Adres

 

 

Pluktuin in Corona-tijd

De pluktuin is open om - opgepaste afstand - te komen plukken. U hoeft voor de pluktuin - als met niet meer dan 7 personen bent niet vooraf te reserveren. Komt u met meer personen dan vragen we u om vooraf even te informeren en met grotere groep ook te reserveren.

We vragen iedereen om 1,5 m afstand tot elkaar te houden. Voor ons is het lastig om te bepalen of u een gezamenlijk huishouden vormt. 

Voor de theetuin / het terras vragen we u om u contactgegevens te noteren. D eze gegevens worden alleen gebruikt bij een eventuele corona-besmetting voor het GGD bronnen en contact onderzoek.

Uitsluitend contactloos via pin betalen.

Voor als onze corona-maatregelingen; zie ons CORONA PROTOCOL.

Te plukken bij Pluktuin de Bosrand

In de pluktuin kunt u afhankelijk van het seizoen diverse op duurzame wijze (zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en met respect voor mens, dier en milieu) geteelde snijbloemen, eetbare bloemen, theekruiden met ondermeer 20 soorten munt, groenten (geteeld door Chris en verkocht onder naam Pluktuin Sayuran) en kleinfruit als aalbessen (rode bessen), aardbeien, appelbessen, appels, blauwe bessen, doornloze bramen, (tafel) druiven, (zomer en herfst) frambozen, honingbessen, japanse wijnbessen, kiwibessen (dit jaar waarschijnlijk nog geen vruchten), kruisbessen, peren, pruimen, rabarber en zwarte bessen plukken. Het aanbod varieert gedurende het seizoen. Hieronder ziet u wat u op dit moment kunt komen plukken.

Nu te plukken:

8 september: bloemen (o.a. dahlia's, cosmea, zonnebloemen, 1 jarigen, asters), theekruiden, bramen, herfstframbozen, druiven, appels (beperkt) en peren.

Zo kijk je of appels en peren goed zijn om geplukt te worden: hand er onder ligt op tillen en iets wiebelen. Appel of peer moet dan vanzelf loslaten. Je mag er niet aan moeten trekken, dan zijn ze nog niet rijp gene.

De blauwe bessen, kruisbessen, zwarte bessen, zomerframbozen, rode bessen, japanse wijnbessen, appelbessen en rabarber zijn geplukt. Als gevolg van het erg warme, vroege voorjaar, de extreme droogte en de lange hittegolf is sommig fruit eerder klaar (al geplukt of overrijp geworden) dan andere jaren.

Binnen het perceel van Pluktuin de Bosrand bevindt zich nog een pluktuin, Pluktuin Sayuran, waar u op woensdag, vrijdag en zaterdag groenten kunt plukken. Om te zien welke groenten, aardbeien (juni, juli) en keukenkruiden van Pluktuin Sayuran er te oogsten zijn kijk op  http://pluktuinsayuran.nl of FB.

 

Aangepaste openingstijden tijdens vakantieperiode van 13/9 tot en met 25/9

Tijdens onze vakantieperiode van 13/9 tot en met 25/9 zijn we beperkt open - en soms ook op andere tijden open - om te komen plukken, In de theetuin kunt u dan alleen sap, fris en beperkt lekkers voor erbij krijgen. Er zijn tijdens onze vakantieperiode geen picknicks, high teas of feesten mogelijk.

Zaterdag 12/9 zijn we nog normaal open van 11 tot 17 uur

Zondag 13/9 gesloten

maandag 14/9 gesloten

dinsdag 15/9 gesloten

woensdag 16/9 open van 12.30 tot 16.30 uur

donderdag 17/9 open van 12.30 tot 16.30

vrijdag 18/99 open van 12.30 tot 16.30

Zaterdag 19/9 open van 11 tot 16.30

Zondag 20/9 gesloten

maandag 21/9 gesloten

dinsdag 22/9 gesloten

woensdag 23/9 open van 12.30 tot 16.30 uur

donderdag 24/9 open van 12.30 tot 16.30

vrijdag 25/9 gesloten

Vanaf zaterdag 26/9 zijn we weer gewoon regullier open van 11 tot 17 uur

 

Via onze webshop kunt u het jaarrond boeketten, bloemstukken, grafstukken, kerststukken, cadeaubonnen, abonnementen, jam en sap (100% vruchtensap) van de pluktuin bestellen. U komt bij onze beveiligde webshop via https://pluktuin-de-bosrand.my-online.store of via de button van de webshop

Cadeaubonnen en Abonnementen

Cadeaubonnen zijn er vanaf 5,00 voor ieder gewenst bedrag. Leuk om iemand voor een verjaardag of als bedankje mee te verrassen. U kunt cadeaubonnen besteden aan bloemen, fruit of theekruiden. De cadeaubon geldt niet voor het drinken van thee of koffie en gebak in de theetuin. De cadeaubonnen kunnen in delen besteed worden en zijn 5 jaar geldig.

 cadeaubon

 

U kunt zo komen plukken en per keer afrekenen, maar er zijn ook diverse abonnementen mogelijk. Bijvoorbeeld wekelijks een bosje bloemen en een fruitbakje  of de ene week bloemen en de andere week fruit.

