Dagarrangement in samenwerking met het Bijenhuis
Een workshop georganiseerd door Pluktuin de Bosrand gecombineerd met een lezing door het Bijeenhuis en een rondleiding met de imker.
Tijdens het hoogseizoen kunt u kiezen uit een workshop jam of chutney maken of een workshop smoothies maken of een workshop waarbij u alles leert over theekruiden. U begint in de pluktuin, de lunch kunt u of in de pluktuin of bij het bijenhuis nuttigen, 's middags is de lezing en rondleiding bij het Bijenhuis.
Tijdens het laagseizoen is er bij het arrangement een workshop waarbij u alles leert over theekruiden. Op aanvraag is eventueel ook workshop jam maken mogelijk. Het gehele programma vind plaats bij het Bijenhuis.
Geniet van al het lekkers wat de natuur te bieden heeft tijdens een uniek en leerzaam programma in Wageningen!
Programma
Het Bijenhuis heeft alle ingrediënten bij elkaar voor een geslaagde excursie. De imker vertelt graag over de wonderlijke wereld van de honingbij en neemt de groep mee naar de grote bijenstal. Hier wordt met passie verteld over de bijen en het imkerwerk. Trek een imkerpak aan en beleef de wereld van de honingbij!
Pluktuin de Bosrand teelt op duurzame wijze diverse kruiden, groenten en fruit. Pluk met de hele groep diverse heerlijkheden voor een zelfgemaakte jam, chutney, smoothie of thee! Kom tot rust in de groene oase en geniet van de natuur.
Arrangement hoogseizoen (juni tot oktober)
Korte Belevenisbeschrijving
Om half tien arriveert de groep bij Pluktuin de Bosrand, waar de enthousiaste medewerker hen staat op te wachten. Ze start met haar verhaal en neemt de groep mee over het terrein. De deelnemers kijken hun ogen uit bij het zien van de fleurige pluktuin. Tijdens de rondleiding wordt er veel verteld over de bloemen en het fruit. De groep krijgt de opdracht om diverse gewassen te verzamelen voor een zelfgemaakte jam, chutney, smoothie of thee. Iedereen gaat aan de slag en proeft, mengt en creëert een eigen lekkernij voor thuis.
Rond 12 uur sluit de begeleider het verhaal af en leidt de groep terug naar de bus. Ze vertrekken naar Het Bijenhuis. Hier staat een heerlijke lunch voor ze klaar. Tevreden gaan zitten en genieten van de lunch.
Om 13 uur komt de imker de zaal in en begint zijn lezing over de bijen, het imkeren en de honing. Dan is het tijd om naar buiten te gaan. De groep volgt de imker de bijentuin in. Met z’n allen lopen naar het begin van de tuin waar ze de prachtige korvenstal zien staan. Vervolgens leidt hij de groep rustig door de tuin, terwijl hij enthousiast vertelt over de planten en de bijenkasten. Ineens staan ze voor grote bijenstal en het gonst van de bijen. De groep krijgt in de ontvangstruimte een imkerpak aangereikt en gaan met z’n allen naar binnen. Ze krijgen de bijen van dichtbij te zien en mogen zelf de ramen vasthouden. Nog even struinen door de winkel en op naar huis.
Tijdschema
09:30 – 09:30 uur | Aankomst bij Pluktuin de Bosrand |
09:30 – 12:00 uur |
Workshop Jam/Chutney of Workshop Smoothie of Workshop Theekruiden |
12:00 – 12:15 uur | Rijden naar Het Bijenhuis |
12:15 – 13:00 uur | Lunch (Optioneel) |
13:00 – 13:30 uur | Lezing over de bijen, imkeren en bijproducten |
13:30 – 15:00 uur | Rondleiding door bijentuin met ervaren imker |
15:00 – 15:15 uur | Vertrek |
Groepsgrootte
20 tot 30 man
30 tot 60 man (Groep wordt in tweeën gesplitst en rouleert)
Locaties
Pluktuin de Bosrand
Bijenhuis
Kosten
Afhankelijk van gekozen workshop en groepsgrootte vanaf € 55,- p.p. excl. Lunch.
Optioneel: Lunch Bijenhuis € 15,- p.p extra
Arrangement laagseizoen (november tot juni)
Korte Belevenisbeschrijving
Om 10 uur arriveert de groep bij Het Bijenhuis, waar de imker hen staat op te wachten. Hij neemt de groep mee naar binnen en voorziet hen van koffie. Dan begint zijn lezing over de bijen, het imkeren en de honing. Na het interessante verhaal neemt de imker de groep mee en leidt hen rond door Het Bijenhuis. Ze mogen in elke ruimte kijken en zien hoe de was en de honing wordt verwerkt tot een eindproduct. Ieder krijgt een velletje was en rolt deze op tot een kaars. Na het zien van de honingverwerking, krijgen ze een honingproeverij. De groep moet raden welke smaken bij welk potje hoort. Een lastige klus!
Om 12 uur wordt de lunch bezorgt. Iedereen verzamelt een bord vol eten en geniet van de heerlijke broodjes.
Rond 13 uur komt er een nieuw gezicht binnen met bakken vol met kruiden. Ze vertelt een interessant verhaal over de diverse kruiden die ze heeft meegenomen. Iedereen ruikt en proeft en genieten van de geuren en de smaken. Ze mogen hun favoriete kruiden mengen en gaan op zoek naar de lekkerste combinatie. Aan het eind van de workshop heeft iedereen zijn eigen thee gemaakt om thuis van te genieten.
Om half 16 is de activiteit afgelopen. Nog even snuffelen door de winkel en dan voldaan naar huis.
Tijdschema
10:00 – 10:15 uur | Aankomst bij Bijenhuis |
10:15 – 12:00 uur | Lezing over de bijen en imkeren, Rondleiding, Honingproeverij en kaarsen rollen |
12:00 – 13:00 uur | Lunch (Optioneel) |
13:00 – 15:30 uur | Workshop Thee // Workshop Jam Optioneel |
15:30 – 15:45 uur | Vertrek |
Groepsgrootte
20 tot 60 man
Locatie
Het Bijenhuis