Adres

 

 

Theepluktuin

 

In de theepluktuin van ongeveer 100 m2 staan diverse muntsoorten, kruiden, heesters en fruitbomen waarvan u blaadjes, bloemen of bessen kunt plukken om verse (kruiden)thee van te zetten. Bij de kruiden staat een bordje waarop vermeldt staat wat en hoeveel (bloemen, blaadjes, topjes van takjes of besjes) u voor uw thee moet plukken.

De theepluktuin is direct gelegen naast het grasveld met zitjes waar u schitterende uitzicht over de Wageningse Eng heeft.  

In de theetuin van pluktuin de Bosrand kunt u genieten van een heerlijk kopje zelf geplukte (kruiden)thee of van een eigen gemaakte vruchtensapje al dan niet met een Brownie van Brownies & Downies uit Wageningen en ondertussen genieten van het schitterende uitzicht over de Wageningse Eng. U kunt in de theetuin natuurlijk ook terecht voor een kopje koffie of een glaasje fris.

Geregeld wordt er door ons ook taart of cake gebakken met daarin de vruchten van de pluktuin verwerkt. Helaas hebben we daar niet altijd de tijd voor. We zoeken dan ook nog iemand die voor ons op vrijwillige basis af en toe wil bakken, zodat we vaker eigen gemaakte taart kunnen aanbieden.

We zijn nog steeds in overleg met de gemeente over een eventueel te bouwen binnenruimte. Er moet eerst een visie voor de Eng worden opgesteld (planning eind mei) en een nieuw bestemmingsplan worden opgesteld (planning eind van het jaar). Als alles doorgaat zouden we dan mogelijk een binnenruimte van 30m2 met een veranda van 20m2 mogen bouwen. Als alles volgens planning verloopt zouden we in 2019 dan eventueel een binnenruimte kunnen hebben waar we bij slecht weer thee kunnen schenken. Voorlopig blijft het net als nu dat we alleen thee schenken bij droog weer. U kunt - tijdens openingstijden van de pluktuin - wel altijd zelf theekruiden in de theepluktuin plukken en meenemen om thuis een heerlijk kopje kruidenthee van te zetten. Theekruiden worden naar gewicht afgerekend. 

high tea

Tijdens het seizoen worden er in de pluktuin diverse high tea's gehouden. Minimaal aantal deelnemers voor iedere high tea is 8 personen. U kunt u individueel aanmelden. Bent u met een groep van meer dan 8 personen dan is er ook een eigen high tea buiten de geplande data om mogelijk.

Voor geplande data zie agenda.

Zoeken

Webshop                Nu te plukken
webshop      blok 2 plukken web
 
  Cadeaubon          Abonnement

overzicht bonnen      IMG 3190 abonnement web

 
Boeketten               Bloemstukken
dscn2268 500    grafstuk 1b

 

Workshops           Yogales  

blok 2 web    20190612 091102 web

 

Groepen            Combi arrangement

PluktuinDeBosrandGroep 1      PluktuinDeBosrandGroep 3

 

Kinderfeestjes         Verhuur

089 500   PluktuinDeBosrandGroep 3

High Tea                    Picknick

high tea web      PluktuinDeBosrandGroep 2

Moordspel

moordspel