Adres

 

 

Pluktuin in Corona-tijd

De pluktuin is open om - opgepaste afstand - te komen plukken. U hoeft voor de pluktuin - als met niet meer dan 7 personen bent niet vooraf te reserveren. Komt u met meer personen dan vragen we u om vooraf even te informeren en met grotere groep ook te reserveren.

We vragen iedereen om 1,5 m afstand tot elkaar te houden. Voor ons is het lastig om te bepalen of u een gezamenlijk huishouden vormt. 

Voor de theetuin / het terras vragen we u om u contactgegevens te noteren. D eze gegevens worden alleen gebruikt bij een eventuele corona-besmetting voor het GGD bronnen en contact onderzoek.

Uitsluitend contactloos via pin betalen.

Voor als onze corona-maatregelingen; zie ons CORONA PROTOCOL.

Te plukken bij Pluktuin de Bosrand

In de pluktuin kunt u afhankelijk van het seizoen diverse op duurzame wijze (zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en met respect voor mens, dier en milieu) geteelde snijbloemen, eetbare bloemen, theekruiden met ondermeer 20 soorten munt, groenten (geteeld door Chris en verkocht onder naam Pluktuin Sayuran) en kleinfruit als aalbessen (rode bessen), aardbeien, appelbessen, appels, blauwe bessen, doornloze bramen, (tafel) druiven, (zomer en herfst) frambozen, honingbessen, japanse wijnbessen, kiwibessen (dit jaar waarschijnlijk nog geen vruchten), kruisbessen, peren, pruimen, rabarber en zwarte bessen plukken. Het aanbod varieert gedurende het seizoen. Hieronder ziet u wat u op dit moment kunt komen plukken.

Nu te plukken:
7 augustus: bloemen, theekruiden, japanse wijnbes, appelbessen (voor jam, sap, taarten), bramen en de eerste / enkele herfstframbozen.

De blauwe bessen, kruisbessen, zwarte bessen, zomerframbozen, rode bessen en rabarber zijn geplukt. Straks komen er nog wel meer herfstframbozen. Als gevolg van het erg warme, vroege voorjaar en  de vele regen erna is sommig fruit eerder klaar (al geplukt of overrijp geworden) dan andere jaren. Normaal volgen de oogstperioden elkaar redelijk goed op, dit jaar is dat helaas niet zo en zitten we qua fruit een beetje krapper dan anders. Er komt nog wel weer volop, ondermeer bramen, druiven, herfstframbozen, appels, peren en pompoenen.

Binnen het perceel van Pluktuin de Bosrand bevindt zich nog een pluktuin, Pluktuin Sayuran, waar u op woensdag, vrijdag en zaterdag groenten kunt plukken. Om te zien welke groenten, aardbeien (juni, juli) en keukenkruiden van Pluktuin Sayuran er te oogsten zijn kijk op  http://pluktuinsayuran.nl of FB.

Via onze webshop kunt u het jaarrond boeketten, bloemstukken, grafstukken, kerststukken, cadeaubonnen, abonnementen, jam en sap (100% vruchtensap) van de pluktuin bestellen. U komt bij onze beveiligde webshop via https://pluktuin-de-bosrand.my-online.store of via de button van de webshop

Cadeaubonnen en Abonnementen

Cadeaubonnen zijn er vanaf 5,00 voor ieder gewenst bedrag. Leuk om iemand voor een verjaardag of als bedankje mee te verrassen. U kunt cadeaubonnen besteden aan bloemen, fruit, theekruiden of het drinken van thee of koffie in de pluktuin. De cadeaubonnen kunnen in delen besteed worden en zijn 5 jaar geldig.

 cadeaubon

 

U kunt zo komen plukken en per keer afrekenen, maar er zijn ook diverse abonnementen mogelijk. Bijvoorbeeld wekelijks een bosje bloemen en een fruitbakje of de ene week bloemen en de andere week fruit. Andere abonnementen zijn in overleg mogelijk. Neem contact op met de pluktuin om deze mogelijkheden te bespreken.

Onderstaande abonnementen kunt u via de webshop bestellen:

Abonnement (van minimaal 1 juni tot eind oktober)   Prijs
iedere week een boeket ring 1   150,-
iedere week een pond fruit   125,-

ene week een pond fruit andere week boeket (ring 1)

  137,50
   

 

Wilt u buiten het plukseizoen om een cadeaubon of abonnement,  bestel hem via de webshop of neem contact op via het contactformulier. U kunt de cadeaubon - op afspraak - in de pluktuin afhalen of we kunnen hem per post bezorgen.

Extra Jam met maar liefst 72% vruchten

Er zijn in de pluktuin en via de webshop diverse soorten 'extra jam' te koop. Extra jam (of ook wel extra confituur genoemd) is een volgens de Nederlandse Warenwet beschermde naam. Om extra jam te mogen heten moet de jam ten minste 450 gram vruchtenpulp per kg bevatten (45%). De extra jam van de pluktuin i maar liefst 72% vruchten. De extra jam van de pluktuin bevat alleen naturlijke ingredienten. De jam zit in een mooi herbruikbaar weckpotje van 300ml.

Gedurende het seizoen maken we diverse soorten jam. Er is in de pluktuin extra jam te koop van ondermeer rode met zwarte bessen, van rabarber met kruisbessen, van rabarber met sinaasappel, van bramen en van rode bessen. Verder  is er 100% puur rode bessensap en druivensap te koop. 

jam bramen 2

 

Ook de term (extra) gelei is wettelijk beschermd. Bij gelei wordt alleen het sap van de vruchten gebruikt. De extra aalbessenjam van de pluktuin ziet er wel uit als gelei, maar hierin zijn wel de hele vruchten verwerkt. Omdat de meeste mensen niet van de aalbessenpitjes in de jam houden is de aalbessenjam van de pluktuin kort gemixed m.b.v. een staafmixer. Hierdoor zie je geen pitjes meer en lijkt het gelei er zitten echter wel gehele aalbessen in verwerkt en niet alleen het sap van de vruchten.

 

Puur sap, van 100% vruchten

Er zijn in de pluktuin en via de webshop diverse soorten puur sap te koop, onder andere 100% zwarte bessensap, rode bessensap en druivensap.

De pure zwarte bessen sap kunt u onder andere gebruiken om zwarte bessengelei van te maken (500 ml sap, verdunnen met 200 ml water, 250 gr halfzoete geleisuiker) of een vruchtenlimonade door hem te mengen met bijvoorbeeld appelsap of diksap.

20190208 123620 web

 

Zoeken

Webshop                Nu te plukken
webshop      blok 2 plukken web
 
  Cadeaubon          Abonnement

overzicht bonnen      IMG 3190 abonnement web

 
Boeketten               Bloemstukken
dscn2268 500    grafstuk 1b

 

Workshops           Yogales  

blok 2 web    20190612 091102 web

 

Groepen            Combi arrangement

PluktuinDeBosrandGroep 1      PluktuinDeBosrandGroep 3

 

Kinderfeestjes         Verhuur

089 500   PluktuinDeBosrandGroep 3

High Tea                    Picknick

high tea web      PluktuinDeBosrandGroep 2

Moordspel

moordspel