Adres

 

 

Welkom bij Pluktuin de Bosrand

Uw eigen fruit oogsten en zelf theekruiden of bloemen plukken

 

De pluktuin is voor seizoen 2020 gesloten.

 

Pluktuin in Corona-tijd

De pluktuin is voor seizoen 2020 gesloten.

Voor als onze corona-maatregelingen; zie ons CORONA PROTOCOL.

Online kunt u via onze webshop kopen.

  

Welkom

Bij bloemen en kleinfruit pluktuin de Bosrand aan de Dorskampweg in Wageningen bent u van harte welkom om zelf fruit te oogsten, uw eigen boeket te plukken of verse theekruiden te plukken. Tussendoor kunt u onder het genot van een eigen gemaakt vruchtensapje of een kopje vers geplukte thee - eventueel met iets lekkers erbij - in de theetuin van het schitterende uitzicht over de Wageningse Eng genieten. U betaald entree voor de pluktuin, maar dit wordt weer verrekend met wat u besteedt aan bloemen, theekruiden en/of fruit of wat u gebruikt in de theetuin. Pluktuin de Bosrand is dinsdag t/m zaterdag open en geregeld op zondag, zie onze openingstijden hieronder. Wilt u weten wat er op dit moment te plukken is in de pluktuin kijk dan bij het tabblad nu te plukken of op het bord bij de ingang van de weg.

Op het perceel van Pluktuin de Bosrand bevindt zich naast Pluktuin de Bosrand (ongeveer 7500 m2) met duurzaam geteelde bloemen, theekruiden en fruit, theetuin/terras, speelhoekje voor de kinderen en vooraan een rustpunt voor wandelaars en fietsers nog een pluktuin, Pluktuin Sayuran, (ongeveer 1000 m2) met agroecologisch geteelde groenten, aardbeien en keukenkruiden. Pluktuin Sayuran is uitsluitend op zaterdag geopend. De pluktuinen zijn zelfstandige bedrijven, die op 1 perceel wel nauw samenwerken met elkaar.

Bloemen en fruit plukken kan ook in combinatie met een picknick (v.a. 8 pers), high tea (v.a. 8 pers) of tuinfeestarrangement zie tabblad groepen. Ook kunt u bij ons terecht voor het volgen van een leuke groene workshop zoals bloemschikken, handgebonden boeket maken, jam maken, smoothies maken, alles leren over eetbare bloemen of het maken van een lekkere kruidenthee. Nieuw zijn de dagarrangementen in samenwerking met het Wagenings Wijngoed en het Bijenhuis.  Leuk als groepsuitje is een moordspel in de pluktuin waarbij u via tuinvragen een moord probeert op te lossen.

Wilt u niet zelf fruit plukken dan zijn er via de webshop ook oogstpakketten met fruit te bestellen, per week of voor een heel oogstseizoen. U kunt u pakket vervolgens op afgesproken dag in de pluktuin komen afhalen.

Via onze webshop kunt  u tevens het jaarrond boeketten, bloemstukken, grafstukken, kerststukken, cadeabonnen,  jam en vruchtensap van de pluktuin bestellen. U komt bij onze beveiligde webshop via https://pluktuin-de-bosrand.my-online.store of via de button van de webshop bovenaan de pagina.

We telen op duurzame wijze met respect voor mens, dier en milieu zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen bloemen, theekruiden en kleinfruit als ondermeer frambozen, bramen, rode bessen, blauwe bessen, kruisbessen, zwarte bessen, rabarber, druiven. We proberen het verpakkingsmateriaal zo minimaal mogelijk te maken. Als u voor het fruit uw eigen bakjes (liefst al thuis gewogen en met gewicht er op genoteerd) mee kan nemen scheelt dat. De bloemen verpakken we normaal gesproken niet. Als u nog even er mee moet rijden, kunt u het beste een emmertje meenemen en die in de tuin met water vullen. Komt u lopend of op de fiets dan verpakken we de bloemstengels in een (natte) krant. Meer over onze werkwijze kunt u lezen onder tabblad de pluktuin bij Over Ons.

