Selecteer de taal

images/fotos/showcase/uitzicht2.jpg

Pluktuin de Bosrand, Dorskampweg t.o. 15, 6704 PB Wageningen

images/fotos/showcase/cosmeas-v2.jpg
images/fotos/showcase/aalbessen.jpg
images/fotos/showcase/zelf_plukken.jpg
images/fotos/showcase/vrijgezellenfeest.jpg
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Thee/Koffie

PluktuinDeBosrandGroep 5

Adres

 

 

 Vrijwilligers gezocht.

Het opzetten van de pluktuin en het onderhoud ervan kost heel veel tijd. Hulp hierbij is van harte welkom. Mocht u zin hebben om in de pluktuin te komen helpen heel erg graag. Ook eenmalig een paar uurtjes hulp is zeer welkom! Er zijn allerlei klussen te doen, lichtere en zwaardere klussen.

Er zijn verschillende mogelijkheden om als vrijwilliger in de tuin te helpen. Dit kan niet alleen door te helpen met het tuinonderhoud, maar  ook door bijvoorbeeld te assisteren bij workshops of in de theetuin te helpen of door het werven van sponsors. Er zijn veel verschillende manieren om de pluktuin te helpen. Hieronder een lijst met actuele vacatures. Het betreft allemaal vrijwilligerswerk. Als u op de link klikt krijgt u meer informatie over de vacature

 

Vacatures voor langlopende activiteiten

Allround tuinman (m/v) met groene vingers

Tuinman (m/v) voor eenvoudig tuinonderhoud; tuinervaring is hierbij een pre maar niet noodzakelijk

Maaihulp (begin april tot half november)

er moet iedere 7 a 10 dagen gemaaid worden m.b.v. zitmaaier. Per keer kost dit 4 a 5 uur tijd.

Eventueel meerdere personen

Hulp in de theetuin (eind mei t/m oktober); vindt u het leuk om af en toe thee/koffie te komen schenken in de theetuin? Of te helpen bij onderhoud van de theepluktuin?

Hulp bij de kassa van het plukken (eind mei t/m oktober); vindt u het leuk om af en toe te komen helpen in de pluktuin met ontvangen van klanten, uitleggen wat ze kunnen plukken en af te rekenen? 

Timmerman / Klusjesman (m/v); voor o.a. o.a. voor het opknappen van tuinmeubels, het onderhouden en reparareren van machines, het timmeren van een toegangshek en het maken van houten steunconstructies voor de dahlia's.

Daarnaast zoeken we een Tuintherapeute  die dit als zzp-er of in dienst van zorginstelling wil doen; we zoeken iemand die tuintherapie / kleinschalige landbouwzorg in de pluktuin wil verzorgen.

 

Vacatures voor incidentele / kortlopende activiteiten 

Tuinman (m/v) Heeft u een keer uurtje over en zin om te komen helpen in de tuin? Er is altijd wel een klusje te doen. Voor zowel mensen met groene vingers als voor mensen zonder tuinervaring.

Marketeer / PR-medewerker; hoe verbeteren we de vindbaarheid van de pluktuin

Werver (m/v) van subsidies en sponsors; hulp bij het zoeken naar subsidies en sponsoren. We zoeken o.a. een sponsor voor het bouwen van een binnenruimte.

Stagiaires; o.a. voor bodemonderzoek met bemestingsadvies, duurzame aanpak van kweekgras.

  

Vacatures als oproepkracht

Oproepkracht voor oogsten van fruit; indien er door de klanten onvoldoende wordt geplukt en het fruit overrijp dreigt te worden moet er snel geoogst kunnen worden. Wilt u op oproepbasis af en toe helpen met oogsten?

Oproepkracht voor assisteren bij workshops (bloemschikken, jam maken), (kinder)feestjes of hightea.

Oproepkracht bakken; We hebben geregeld taarten, brownies nodig voor in de theetuin of voor een evenement. Heeft u zin om af en toe voor ons te bakken? We vergoeden de ingrediënten en geven daarnaast een kleine bakvergoeding.

 

Tijden vrijwilligerswerk:

Dagen en uren in overleg.

Mogelijke tijden: 

- dinsdag t/m vrijdag tussen 9 en 17 u, 

- weekenden: Gedurende het plukseizoen zaterdags tussen 11 en 17 uur. Buiten het plukseizoen zaterdags in overleg (niet iedere zaterdag). Zondag in overleg.

- 's avonds: in overleg is 1 avond in de week mogelijk.

Alle hulp is welkom, ook incidenteel een uurtje.

Wat bieden wij:

Een mooie, groene, rustgevende plek om vrijwilligerswerk (in uw eigen tempo) te doen.

Een leuk, gezellig en informeel team om mee samen te werken.

(Nieuwe) contacten

Uitleg over werkzaamheden door eigenaar van de pluktuin, verder veel eigen verantwoordelijkheid.

Afhankelijk van behoefte: flexibiliteit of juist ritme.

Af en toe een bosje bloemen voor uw hulp (gedurende het plukseizoen). 

Als dank voor de hulp van de vrijwilligers en om de teamspirit verder te stimuleren organiseren we af en toe een vrijwilligersfeestje of een nieuwjaarsborrel.

 

Team

Een leuk, gezellig en informeel team  (ongeveer 20 personen) om mee samen te werken.  Op dit moment zijn er ongeveer 10 mensen die geregeld helpen met het tuinonderhoud. Er zijn 5 mensen die helpen met bakken en 3 mensen die helpen oogsten.

