Adres

 

 

Welkom bij Pluktuin de Bosrand

Uw eigen fruit oogsten en zelf theekruiden of bloemen plukken

Bij bloemen en kleinfruit pluktuin de Bosrand aan de Dorskampweg in Wageningen bent u van harte welkom om zelf fruit te oogsten, uw eigen boeket te plukken of verse theekruiden te plukken. Tussendoor kunt u onder het genot van een kopje koffie of vers geplukte thee in de theetuin van het schitterende uitzicht over de Wageningse Eng genieten.

Bloemen en fruit plukken kan ook in combinatie met een picknick- of tuinfeestarrangement zie tabblad groepen. Ook kunt u bij ons terecht voor het volgen van een leuke groene workshop zoals bloemschikken, handgebonden boeket maken, jam maken, smoothies maken, alles leren over eetbare bloemen of het maken van een lekkere kruidenthee. Leuk als groepsuitje is een moordspel in de pluktuin waarbij u via tuinvragen een moord probeert op te lossen. Nieuw in 2019 zijn onze oogstpakketten. U kunt deze via de webshop bestellen. U kunt u pakket vervolgens op afgesproken dag in de pluktuin komen afhalen.

Via onze webshop kunt  u het jaarrond boeketten, bloemstukken, grafstukken, kersstukken, cadeabonnen,  jam en sap (100% vruchtensap) van de pluktuin bestellen. U komt bij onze beveiligde webshop via https://pluktuin-de-bosrand.my-online.store of via de button van de webshop bovenaan de pagina.

We telen op duurzame wijze; zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en met respect voor mens, dier en milieu bloemen, theekruiden en kleinfruit als ondermeer aardbeien, frambozen, bramen, rode bessen, blauwe bessen, kruisbessen, zwarte bessen, rabarber, druiven enz. Wilt u weten wat er op dit moment te plukken is in de pluktuin kijk dan bij het tabblad nu te plukken of op het bord bij de ingang van de pluktuin. 

Van het eventuele fruit dat niet geplukt wordt maken we extra jam, met maar liefst 72% fruit en 100% vruchtensap. Natuurlijk lekker!

Vind u het leuk om te helpen met het ontwikkelen of onderhouden van de tuin? Meldt u aan als vrijwilliger. Uw hulp is meer dan welkom.

 

Openingstijden tijdens plukseizoen

De pluktuin is van zaterdag 19 mei 2018 tot 27 oktober open op:

dinsdag t/m vrijdag 12.30 - 17.30.

zaterdag 11.00 - 17.00  

zondag bij droog weer geregeld open van 11.00 tot 16.00. De zondagsopeningen worden vlak van te voren op de website en het bord bij de ingang vermeld.

Maandag is de pluktuin gesloten.

Gedurende een onweersbui is de pluktuin, i.v.m. de veiligheid, tijdelijk gesloten.

Groepen: op afspraak.

 

Openingstijden naseizoen

De pluktuin is te bezoeken indien bord open er staat en de poort open is.

Vanaf 28 oktober is de pluktuin bij DROOG weer geregeld open op:

woensdag van 12.30 - 16.00

Vrijdag van 12.30 - 16.00

Zaterdag  van 11 - 16.00

De eventuele zondagsopeningen worden uiterlijk 's morgens op FB en het bord bij de ingang vermeld.

 

 

Entree pluktuin*:

* De entreeprijs gaat van het door u aan bloemen, fruit of thee bestede bedrag af tot maximaal het door u bestede bedrag. Besteed u minder dan de entreeprijs, dan krijgt u geen geld retour.

  plukseizoen  winterperiode
vanaf 12 jaar 2,50 p.p 1,50 p.p
4 tot 12 jaar (plukken onder begeleiding van volwassenen) 1,50 p.p 1,-   p.p.
tot 4 jaar (nog niet plukken) onder begeleiding volwassenen  gratis  gratis
abonnees en vaste klantenpashouders  gratis  gratis

 

U hoeft geen lid te worden van de pluktuin en u hoeft ook geen abonnement te hebben (al hoewel dat natuurlijk wel mogelijk is).

U kunt in de pluktuin pinnen. Als u niet wilt pinnen, dan graag zoveel mogelijk met gepast (klein) geld betalen.

Bezoek van de tuin is voor eigen risico.

Wilt u op de pluktuin niet roken.

In de theetuin is er met droog weer thee (waarvoor u eventueel zelf verse theekruiden als munt kunt plukken), koffie en fris met wat lekkers voor erbij te koop. In de pluktuin is het niet toegestaan om uw eigen drank - met uitzondering van water - of etenswaren te nuttigen. In de pluktuin is geen kraan/drinkwater aanwezig. Wilt u met het warme weer tijdens het plukken water drinken, neem dan een flesje water mee van huis. Bij de theetuin hangen schaduwdoeken en staan diverse parasols voor schaduw.

Het is toegestaan om voor privegebruik foto's in de pluktuin te maken. Plaatsing op social media alleen toegestaan onder vermelding van de locatie. Voor het maken van professionele foto's, zakelijk gebruik van de foto's of het maken van (bruids)rapportages dient u vooraf toestemming te vragen en hiervoor wordt een vergoeding gerekend.

Honden zijn welkom, mits aangelijnd.  

 

Prijs boeketten v.a. 7,00

Met uitzondering van enkele bloemen zoals pioenrozen, dahlia's, siererwten en hortensia's waarvan de prijs per stengel is, wordt de prijs van de meeste bloemen aan de hand van de omvang van de stelen aan het bindpunt van het boeket bepaald. Hierbij wordt ervan uit gegaan dat u de bloemen op een normale boeketlengte van ongeveer 55-60 cm plukt. Plukt u de bloemen kort (korter dan 45-50 cm) dan wordt hiervoor een prijs per bloem gerekend. Omdat dan het systeem met diameters dan niet goed werkt en u wel al de bloemen hebt weggeknipt. Wilt u de bloemen langer plukken, dan kan dat in overleg. Hiervoor geldt een meerprijs.

De minimale omvang van een boeket is ring 1 of van de bloemen die per stuk gaan 10 losse bloemstengels. 

Prijs ring 1 is 7,00 als u de bloemen zelf plukt en het boeket ook zelf schikt. Wij kunnen de bloemen tegen meerprijs voor u tot een mooi boeket schikken of ook voor u plukken. De prijzen van de overige ringen, losse bloemen vindt u in de pluktuin op het bord bij de kassa. 

Borg snoeischaartjes: 10,-. Maar u kunt ook uw eigen scherpe snoeischaar meenemen. Liever geen mesjes gebruiken.

Als u nog een stukje moet rijden met uw boeket, neem dan eventueel een emmertje met water mee om de bloemen in te vervoeren.

 

Prijs fruit v.a. 2,-

Fruit gaat per soort per bakje; er zijn kleine, medium en grote fruitbakken aanwezig, maar u kunt ook uw eigen bakjes meenemen. De minimaal afname van fruit is 150 gram per soort. De prijs varieert per fruitsoort. De actuele prijzen staan vermeld op het bord bij de kassa.

 

Abonnementen en Cadeaubonnen pluktuin

U kunt per keer afrekenen, maar u kunt ook voor een abonnement kiezen. In overleg zijn er diverse abonnementen (bloemen en/of fruit en/of theekruiden) mogelijk.

Tevens zijn er diverse cadeaubonnen, vanaf 5,00. Leuk om iemand voor een verjaardag of als bedankje mee te verrassen.

Abonnementen en cadeaubonnen zijn in de pluktuin verkrijgbaar of via de webshop.

Zoeken

Webshop                Cadeaubon
webshop  overzicht bonnen
 
Boeketten               Bloemstukken
dscn2268 500    grafstuk 1b

 

Workshops              Groepen

blok 2 web    PluktuinDeBosrandGroep 1

 

Kinderfeestjes         Verhuur

089 500   PluktuinDeBosrandGroep 3

High Tea

high tea web 

Moordspel

moordspel