Openingstijden

blok 1 web

 

 Tijdens winterperiode zijn we

op droge dagen geregeld open

om tuin te bezoeken, thee te drinken

(di t/m vr 12.30 - 16.00)

weekend melding kort te voren. 

 

Zelf plukken

blok 2 plukken web

 

Uw eigen boeket, thee of fruit plukken

en tussendoor, bij een kopje thee, 

van het uitzicht over de Eng genieten.

nu: laatste (al geplukte) pompoenen.

Theetuin

PluktuinDeBosrandGroep 5

 

Tijdens winterperiode

is de theetuin

op droge dagen geregeld open

(meest di t/m vr 12.30 - 16 uur)

Adresgegevens

Dorskampweg tegenover 15

6704 PB Wageningen

06-49958208 Petra Lenskens

Theepluktuin

 

Woensdag 15 juni is de theepluktuin door burgemeester van Rumund feestelijk geopend.

 

 

Afgelopen maanden is een theepluktuin van ongeveer 100 m2 aangelegd. In de theepluktuin staan diverse muntsoorten, kruiden, heesters en fruitbomen waarvan u blaadjes, bloemen of bessen kunt plukken om verse (kruiden)thee van te zetten. De theepluktuin is direct gelegen naast het grasveld met zitjes waar u schitterende uitzicht over de Wageningse Eng heeft. De ontwikkeling van de theepluktuin is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van het Kleine Stedenbeleid (KSB) via een bijdrage van de Stichting Wageningse Eng (SWE).

 

.

In de theetuin van pluktuin de Bosrand kunt u genieten van een heerlijk kopje zelf geplukte (kruiden)thee al dan niet met een stukje taart met vruchten van de pluktuin en ondertussen genieten van het schitterende uitzicht over de Wageningse Eng. In de theepluktuin staan diverse soorten kruiden, heesters en fruitbomen waarvan u blaadjes of bloemen kunt plukken voor de thee.

Hieronder een (voorlopige) plantenlijst.

  1. Kruidenthee van: Diverse muntsoorten (o.a. Marrokaanse Munt, 4 soorten pepermunt, groene munt, appelmunt of witte munt, bonte ananasmunt, chocolade munt, aardbeienmunt en Zwitserse munt), Citroenverbena = Verveine, Citroenmelisse, Salie, Kamille, Stevia, Azteeks zoethout, Dropplant, Marjolein, Thijm, Rozemarijn, Lavendel, Duizendblad, Brandnetel, Goudsbloem, Paardenbloem en Citroengras
  2. Thee van fruit o.a. Aardbei, Appel, Braamblad, Framboosblad, Zwarte bes blad, Rabarber en Cranberry
  3. Thee van bloemen o.a. Rozenblaadjes, Jasmijn, Monarda, Venkel, Hibiscus, Vlier, Chrysant, Korenbloem, Lelie, Kaasjeskruid, Zonnebloem, Oranjebloesem, Amaranth en Linde

Er is een handleiding waarin staat welk onderdeel en hoeveel u van iedere plant moet plukken voor uw kopje verse thee. U kunt in de theetuin natuurlijk ook terecht voor een kopje koffie of een glaasje fris.

Eind 2016 wordt volgens huidige planning (welke helaas steeds naar achter toe opschuift) het bestemmingsplan van de gemeente aangepast en biedt dit de mogelijkheid om een binnenruimte van 30m2 te bouwen. Als alles doorgaat zouden we in 2017 dan eventueel een binnenruimte kunnen hebben waar we bij slecht weer thee kunnen schenken. Voorlopig blijft het net als nu dat we alleen thee schenken bij droog weer. U kunt - tijdens openingstijden van de pluktuin - wel altijd zelf theekruiden in de theepluktuin plukken en meenemen om thuis een heerlijk kopje kruidenthee van te zetten. Theekruiden worden naar gewicht afgerekend. 

Zoeken