Adres

 

 

Theepluktuin en Theetuin/Terras

 

Pluktuin in Corona-tijd

De theepluktuin en de theetuin zijn open om - opgepaste afstand - theekruiden te plukken en iets te komen drinken. U hoeft, tenzij u met een groep komt, niet vooraf te reserveren.

We vragen iedereen om 1,5 m afstand tot elkaar te houden. Voor ons is het lastig om te bepalen of u een gezamenlijk huishouden vormt.

Uitsluitend contactloos via pin betalen.

Voor als onze corona-maatregelingen; zie ons CORONA PROTOCOL.

 

Theepluktuin

In de theepluktuin van ongeveer 100 m2 staan diverse muntsoorten, kruiden, heesters en fruitbomen waarvan u blaadjes, bloemen of bessen kunt plukken om verse (kruiden)thee van te zetten. Bij de kruiden staat een bordje waarop vermeldt staat wat en hoeveel (bloemen, blaadjes, topjes van takjes of besjes) u voor uw thee moet plukken.

De theepluktuin is direct gelegen naast het grasveld met zitjes waar u schitterende uitzicht over de Wageningse Eng heeft.  

In de theetuin van pluktuin de Bosrand kunt u genieten van een heerlijk kopje zelf geplukte (kruiden)thee of van een eigen gemaakte vruchtensapje al dan niet met iets lekkers erbij en ondertussen genieten van het schitterende uitzicht over de Wageningse Eng. U kunt in de theetuin natuurlijk ook terecht voor een kopje koffie of een glaasje fris.

Iedere dag is er voor bij de thee taart, cake, quiche, brownies of muffins met daarin de vruchten of groenten van een van beide pluktuinen verwerkt. Het aanbod varieert per dag. Daarnaast is er soep van groenten van de tuin en kunt u bij Pluktuin Sayuran u eigen salade plukken en deze (met dressing) eten in de theetuin.

We zijn nog steeds in overleg met de gemeente over een eventueel te bouwen binnenruimte. De visie voor de Eng is in de zomer van 2020 goed gekeurd.  De gemeente is nu nieuw bestemmingsplan aan het op stellen (planning eind 2020). Als alles volgens planning verloopt zouden we in 2021 dan eventueel een binnenruimte kunnen hebben waar we bij slecht weer thee kunnen schenken.

Helaas het is nu januari 2021 en er is nog geen bestemmingsplan. Het wordt niet haalbaar om dan nog voor seizoen 2021 een binnenruimte te realiseren. We hopen dat we die wel nog voor de wintermaanden kunnen realiseren. 

high tea

Tijdens het seizoen worden er in de pluktuin diverse high tea's gehouden. Minimaal aantal deelnemers voor iedere high tea is 8 personen. U kunt u individueel aanmelden. Bent u met een groep van meer dan 8 personen dan is er ook een eigen high tea buiten de geplande data om mogelijk.

Voor geplande data zie agenda.

Zoeken

Webshop                Nu te plukken
webshop      blok 2 plukken web
 
  Cadeaubon          Abonnement

overzicht bonnen      IMG 3190 abonnement web

 
Boeketten               Bloemstukken
dscn2268 500    grafstuk 1b

 

Workshops           Yogales  

blok 2 web    20190612 091102 web

 

Groepen            Combi arrangement

PluktuinDeBosrandGroep 1      PluktuinDeBosrandGroep 3

 

Kinderfeestjes         Verhuur

089 500   PluktuinDeBosrandGroep 3

High Tea                    Picknick

high tea web      PluktuinDeBosrandGroep 2

Moordspel               Duurzaam

moordspel    IMG 6294