Met uw abonnement kunt u van 1 juni tot eind oktober - afhankelijk van uw abonnementsvorm - fruit en/of bloemen komen plukken.
Heeft u een abonnement met fruit; dan kunt u in mei ook 1 kilo rabarber per week komen plukken.

Onderstaande abonnementen kunt u via de webshop bestellen.

Abonnement   Prijs
iedere week - van 1 juni tot eind oktober - een boeket ring 1   165,-
iedere week - van 1 mei (met in mei alleen rabarber) tot eind oktober - 1 pond fruit   150,-

ene week - van 1 juni tot eind oktober - 1 pond fruit andere week boeket ring 1 plus in mei een kilo rabarber per week

  157,50
 iedere week - van 1 juni tot eind oktober - zowel een boeket ring 1 als 1 pond fruit plus in mei een kilo rabarber per week   300,-

 

Wilt u buiten het plukseizoen om een cadeaubon of abonnement,  bestel hem via de webshop of neem contact op via het contactformulier. U kunt de cadeaubon - op afspraak - in de pluktuin afhalen of we kunnen hem per post bezorgen.

Extra Jam met maar liefst 72% vruchten

Er zijn in de pluktuin diverse soorten 'extra jam' te koop. Extra jam (of ook wel extra confituur genoemd) is een volgens de Nederlandse Warenwet beschermde naam. Om extra jam te mogen heten moet de jam ten minste 450 gram vruchtenpulp per kg bevatten (45%). De extra jam van de pluktuin i maar liefst 72% vruchten. De extra jam van de pluktuin bevat alleen naturlijke ingredienten. De jam zit in een mooi herbruikbaar weckpotje van 300ml.

Gedurende het seizoen maken we diverse soorten jam. Er is in de pluktuin extra jam te koop van ondermeer rode met zwarte bessen, van rabarber met kruisbessen, van rabarber met sinaasappel, van bramen en van rode bessen. Verder  is er 100% puur rode bessensap en druivensap te koop. 

jam bramen 2

 

Ook de term (extra) gelei is wettelijk beschermd. Bij gelei wordt alleen het sap van de vruchten gebruikt. De extra aalbessenjam van de pluktuin ziet er wel uit als gelei, maar hierin zijn wel de hele vruchten verwerkt. Omdat de meeste mensen niet van de aalbessenpitjes in de jam houden is de aalbessenjam van de pluktuin kort gemixed m.b.v. een staafmixer. Hierdoor zie je geen pitjes meer en lijkt het gelei er zitten echter wel gehele aalbessen in verwerkt en niet alleen het sap van de vruchten.

 

Puur sap, van 100% vruchten

Er zijn in de pluktuin diverse soorten sap te koop. Onder andere puur sap van 100% rode bessensap of 100% druivensap.

Het sap van de zwarte bessen en appelbessen hebben we verdund (met puur appelsap) zodat het direct te drinken is in de theetuin. Het pure sap van deze vruchten was te heftig om direct in de theetuin te drinken. Omdat bijna al ons sap in de theetuin werd gebruikt en zo goed als niet werd gekocht om mee te nemen hebben we besloten om zowel zwarte bessen als appelbessen alleen nog verdund aan te bieden.

20190208 123620 web

 

Zoeken

Webshop                Nu te plukken
webshop      blok 2 plukken web
 
  Cadeaubon          Abonnement

overzicht bonnen      IMG 3190 abonnement web

 
Boeketten               Bloemstukken
dscn2268 500    grafstuk 1b

 

Workshops           Yogales  

blok 2 web    20190612 091102 web

 

Groepen            Combi arrangement

PluktuinDeBosrandGroep 1      PluktuinDeBosrandGroep 3

 

Kinderfeestjes         Verhuur

089 500   PluktuinDeBosrandGroep 3

High Tea                    Picknick

high tea web      PluktuinDeBosrandGroep 2

Moordspel

moordspel