Van het eventuele fruit dat niet geplukt wordt maken we extra jam met maar liefst 72% fruit en sap. Natuurlijk lekker!

Op zaterdag kunt u naast fruit, bloemen en theekruiden ook groenten, aardbeien en keukenkruiden van Pluktuin Sayuran komen oogsten. Chris is op zaterdag aanwezig om u meer te vertellen over de groenten die er te oogsten zijn. U rekent de groenten bij hem af. Op de overige dagen zijn er al geoogste groenten te koop bij de verkoopkraam langs de weg. U rekent af via QR code of Tikkie. Op website http://pluktuinsayuran.nl kunt u lezen wat er nu te plukken is aan groenten. Wat er nu te plukken is bij Pluktuin de Bosrand ziet u onder het tabblad nu te plukken en op het bord bij de ingang van de weg.

Vind u het leuk om te helpen met het ontwikkelen of onderhouden van de tuin? Meldt u aan als vrijwilliger. Uw hulp is meer dan welkom.

 

Openingstijden voorseizoen (april, mei) 

Tijdens voorseizoen is pluktuin geregeld open voor het plukken van rabarber. Tijden volgen binnenkort

Pluktuin is tijdens mooie dag ook geregeld open om in de theetuin wat te komen drinken en van het uitzicht te genieten. Deze openingstijden zullen vlak van te voren op FB gezet worden. 

 

Openingstijden gedurende plukseizoen (22 mei 2021 tot 30 oktober 2021)

dinsdag t/m vrijdag 12.30 - 17.30.

zaterdag 11.00 - 17.00  

zondag bij droog weer geregeld open van 11 tot 16 uur. De zondagsopeningen worden vlak van te voren (uiterlijk zaterdag eind van de dag) op de website en het bord bij de ingang vermeld.

Maandags is de pluktuin gesloten.

Gedurende een onweersbui is de pluktuin, i.v.m. de veiligheid, tijdelijk gesloten.

Groepen: op afspraak.

Let op: Pluktuin Sayuran is uitsluitend op zaterdag geopend voor het zelf plukken van groenten.

 

Entree Pluktuin de Bosrand*:

 Entree wordt verrekend met wat u plukt of drinkt.

  Entree  
vanaf 12 jaar 2,50 p.p  
van 2 tot 12 jaar (vanaf 4 jaar plukken onder begeleiding van volwassenen) 1,50 p.p  
tot 2 jaar  gratis  
abonnees en vaste klantenpashouders  gratis  

 

* De entreeprijs wordt verrekend met wat u aan bloemen, theekruiden en/of fruit plukt of met wat u in de theetuin drinkt. Plukt u minder dan de entreeprijs, dan krijgt u geen geld retour. 

 

U hoeft geen lid te worden van de pluktuin en u hoeft ook geen abonnement te hebben (al hoewel dat natuurlijk wel mogelijk is).

U kunt in de pluktuin pinnen. Als u niet wilt pinnen, dan graag zoveel mogelijk met gepast (klein) geld betalen.

Bezoek van de tuin is voor eigen risico.

Wilt u op de pluktuin niet roken.

In de theetuin is er thee (waarvoor u eventueel zelf verse theekruiden als munt kunt plukken), koffie, eigen gemaakte vruchtensappen en fris met wat lekkers voor erbij te koop. Het aanbod aan lekkers voor erbij varieert. We bakken geregeld taarten en muffins met vruchten van de tuin en quiches/pasteitjes met groenten van Pluktuin Sayuran. Ook maken we waterijsjes en roomijsjes met ons fruit. Bestellen in theetuin kan tot half uur voor sluitingstijd van de pluktuin.

In de pluktuin is het niet toegestaan om uw eigen drank - met uitzondering van water - of etenswaren te nuttigen. Wilt u uw eigen drankjes of eigen nuttigen dan kan dit voor in de tuin bij het rustpunt. Hier staat een picknicktafel voor 6 personen. In de pluktuin is geen kraan/drinkwater aanwezig. Wilt u met het warme weer tijdens het plukken water drinken, neem dan een flesje water mee van huis. Bij de theetuin hangen op zonnige dagen schaduwdoeken en er staan diverse parasols voor schaduw. Met slecht weer is er een overkapping van 20m2 om te schuilen. Let wel, soms is de overkapping gereserveerd voor een groep of workshop. 

Het is toegestaan om voor privegebruik foto's in de pluktuin te maken. Plaatsing op social media alleen toegestaan onder vermelding van de locatie. Voor het maken van professionele foto's, zakelijk gebruik van de foto's, gebruik van foto's op webblog of video's op webvlog of het maken van (bruids)rapportages dient u vooraf toestemming te vragen en hiervoor wordt een vergoeding gerekend.

Honden zijn welkom, mits aangelijnd. Graag ook er voor zorgen dat hij/zij niet zijn behoeften doet in de tuin. Ingeval van ongelukje in tuin, graag ook zelf opruimen.  

 

Prijs boeketten v.a. 8,50

Met uitzondering van enkele bloemen zoals pioenrozen, siererwten en hortensia's waarvan de prijs per stengel is, wordt de prijs van de meeste bloemen aan de hand van de omvang van de stelen aan het bindpunt van het boeket bepaald. Hierbij wordt ervan uit gegaan dat u de bloemen op een normale boeketlengte van ongeveer 55-60 cm plukt. Plukt u de bloemen kort (korter dan 50 cm) dan wordt hiervoor een prijs per bloem gerekend. Omdat dan het systeem met diameters niet goed meer werkt en u wel al de bloemen hebt weggeknipt.

Wilt u de bloemen langer plukken, dan kan dat in overleg. Hiervoor geldt een meerprijs.

De minimale omvang van een boeket is ring 1 of van de bloemen die per stuk gaan 10 losse bloemstengels. 

Prijs ring 1 is 8,50 als u de bloemen zelf plukt en het boeket ook zelf schikt. Wij kunnen de bloemen tegen meerprijs voor u tot een mooi boeket schikken of ook voor u plukken. De prijzen van de overige ringen en die voor losse bloemen vindt u in de pluktuin op het bord bij de kassa. 

Borg snoeischaartjes: 10,-. Maar u kunt ook uw eigen scherpe snoeischaar meenemen. Liever geen mesjes gebruiken.

Als u nog een stukje moet rijden met uw boeket, neem dan eventueel een emmertje met water mee om de bloemen in te vervoeren.

 

Prijs fruit v.a. ongeveer 2,-

Fruit gaat per soort per bakje; er zijn kleine, medium en grote fruitbakken aanwezig, maar u kunt ook uw eigen bakjes meenemen. De minimaal afname van fruit is 150 gram per soort. U mixed fruit niet door elkaar. De prijs varieert per fruitsoort en we willen inzicht hebben in onze productiegegevens. De actuele prijzen staan vermeld op het bord bij de kassa.

 

Abonnementen en Cadeaubonnen pluktuin

U kunt per keer afrekenen, maar u kunt ook voor een bloemen abonnement of fruit oogstpakket kiezen. Er zijn diverse bloemenabonnementen mogelijk. Voor fruit zijn er oogstpakketten per week of een seizoensoogstpakket.

Tevens zijn er diverse cadeaubonnen, vanaf 5,00. Leuk om iemand voor een verjaardag of als bedankje mee te verrassen.

Abonnementen en cadeaubonnen zijn in de pluktuin verkrijgbaar of via de webshop.

Zoeken

Webshop                Nu te plukken
webshop      blok 2 plukken web
 
  Cadeaubon          Abonnement

overzicht bonnen      IMG 3190 abonnement web

 
Boeketten               Bloemstukken
dscn2268 500    grafstuk 1b

 

Workshops           Yogales  

blok 2 web    20190612 091102 web

 

Groepen            Combi arrangement

PluktuinDeBosrandGroep 1      PluktuinDeBosrandGroep 3

 

Kinderfeestjes         Verhuur

089 500   PluktuinDeBosrandGroep 3

High Tea                    Picknick

high tea web      PluktuinDeBosrandGroep 2

Moordspel

moordspel