Selecteer de taal

images/fotos/showcase/uitzicht2.jpg

Pluktuin de Bosrand, Dorskampweg t.o. 15, 6704 PB Wageningen

images/fotos/showcase/cosmeas-v2.jpg
images/fotos/showcase/aalbessen.jpg
images/fotos/showcase/zelf_plukken.jpg
images/fotos/showcase/vrijgezellenfeest.jpg
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Adres

 

 

Te plukken bij Pluktuin de Bosrand

In de pluktuin kunt u afhankelijk van het seizoen diverse op duurzame wijze (zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en met respect voor mens, dier en milieu) geteelde snijbloemen, eetbare bloemen, theekruiden met ondermeer 20 soorten munt en kleinfruit als aalbessen (rode bessen), aardbeien, appelbessen, appels, blauwe bessen, doornloze bramen, (tafel) druiven, (zomer en herfst) frambozen, honingbessen, japanse wijnbessen, kiwibessen, kruisbessen, peren, pruimen, rabarber en zwarte bessen plukken.

Pluktuin de Bosrand is dinsdag t/m zaterdag geopend en geregeld op zondag (zie onze openingstijden).

Het aanbod varieert gedurende het seizoen. Hieronder ziet u wat u op dit moment kunt komen plukken.

 

Het nieuwe plukseizoen start zaterdag 27 mei 2023

Nu te plukken:

 

 

Om te zien wat er bij Francine aan groenten en keukenkruiden te oogsten is kijk op www.pluktuindebasis.nl 

In de theetuin hebben we dagelijks diverse baksel. Zie onze FB pagina Theetuininpluktuindebosrand of kijk voor actueel aanbod bij https://amuse-menu.nl/restaurant/pluktuin-de-bosrand-wageningen

Via onze webshop kunt u het jaarrond boeketten, bloemstukken, grafstukken, kerststukken, cadeaubonnen, abonnementen, jam en sap van de pluktuin bestellen. U komt bij onze beveiligde webshop via https://pluktuin-de-bosrand.my-online.store of via de button van de webshop.

 

Entree Pluktuin de Bosrand:

tot 12 jaar 1,50 p.p. Kinderen tot 4 jaar nog niet zelf plukken. Vanaf 4 jaar plukken onder begeleiding van een volwassenen.

Vanaf 12 jaar 2,50 p.p.

De entreeprijs wordt verrekend met wat u besteedt aan bloemen, theekruiden en/of fruit of aan wat u gebruikt in de theetuin. Indien u minder besteedt dan uw entreeprijs, krijgt u geen geld retour.

Graag u melden aan het einde van het graspad rechts bij de marktkraam voor de kas. Hier krijgt u uitleg over wat er te plukken is en hebben we - indien u die niet zelf bij u heb - snoeischaartjes tegen borg te leen en bakjes voor het fruit. We willen graag zo duurzaam mogelijk werken, dus neem als het even kan uw eigen (gewogen) bakjes voor het fruit mee. 

Cadeaubonnen en Abonnementen

Cadeaubonnen zijn er vanaf 5,00 voor ieder gewenst bedrag. Leuk om iemand voor een verjaardag of als bedankje mee te verrassen. U kunt cadeaubonnen besteden aan bloemen, fruit of theekruiden. De cadeaubon geldt niet voor het drinken van thee of koffie en gebak in de theetuin. De cadeaubonnen kunnen in delen besteed worden en zijn 5 jaar geldig.

 cadeaubon

 

U kunt zo komen plukken en per keer afrekenen, maar er zijn ook diverse abonnementen mogelijk.

Er zijn bloemen abonnementen voor een heel seizoen en er zijn oogstpakketten voor fruit; voor een heel seizoen of per week te bestellen.

Met uw bloemen abonnementen kunt u van eind mei tot eind oktober wekelijks een bosje bloemen komen plukken. Afhankelijk van uw abonnementsvorm kunt u boeket met bloemen grootte ring 1 (een leuk boeketje, prijs los boeket 10,50), ring 2 (een mooi goed gevuld boeket, prijs los boeket 18,50) of ring 3 (echt een grote bos, prijs los boeket 27,50) komen plukken. Het seizoen start op 26 mei 2022. U kunt met uw abonnement dan 23 keer een boeket komen plukken. Een leuk uitje en een mooi boeket voor thuis of om keer aan iemand weg te geven.

U dient de bloemen zelf in de pluktuin te komen plukken.
Abonnementen zijn persoonlijk en niet overdraagbaar.

Er zijn ook oogstpakketten voor fruit; voor een heel seizoen (begin mei tot eind oktober) prijs 250,- of per week v.a. 10,-. De pakketten kunnen na bestelling worden afgehaald op dinsdagmiddag, vrijdagmiddag of eventueel zaterdagmorgen (dan al wel vrijdagmorgen geoogst).

Onderstaande abonnementen / oogstpakketen kunt u in de pluktuin of  via de webshop bestellen.

Bloemen Abonnement 27 mei tot en met 29 oktober 2023   Prijs
iedere week een boeket ring 1 (los 12,00)   245,-
iedere week een boeket ring 2 (los 20,00)   430,-

iedere week een boeket ring 3 (los 30,00)

  625,-
 Seizoens oogstpakket fruit begin mei tot eind oktober   300,-
Week oogstpakket fruit 12,50

 

Wilt u buiten het plukseizoen om een cadeaubon of abonnement,  bestel hem via de webshop of neem contact op via het contactformulier. U kunt de cadeaubon - op afspraak - in de pluktuin afhalen of we kunnen hem per post bezorgen.

Extra Jam met maar liefst 72% vruchten

Er zijn in de pluktuin diverse soorten 'extra jam' te koop. Extra jam (of ook wel extra confituur genoemd) is een volgens de Nederlandse Warenwet beschermde naam. Om extra jam te mogen heten moet de jam ten minste 450 gram vruchtenpulp per kg bevatten (45%). De extra jam van de pluktuin i maar liefst 72% vruchten. De extra jam van de pluktuin bevat alleen naturlijke ingredienten. De jam zit in een mooi herbruikbaar weckpotje van 300ml.

Gedurende het seizoen maken we diverse soorten jam. Er is in de pluktuin extra jam te koop van ondermeer rode met zwarte bessen, van rabarber met kruisbessen, van rabarber met sinaasappel, van bramen en van rode bessen. Verder  is er 100% puur rode bessensap en druivensap te koop. 

jam bramen 2

 

Ook de term (extra) gelei is wettelijk beschermd. Bij gelei wordt alleen het sap van de vruchten gebruikt. De extra aalbessenjam van de pluktuin ziet er wel uit als gelei, maar hierin zijn wel de hele vruchten verwerkt. Omdat de meeste mensen niet van de aalbessenpitjes in de jam houden is de aalbessenjam van de pluktuin kort gemixed m.b.v. een staafmixer. Hierdoor zie je geen pitjes meer en lijkt het gelei er zitten echter wel gehele aalbessen in verwerkt en niet alleen het sap van de vruchten.

 

Vruchtensap, van fruit uit de tuin.

Er zijn in de pluktuin diverse soorten sap te koop. Onder andere puur sap van 100% rode bessensap of 100% druivensap.

Het sap van de zwarte bessen en appelbessen hebben we verdund (met puur appelsap) zodat het direct te drinken is in de theetuin. Het pure sap van deze vruchten was te heftig om direct in de theetuin te drinken. Omdat bijna al ons sap in de theetuin werd gebruikt en zo goed als niet werd gekocht om mee te nemen hebben we besloten om zowel zwarte bessen als appelbessen alleen nog verdund aan te bieden.

20190208 123620 web

 

Zoeken

Webshop                Nu te plukken
webshop      blok 2 plukken web
 
  Cadeaubon          Abonnement

overzicht bonnen      IMG 3190 abonnement web

 
Boeketten               Bloemstukken
dscn2268 500    grafstuk 1b

 

Workshops           Yogales  

blok 2 web    20190612 091102 web

 

Groepen            Combi arrangement

PluktuinDeBosrandGroep 1      PluktuinDeBosrandGroep 3

 

Kinderfeestjes         Verhuur

089 500   PluktuinDeBosrandGroep 3

High Tea                    Picknick

high tea web      PluktuinDeBosrandGroep 2

Moordspel               Duurzaam

moordspel    IMG 6294

images/fotos/slideshow/welkom/PluktuinDeBosrandIngang_1.jpg
images/fotos/slideshow/plukken/PluktuinDeBosrandBoeket_1.jpg
images/fotos/slideshow/plukken/PluktuinDeBosrandAalbessen.jpg
images/fotos/slideshow/plukken/PluktuinDeBosrandPlukken_2.jpg
images/fotos/slideshow/plukken/PluktuinDeBosrandBoeket_2.jpg
images/fotos/slideshow/plukken/PluktuinDeBosrandBlauwebessen.jpg
images/fotos/slideshow/plukken/PluktuinDeBosrandPlukken_3.jpg
images/fotos/slideshow/plukken/PluktuinDeBosrandKinderen_1.jpg
images/fotos/slideshow/plukken/PluktuinDeBosrandKinderen_2.jpg
images/fotos/slideshow/plukken/PluktuinDeBosrandPlukken_1.jpg
images/fotos/slideshow/plukken/cadeaubon.jpg
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow