Adres

 

 

Welkom bij Pluktuin de Bosrand

Uw eigen fruit en groenten* oogsten en zelf theekruiden of bloemen plukken

 

De pluktuin is voor seizoen 2020 gesloten.

 

Pluktuin in Corona-tijd

De pluktuin is open om - opgepaste afstand - te komen plukken. U hoeft - als u met maximaal 4 personen komt - niet vooraf te reserveren.

De landelijke regels zijn per 29 september aangescherpt:

  • maximale grootte van gezelschappen is nu 4 personen.
  • Voor pluktuin / buitenruimte met doorstroom gelden maximum aantal personen per m2. Hier komen we ook op drukke dagen tot nu toe niet aan. Er is voldoende ruimte voor iedereen om afstand te kunnen houden.
  • Voor theetuin geldt maximum van 40 personen met eenverplichte registratie en zitten aan tafel

We vragen iedereen om 1,5 m afstand tot elkaar te houden. Voor ons is het lastig om te bepalen of u een gezamenlijk huishouden vormt. 

Uitsluitend contactloos via pin betalen.

Voor als onze corona-maatregelingen; zie ons CORONA PROTOCOL.

Online kunt u via onze webshop kopen.

Hopelijk komen we deze crisis allemaal zo snel en gezond mogelijk door. Iedereen sterkte in deze lastige tijden.

  

Welkom

Op het perceel van Pluktuin de Bosrand bevinden zich 2 pluktuinen. Pluktuin de Bosrand (ongeveer 7500 m2) met bloemen, theekruiden, fruit, theetuin/terras, speelhoekje voor de kinderen en vooraan een rustpunt voor wandelaars en fietsers en Pluktuin Sayuran (ongeveer 1000 m2) met groenten, aardbeien en keukenkruiden.

Bij bloemen en kleinfruit pluktuin de Bosrand aan de Dorskampweg in Wageningen bent u van harte welkom om zelf fruit te oogsten, uw eigen boeket te plukken of verse theekruiden te plukken. Tussendoor kunt u onder het genot van een eigen gemaakt vruchtensapje of een kopje vers geplukte thee - eventueel met iets lekkers erbij - in de theetuin van het schitterende uitzicht over de Wageningse Eng genieten. Bloemen en fruit plukken kan ook in combinatie met een picknick (v.a. 8 pers), high tea (v.a. 8 pers) of tuinfeestarrangement zie tabblad groepen. Ook kunt u bij ons terecht voor het volgen van een leuke groene workshop zoals bloemschikken, handgebonden boeket maken, jam maken, smoothies maken, alles leren over eetbare bloemen of het maken van een lekkere kruidenthee. Nieuw zijn de dagarrangementen in samenwerking met het Wagenings Wijngoed en het Bijenhuis.  Leuk als groepsuitje is een moordspel in de pluktuin waarbij u via tuinvragen een moord probeert op te lossen.

Wilt u niet zelf fruit plukken dan zijn er via de webshop ook oogstpakketten met fruit te bestellen. U kunt u pakket vervolgens op afgesproken dag in de pluktuin komen afhalen.

Via onze webshop kunt  u tevens het jaarrond boeketten, bloemstukken, grafstukken, kerststukken, cadeabonnen,  jam en sap (100% vruchtensap) van de pluktuin bestellen. U komt bij onze beveiligde webshop via https://pluktuin-de-bosrand.my-online.store of via de button van de webshop bovenaan de pagina.

We telen op duurzame wijze met respect voor mens, dier en milieu zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen bloemen, theekruiden en kleinfruit als ondermeer frambozen, bramen, rode bessen, blauwe bessen, kruisbessen, zwarte bessen, rabarber, druiven enz. Wilt u weten wat er op dit moment te plukken is in de pluktuin kijk dan bij het tabblad nu te plukken of op het bord bij de ingang van de pluktuin. 

Van het eventuele fruit dat niet geplukt wordt maken we extra jam met maar liefst 72% fruit en sap. Natuurlijk lekker!

We proberen het verpakkingsmateriaal zo minimaal mogelijk te maken. Als u voor het fruit uw eigen bakjes (liefst al thuis gewogen en met gewicht er op genoteerd) mee kan nemen scheelt dat. De bloemen verpakken we normaal gesproken niet. Als u nog even er mee moet rijden, kunt u het beste een emmertje meenemen en die in de tuin met water vullen. Komt u lopend of op de fiets dan verpakken we de bloemen in een (natte) krant.

* Binnen het perceel van Pluktuin de Bosrand bevindt zich nog een pluktuin, Pluktuin Sayuran (Sayuran is het Indonesische woord voor groenten). Naast fruit, bloemen en theekruiden kunt u op woensdag, vrijdag, zaterdag en alleen gedurende het aardbeienseizoen ook op zondag groenten, aardbeien en keukenkruiden van Pluktuin Sayuran komen oogsten. Deze groenten rekent u apart af bij Chris. Op zijn website http://pluktuinsayuran.nl kunt u lezen wat er nu te plukken is aan groenten.

Vind u het leuk om te helpen met het ontwikkelen of onderhouden van de tuin? Meldt u aan als vrijwilliger. Uw hulp is meer dan welkom.

 

De pluktuin is voor seizoen 2020 gesloten.

De pluktuin is m.i.v. Dinsdag 27 oktober gesloten voor dit seizoen. Dit is een paar dagen eerder dan de vooraf geplande 1 november.
Abonneehouders kunnen van de week nog 1 keer komen plukkken.
Volgend seizoen bent u weer van harte welkom om te komen plukken (rabarber al in april, bloemen en fruit vanaf eind mei)

 

Openingstijden gedurende plukseizoen (23 mei tot 25 oktober)

dinsdag t/m vrijdag 12.30 - 17.30.

zaterdag 11.00 - 17.00  

zondag bij droog weer geregeld open van 11 tot 16 uur. De zondagsopeningen worden vlak van te voren (uiterlijk zaterdag eind van de dag) op de website en het bord bij de ingang vermeld.

Maandags is de pluktuin gesloten.

Gedurende een onweersbui is de pluktuin, i.v.m. de veiligheid, tijdelijk gesloten.

Groepen: op afspraak.

Let op: op dinsdag en donderdag kunt u geen groenten oogsten (Pluktuin Sayuran is di, do gesloten).  U kunt dan wel bloemen, theekruiden en fruit plukken of iets komen drinken.

 

Entree pluktuin*:

* De entreeprijs gaat van het door u aan bloemen, fruit of thee bestede bedrag af tot maximaal het door u bestede bedrag. Besteed u minder dan de entreeprijs, dan krijgt u geen geld retour.

  plukseizoen  winterperiode
vanaf 12 jaar 2,50 p.p 1,50 p.p
4 tot 12 jaar (plukken onder begeleiding van volwassenen) 1,50 p.p 1,-   p.p.
tot 4 jaar (nog niet plukken) onder begeleiding volwassenen  gratis  gratis
abonnees en vaste klantenpashouders  gratis  gratis

 

Voorbeeld 1: u komt met 2 volwassenen, 2 kinderen tussen de 4 en 12 jaar en 1 kind onder de 4 jaar. U betaald dan 8,- entree. Stel u koopt een boeket bloemen voor 8,50. U betaald dan aan einde nog 0,50 bovenop de door u al betaalde entreeprijs. 

Voorbeeld 2: u komt weer met 2 volwassenen, 2 kinderen tussen de 4 en 12 jaar en 1 kind onder de 4 jaar. U betaald dan 8,- entree. Stel u koopt een bakje fruit van 2,-. U krijgt dan geen entree terug! De entree min de prijs van het fruit is dan de prijs voor uw bezoek aan de tuin.

U hoeft geen lid te worden van de pluktuin en u hoeft ook geen abonnement te hebben (al hoewel dat natuurlijk wel mogelijk is).

U kunt in de pluktuin pinnen. Als u niet wilt pinnen, dan graag zoveel mogelijk met gepast (klein) geld betalen.

Bezoek van de tuin is voor eigen risico.

Wilt u op de pluktuin niet roken.

In de theetuin is er thee (waarvoor u eventueel zelf verse theekruiden als munt kunt plukken), koffie, eigen gemaakte vruchtensappen en fris met wat lekkers voor erbij te koop. In de pluktuin is het niet toegestaan om uw eigen drank - met uitzondering van water - of etenswaren te nuttigen. In de pluktuin is geen kraan/drinkwater aanwezig. Wilt u met het warme weer tijdens het plukken water drinken, neem dan een flesje water mee van huis. Bij de theetuin hangen op zonnige dagen schaduwdoeken en er staan diverse parasols voor schaduw. Met slecht weer is er een overkapping van 20m2 om te schuilen. Let wel, soms is de overkapping gereserveerd voor een groep of workshop. 

Het is toegestaan om voor privegebruik foto's in de pluktuin te maken. Plaatsing op social media alleen toegestaan onder vermelding van de locatie. Voor het maken van professionele foto's, zakelijk gebruik van de foto's, gebruik van foto's op webblog of video's op webvlog of het maken van (bruids)rapportages dient u vooraf toestemming te vragen en hiervoor wordt een vergoeding gerekend.

Honden zijn welkom, mits aangelijnd. Graag ook er voor zorgen dat hij/zij niet zijn behoeften doet in de tuin. Ingeval van ongelukje in tuin, graag ook zelf opruimen.  

 

Prijs boeketten v.a. 8,50

Met uitzondering van enkele bloemen zoals pioenrozen, dahlia's, siererwten en hortensia's waarvan de prijs per stengel is, wordt de prijs van de meeste bloemen aan de hand van de omvang van de stelen aan het bindpunt van het boeket bepaald. Hierbij wordt ervan uit gegaan dat u de bloemen op een normale boeketlengte van ongeveer 55-60 cm plukt. Plukt u de bloemen kort (korter dan 45-50 cm) dan wordt hiervoor een prijs per bloem gerekend. Omdat dan het systeem met diameters dan niet goed werkt en u wel al de bloemen hebt weggeknipt. Wilt u de bloemen langer plukken, dan kan dat in overleg. Hiervoor geldt een meerprijs.

De minimale omvang van een boeket is ring 1 of van de bloemen die per stuk gaan 10 losse bloemstengels. 

Prijs ring 1 is 8,50 als u de bloemen zelf plukt en het boeket ook zelf schikt. Wij kunnen de bloemen tegen meerprijs voor u tot een mooi boeket schikken of ook voor u plukken. De prijzen van de overige ringen, losse bloemen vindt u in de pluktuin op het bord bij de kassa. 

Borg snoeischaartjes: 10,-. Maar u kunt ook uw eigen scherpe snoeischaar meenemen. Liever geen mesjes gebruiken.

Als u nog een stukje moet rijden met uw boeket, neem dan eventueel een emmertje met water mee om de bloemen in te vervoeren.

 

Prijs fruit v.a. ongeveer 2,-

Fruit gaat per soort per bakje; er zijn kleine, medium en grote fruitbakken aanwezig, maar u kunt ook uw eigen bakjes meenemen. De minimaal afname van fruit is 150 gram per soort. U mixed fruit niet door elkaar. De prijs varieert per fruitsoort. De actuele prijzen staan vermeld op het bord bij de kassa.

 

Abonnementen en Cadeaubonnen pluktuin

U kunt per keer afrekenen, maar u kunt ook voor een abonnement kiezen. In overleg zijn er diverse abonnementen (bloemen en/of fruit en/of theekruiden) mogelijk.

Tevens zijn er diverse cadeaubonnen, vanaf 5,00. Leuk om iemand voor een verjaardag of als bedankje mee te verrassen.

Abonnementen en cadeaubonnen zijn in de pluktuin verkrijgbaar of via de webshop.

Zoeken

Webshop                Nu te plukken
webshop      blok 2 plukken web
 
  Cadeaubon          Abonnement

overzicht bonnen      IMG 3190 abonnement web

 
Boeketten               Bloemstukken
dscn2268 500    grafstuk 1b

 

Workshops           Yogales  

blok 2 web    20190612 091102 web

 

Groepen            Combi arrangement

PluktuinDeBosrandGroep 1      PluktuinDeBosrandGroep 3

 

Kinderfeestjes         Verhuur

089 500   PluktuinDeBosrandGroep 3

High Tea                    Picknick

high tea web      PluktuinDeBosrandGroep 2

Moordspel

moordspel