuinfeest, of vergadering in de buitenlucht zijn. U heeft er een schitterend uitzicht over de Wageningse Eng. Houdt u wel rekening met het feit dat harde muziek, roken, barbeques en open vuur verboden zijn in de pluktuin.

Op het grasveld van ongeveer 20 bij 25m zijn diverse zitplekken met tafels en stoelen. In totaal is er zitplek voor rond de 60 personen. Daarnaast zijn er nog tafels voor het uitstallen van eten/drank.

Afhankelijk van hoeveel ruimte/zitplekken u nodig heeft voor uw activiteit kunt u het grasveld samen met anderen gebruiken (tot 10 personen) of exclusief huren als u met meer dan 10 personen bent en/of het volledige grasveld exclusief wilt gebruiken.

Bij slecht weer is er een overkapping van 20 m2, een partytent van 4x4 (16 personen) en een activiteitendak van 8m doorsnede (ong. 30 personen zittend of 50 staand) van de pluktuin huren. Het is niet toegestaan om een eigen tent mee te nemen. Huur van partytent kan tot 2 dagen voorafgaand aan de datum nog gereserveerd worden.

Neem contact op met de pluktuin om de eventuele mogelijkheden te bespreken.

  

Combinatie arrangementen in samenwerking met Wagenings Wijngoed of het Bijenhuis 

Er zijn diverse dagarrangementen mogelijk, bijvoorbeeld;

- Workshop theekruiden bij Pluktuin de Bosrand gecombineerd met excursie bij het Bijenhuis.

Meer informatie over dagarrangementen met het Bijenhuis

- Workshop jam maken bij Pluktuin de Bosrand gecombineerd met een wijnproeverij

- Workshop smoothies maken bij Pluktuin de Bosrand gecombineerd met een wijnproeverij

- Workshop theekruiden bij Pluktuin de Bosrand gecombineerd met een wijnproeverij

Meer informatie over dagarrangementen met Wagenings Wijngoed

 

Reservering en betaling

Bij reservering tot week van te voren dient u de helft van de kosten (o.b.v. geschatte aantal personen) aan te betalen op rekening NL36 KNAB 0257 2176 49 t.n.v. Pluktuin de Bosrand in Bennekom (dit is i.v.m. het postadres, de pluktuin is in Wageningen). Het resterende deel dient op dag van gebruik van de tuin betaald te zijn.

Bij reservering minder dan week van te voren dient u de volledige kosten ineens aan te betalen.

Annuleringskosten:

  • Bij annulering meer dan 14 dagen van te voren: betaald u 25% van de kosten
  • Bij annulering tussen de 14 dagen en 1 week van te voren: betaald u 50% van de kosten
  • Bij annulering tussen 1 week van te voren en 24 uur betaald u 75% van kosten
  • Bij annulering minder dan 24 uur van te voren betaald u 100% van de kosten

 

Voorzieningen Pluktuin

Tuinmeubels

Er zijn zitplaatsen voor 50 personen. Daarnaast zijn er nog tafels voor het uitstallen van het eten en de drank plus voor de koffie/thee apparaten.  

Overkapping

Er is een overkapping van 20 m2 aanwezig.

Speelmogelijkheden

Voor de kleintjes zijn er een glijbaantje, wiebelkip, speelkeukentje en speelgoedauto’s. 

In de tuin mag niet gevoetbald worden. Echter op 5 minuten lopen van de pluktuin is een grasveld met goals. Ook is daar een kinderspeelplaats.

Let op: om hier te komen moet wel een drukke weg worden overgestoken! 

Huur Overkapping 4x5 m

In combinatie met huur van locatie is het mogelijk om  de overkapping van 4x5 voor exclusief gebruik te huren. 

Prijs: 50,-

Huur partytent 4x4 m (16 pers)

In combinatie met huur van locatie  is het mogelijk om een partytent van 4x4 te huren. De partytent is geschikt voor ongeveer 16 personen. De partytent beschikt over 3 zijwanden met ramen en 1 zijwand met deur en ramen zodat u optimaal van het uitzicht op de pluktuin en de Wageningse Eng kunt blijven genieten. Bij droog weer is ook alleen dak of enkele zijwand op te zetten.

De tent kan tot windkracht 6 gebruikt worden. Als het harder waait kan de tent niet gebruikt worden.
Voor het opzetten van de partytent heb ik ongeveer 10 minuten hulp nodig van 1 iemand van u groep.

Prijs: 45,- Borg 100,-

Huur activiteitendak 8m doorsnede (40 a 50 pers. staand)

In combinatie met een picknickarrangement 1 is het mogelijk om een activiteitendak van 8 m doorsnede te huren. Het activiteitendak biedt ruimte aan ongeveer 30 personen zittend en ongeveer 40 a 50 personen staand. Het activiteitendak kan tot windkracht 6 gebruikt worden. Als het harder waait kan het dak niet gebruikt worden.


Voor het opzetten van het activiteitendak (minimaal 2 u voor uw activiteit) heb ik hulp nodig van u groep van 2 personen. Dit kost ongeveer 45 minuten a 1 uur tijd.

Prijs: 100,- plus Borg 100,-

 

Zoeken

Webshop                Nu te plukken
webshop      blok 2 plukken web
 
  Cadeaubon          Abonnement

overzicht bonnen      IMG 3190 abonnement web

 
Boeketten               Bloemstukken
dscn2268 500    grafstuk 1b

 

Workshops           Yogales  

blok 2 web    20190612 091102 web

 

Groepen            Combi arrangement

PluktuinDeBosrandGroep 1      PluktuinDeBosrandGroep 3

 

Kinderfeestjes         Verhuur

089 500   PluktuinDeBosrandGroep 3

High Tea                    Picknick

high tea web      PluktuinDeBosrandGroep 2

Moordspel               Duurzaam

moordspel    IMG 6294

images/fotos/slideshow/groepen/PluktuinDeBosrandWorkshopJam_2.jpg
images/fotos/slideshow/groepen/PluktuinDeBosrandGroep_1.jpg
images/fotos/slideshow/groepen/PluktuinDeBosrandGroep_5.jpg
images/fotos/slideshow/groepen/PluktuinDeBosrandGroep_4.jpg
images/fotos/slideshow/groepen/PluktuinDeBosrandWorkshopJam_1.jpg
images/fotos/slideshow/groepen/PluktuinDeBosrand_5.jpg
images/fotos/slideshow/groepen/PluktuinDeBosrandGroep_3.jpg
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow