Adres

 

 

Theepluktuin en Theetuin/Terras

 

Pluktuin in Corona-tijd

we gebruiken een systeem met QR-codes voor registratie en bestellen van menu. Indien u geen QR-code kunt gebruiken, dan moet u zich eerst bij een van ons melden om uw gegevens te registreren en u tafel toe te wijzen

- Maximaal 50 personen

- Verplicht zitten aan tafel

We vragen iedereen om 1,5 m afstand tot elkaar te houden. Voor ons is het lastig om te bepalen of u een gezamenlijk huishouden vormt.

- geen zelfservice

- Uitsluitend contactloos via pin betalen.

Voor als onze corona-maatregelingen; zie ons CORONA PROTOCOL.

 

Theepluktuin

In de theepluktuin van ongeveer 100 m2 staan diverse muntsoorten, kruiden, heesters en fruitbomen waarvan u blaadjes, bloemen of bessen kunt plukken om verse (kruiden)thee van te zetten. Bij de kruiden staat een bordje waarop vermeldt staat wat en hoeveel (bloemen, blaadjes, topjes van takjes of besjes) u voor uw thee moet plukken.

De theepluktuin is direct gelegen naast het grasveld met zitjes waar u schitterende uitzicht over de Wageningse Eng heeft.  

In de theetuin van pluktuin de Bosrand kunt u genieten van een heerlijk kopje zelf geplukte (kruiden)thee of van een eigen gemaakte vruchtensapje al dan niet met iets lekkers erbij en ondertussen genieten van het schitterende uitzicht over de Wageningse Eng. U kunt in de theetuin natuurlijk ook terecht voor een kopje koffie of een glaasje fris.

Iedere dag is er iets voor bij de thee/koffie. Het aanbod varieert per dag. We bakken - met een groepje van nu 3 personen - taart, cake, quiche, brownies of muffins met daarin de vruchten of groenten van een van beide pluktuinen verwerkt.  Gezien de geringe vraag naar glutenvrij hebben we besloten om deze niet meer standaard te hebben, maar alleen nog op aanvraag (minimaal 1 dag van te voren). Naast baksel met oogst van de tuin maken we waterijsjes  met fruit van de pluktuin. 

 

U kunt ons volgen op FB theetuininpluktuindebosrand of het menu alvast bekijken via

https://amuse-menu.nl/restaurant/pluktuin-de-bosrand-wageningen U kunt hier alleen het aanbod bekijken. Bestellen kan alleen ter plekke in de theetuin.

We gebruiken QR-codes voor het registreren i.v.m. Corona en voor het bestellen. Deze QR-codes vind u op de tafels in de theetuin. U scant deze code met uw camera of met speciale QR-lezen app of met Amuse-menu app. U moet nu nog eerst de standaard covid-registratie invullen daarna komt u in menu van pluktuin de bosrand en kunt u uw bestellling opgeven. Wij ontvangen die dan op onze telefoon en maken die voor u gereed. U wordt geroepen om uw bestelling af te halen bij de uitgiftebalie.

Indien u de QR-code niet kunt scannen, dan kunt u zich bij ons melden en registreren we u op papier en nemen uw bestelling op.

We zijn nog steeds in overleg met de gemeente over een eventueel te bouwen binnenruimte. De visie voor de Eng is in de zomer van 2020 goed gekeurd.  De gemeente is nu nieuw bestemmingsplan aan het op stellen. De planning was dat deze eind 2020  gereed zou zijn. Helaas hebben we bericht gekregen dat dit nu gepland staat voor het voorjaar van 2022. Het wordt niet haalbaar om dan nog voor seizoen 2022 een binnenruimte te realiseren.

high tea

Tijdens het seizoen worden er in de pluktuin af en toe een high tea's gehouden. Minimaal aantal deelnemers voor iedere high tea is 8 personen. U kunt u individueel aanmelden. Bent u met een groep van meer dan 8 personen dan is er ook een eigen high tea buiten de geplande data om mogelijk.

Voor geplande data zie agenda. Deze volgen binnenkort.

Zoeken

Webshop                Nu te plukken
webshop      blok 2 plukken web
 
  Cadeaubon          Abonnement

overzicht bonnen      IMG 3190 abonnement web

 
Boeketten               Bloemstukken
dscn2268 500    grafstuk 1b

 

Workshops           Yogales  

blok 2 web    20190612 091102 web

 

Groepen            Combi arrangement

PluktuinDeBosrandGroep 1      PluktuinDeBosrandGroep 3

 

Kinderfeestjes         Verhuur

089 500   PluktuinDeBosrandGroep 3

High Tea                    Picknick

high tea web      PluktuinDeBosrandGroep 2

Moordspel               Duurzaam

moordspel    IMG 6294