Daarnaast zijn er nog aantal mensen die geregeld helpen; bijvoorbeeld met het bemannen van de kraam van de pluktuin tijdens de Molenmarkt en tijdens het Oogstfeest van de Wageningse Eng of met het begeleiden van workshops (bloemschikken of jam maken) of met het sluiten van deals tijdens de Beursvloer in Wageningen en Ede of met het begeleiden van vrijwilligers tijdens NLdoet.

Ook zijn er mensen die helpen met specifieke klus(sen). Zo heeft Inge het logo van de pluktuin ontworpen. Claude heeft druppelslangen door de gehele tuin aangelegd. Suzanne heeft - naast het tuinonderhoud - in Illustrator een plattegrond gemaakt van de tuin en de bloembedden. Deze plattegronden vind u op de website onder het tabblad De Pluktuin/plattegronden pluktuin. Frits, Gerco en John hebben (samen met nog aantal anderen) geholpen de berging en overkapping te bouwen. Zweefvlieg Bas heeft aantal hele mooie luchtvideo's van de pluktuin gemaakt m.b.v. een drone. De filmpjes staan op de welkomspagina van de pluktuin plus bij iedere webpagina aan de linkerzijkant en op youtube.

Als gevolg van een een sprong om de nek door een autistische jongen is in 2015 mijn knie uit de kom geschoten en heb ik permanent knieletsel opgelopen. Hierdoor kan ik zelf nog maar beperkt zwaar werk doen en ben ik meer afhankelijk van anderen voor het zwaardere werk als bijvoorbeeld spitten. Frits en John helpen mij hierbij geregeld.

  

Naast een aantal min of meer vaste vrijwilligers zijn er ook mensen die incidenteel op de pluktuin helpen. Dit kan een keer één (mid)dag zijn of vaker zoals bijvoorbeeld Marlies, Bettie of Janet die een paar keer hebben geholpen of mijn moeder, die als ze in Bennekom/Wageningen is eerder ook geregeld mee hielp met onkruidwieden en de catering tijdens dagen als NLdoet.

 

Wilt u ook lekker buiten werken en helpen de pluktuin verder te ontwikkelen of te onderhouden kom dan langs bij de pluktuin om de mogelijkheden te bespreken of neem contact op met mij, Petra Lenskens, telefonisch ( 06-49958208) of via het contactformulier

 

Over de jaren heen hebben ondertussen al heel veel mensen geholpen met de aanleg en het onderhoud van de tuin. Zonder hun hulp was de pluktuin niet zo mooi geworden. Iedereen heel erg bedankt voor jullie inzet!

 

Stichting de Bosrand Wageningen

Vrijwilligers van de pluktuin hebben Stichting de Bosrand Wageningen opgericht met als een van de doelen het stimuleren van duurzame landbouw binnen de pluktuin. Daarnaast heeft ze als doel het creëren van een prettige werk- en verblijfsruimte voor vrijwilligers en klanten en het organiseren van verbindende activiteiten. 

Interesse in een van onze vacatures?

Heeft u interesse in een van deze vacatures, meld u dan nu aan of kom langs bij de pluktuin om de mogelijkheden te bespreken of neem contact op met mij, Petra Lenskens (06-49958208 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Daarnaast worden er tijdens het seizoen een aantal werkdagen georganiseerd (meestal de woensdagmiddag en/of de zaterdag). Hierbij werk je (als je dat wilt) samen met anderen die, net als jij, van tuinieren houden.

 

 

 

Zoeken

Webshop                Nu te plukken
webshop      blok 2 plukken web
 
  Cadeaubon          Abonnement

overzicht bonnen      IMG 3190 abonnement web

 
Boeketten               Bloemstukken
dscn2268 500    grafstuk 1b

 

Workshops           Yogales  

blok 2 web    20190612 091102 web

 

Groepen            Combi arrangement

PluktuinDeBosrandGroep 1      PluktuinDeBosrandGroep 3

 

Kinderfeestjes         Verhuur

089 500   PluktuinDeBosrandGroep 3

High Tea                    Picknick

high tea web      PluktuinDeBosrandGroep 2

Moordspel               Duurzaam

moordspel    IMG 6294

images/fotos/slideshow/welkom/PluktuinDeBosrandIngang_1.jpg
images/fotos/slideshow/vrijwilligers/PluktuinDeBosrandVrijwilligers_9b.jpg
images/fotos/slideshow/vrijwilligers/PluktuinDeBosrandVrijwilligers_1.jpg
images/fotos/slideshow/vrijwilligers/PluktuinDeBosrandVrijwilligers_2.jpg
images/fotos/slideshow/vrijwilligers/PluktuinDeBosrandVrijwilligers_3b.jpg
images/fotos/slideshow/vrijwilligers/PluktuinDeBosrandVrijwilligers_4.jpg
images/fotos/slideshow/vrijwilligers/PluktuinDeBosrandVrijwilligers_5.jpg
images/fotos/slideshow/vrijwilligers/PluktuinDeBosrandVrijwilligers_6.jpg
images/fotos/slideshow/vrijwilligers/PluktuinDeBosrandVrijwilligers_7.jpg
images/fotos/slideshow/vrijwilligers/PluktuinDeBosrandVrijwilligers_8.jpg
images/fotos/slideshow/vrijwilligers/PluktuinDeBosrandVrijwilligers_9.jpg
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow