Adres

 

 

Welkom bij Pluktuin de Bosrand

Uw eigen fruit oogsten en zelf theekruiden of bloemen plukken

Bij bloemen en kleinfruit pluktuin de Bosrand aan de Dorskampweg in Wageningen bent u van harte welkom om zelf fruit te oogsten, uw eigen boeket te plukken of verse theekruiden te plukken. Tussendoor kunt u onder het genot van een kopje koffie of vers geplukte thee in de theetuin van het schitterende uitzicht over de Wageningse Eng genieten.

Bloemen en fruit plukken kan ook in combinatie met een picknick- of tuinfeestarrangement zie tabblad groepen. Ook kunt u bij ons terecht voor het volgen van een leuke groene workshop zoals bloemschikken, handgebonden boeket maken, jam maken, smoothies maken, alles leren over eetbare bloemen of het maken van een lekkere kruidenthee.

Nieuw is de webshop. Via https://pluktuin-de-bosrand.my-online.store of via de button van de webshop bovenaan de pagina kunt u - het jaarrond - boeketten, bloemstukken, grafstukken, cadeabonnen en jam van de pluktuin bestellen.

We telen op duurzame wijze; zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en met respect voor mens, dier en milieu bloemen, theekruiden en kleinfruit als ondermeer aardbeien, frambozen, bramen, rode bessen, blauwe bessen, kruisbessen, zwarte bessen, rabarber, druiven enz. Wilt u weten wat er op dit moment te plukken is in de pluktuin kijk dan bij het tabblad nu te plukken of op het bord bij de ingang van de pluktuin. 

Van het eventuele fruit dat niet geplukt wordt maken we extra jam, met maar liefst 72% fruit. Natuurlijk lekker!

Vind u het leuk om te helpen met het ontwikkelen of onderhouden van de tuin? Meldt u aan als vrijwilliger. Uw hulp is meer dan welkom.

 

Openingstijden pluktuin

Winterperiode  (november - mei):

De pluktuin is op dit moment nog gesloten.

Vanaf 18 april gaan we beperkt open. U kunt dan op woensdag- en vrijdagmiddag rabarber komen plukken en op een mooie, droge dag kunt u thee komen drinken en van de tuin en het uitzicht genieten.

Vanaf eind mei zijn we weer regulier open en zien we u graag (weer) in de pluktuin. De exacte openingsdatum is afhankelijk van seizoen en volgt later.

Het rustpunt is tijdens de winterperiode geopend als we in de pluktuin aan het werk zijn.

Plukseizoen (eind mei tot aan nachtvorst):

De exacte openingsdatum is afhankelijk van het seizoen/weer en volgt t.z.t. op de website.

De pluktuin is van eind mei 2018 tot aan de nachtvorst (meestal begin november) open op:

dinsdag t/m  vrijdag 12.30 - 17.30.

zaterdag 11.00 - 17.00 

zondag bij droog weer geregeld open van 11.00 tot 16.00. De zondagsopeningen komen vlak van te voren op de website en het bord bij de tuin te staan.

Maandags is de pluktuin gesloten. 

Gedurende een onweersbui is de pluktuin, i.v.m. de veiligheid, tijdelijk gesloten.

Groepen: op afspraak.

 

Entree pluktuin*:

* De entreeprijs gaat van het door u aan bloemen, fruit of thee bestede bedrag af tot maximaal het door u bestede bedrag. Besteed u minder dan de entreeprijs, dan krijgt u geen geld retour.

  plukseizoen  winterperiode
vanaf 12 jaar 2,50 p.p 1,50 p.p
4 tot 12 jaar (plukken onder begeleiding van volwassenen) 1,50 p.p 1,-   p.p.
tot 4 jaar (nog niet zelf plukken) onder begeleiding volwassenen  gratis  gratis
abonnees en vaste klantenpashouders  gratis  gratis

 

U hoeft geen lid te worden van de pluktuin en u hoeft ook geen abonnement te hebben (al hoewel dat natuurlijk wel mogelijk is).

Borg snoeischaartjes: 10,- per schaartje. Maar u kunt ook uw eigen scherpe snoeischaar meenemen. Liever geen mesjes gebruiken. Wilt u voor het fruit - om het milieu te sparen - zoveel mogelijk uw eigen bakjes meenemen.

Wilt u zoveel mogelijk met gepast (klein) geld betalen.

Het is toegestaan om voor privegebruik foto's in de pluktuin te maken. Plaatsing op social media alleen toegestaan onder vermelding van de locatie. Voor het maken van professionele foto's, zakelijk gebruik van de foto's of het maken van (bruids)rapportages dient u vooraf toestemming te vragen en hiervoor wordt een vergoeding gerekend.

Bezoek van de tuin is voor eigen risico.

Wilt u op de pluktuin niet roken.

Honden zijn welkom, mits aangelijnd.  

Zoeken

 Webshop                Cadeaubon
webshop  overzicht bonnen
 
Boeketten               Bloemstukken
dscn2268 500    grafstuk 1b

 

Workshops              Groepen

blok 2 web    PluktuinDeBosrandGroep 1

 

Kinderfeestjes         Verhuur

089 500   PluktuinDeBosrandGroep 3