Selecteer de taal

images/fotos/showcase/uitzicht2.jpg

Pluktuin de Bosrand, Dorskampweg t.o. 15, 6704 PB Wageningen

images/fotos/showcase/cosmeas-v2.jpg
images/fotos/showcase/aalbessen.jpg
images/fotos/showcase/zelf_plukken.jpg
images/fotos/showcase/vrijgezellenfeest.jpg
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Thee/Koffie

PluktuinDeBosrandGroep 5

Adres

 

 

De Pluktuin

Pluktuin de Bosrand is gelegen aan de Dorskampweg te Wageningen. Het ligt tegen de bosrand aan op een hooggelegen stuk grond en heeft daardoor een schitterend uitzicht over de Wageningse Eng. Het perceel is 8.330 m2 groot (dit is ongeveer 1,5 keer een voetbalveld). Hiervan is ongeveer 1250m2 door Pluktuin de Basis in gebruik voor het telen van groenten en keukenkruiden. Op ongeveer 7100m2 worden in de pluktuin op duurzame wijze; zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en met respect voor mens, dier en milieu snijbloemen, eetbare bloemen, theekruiden en kleinfruit als aalbessen (zijn rode bessen), appelbessen, appels, blauwe bessen, doornloze bramen, (tafel) druiven, (zomer en herfst) frambozen, honingbessen, japanse wijnbessen, kiwibessen, kruisbessen, peren, pruimen, rabarber en zwarte bessen geteeld.

 

U kunt in de pluktuin uw eigen boeket plukken of fruit oogsten en tussendoor even heerlijk zitten en van het uitzicht genieten in de theetuin of op een van de verspreid door de tuin gelegen zitjes.

In de theepluktuin kunt u kruiden en bloemen plukken om verse kruidenthee (tisane) van te zetten. U vind er ongeveer 20 soorten munt (naast de bekende Marokkaanse o.a. ook Zwitserse, Aardbeien- en Pepermunt), rozen, lavendel, kamille enz.

 

Boeketten v.a. 12,00

Met uitzondering van enkele bloemen zoals pioenrozen, zonnebloemen, siererwten en hortensia's waarvan de prijs per stengel is, wordt de prijs van de meeste bloemen aan de hand van de omvang van de stelen aan het bindpunt van het boeket bepaald. Hierbij wordt ervan uit gegaan dat u de bloemen op een normale boeketlengte van ongeveer 55-60 cm plukt. Plukt u de bloemen kort (korter dan 50 cm) dan wordt hiervoor een prijs per bloem gerekend. Omdat dan het systeem met diameters niet goed meer werkt en u wel al de bloemen hebt weggeknipt. 

Wilt u de bloemen langer plukken, dan kan dat in overleg. Hiervoor geldt een meerprijs. 
 
De minimale omvang van een boeket is ring 1 of van de bloemen die per stuk gaan 10 losse bloemstengels.
Prijs ring 1 is 12,00 als u de bloemen zelf plukt en het boeket ook zelf schikt. Wij kunnen de bloemen tegen meerprijs voor u tot een mooi boeket schikken of ook voor u plukken. De prijzen van de overige ringen en die voor losse bloemen vindt u in de pluktuin op het bord bij de kassa. 
 
Borg snoeischaartjes: 10,-. Maar u kunt ook uw eigen scherpe snoeischaar meenemen. Liever geen mesjes gebruiken.
 
Als u nog een stukje moet rijden met uw boeket, neem dan eventueel een emmertje met water mee om de bloemen in te vervoeren.
 

Eetbare bloemen

IIn de pluktuin staan diverse planten waarvan de bloemen eetbaar zijn, dat wil zeggen smakelijk (of neutraal van smaak) en decoratief. We hebben o.a. Daglelies, hibiscus, rozen, korenbloemen, phloxen, stokrozen, dropplant. Sommige bloemen geven heel veel smaak (kruidig, radijsachtig of zoet). Anderen smaken vrij neutraal en worden meer voor hun uiterlijk gebruikt bijvoorbeeld als garnering van salades. Niet alle bloemen zijn eetbaar, diverse bloemen zijn zelfs giftig. Eet dus alleen bloemen waarvan je zeker weet dat ze eetbaar zijn! Wil je leren welke bloemen in de pluktuin eetbaar zijn en wat je daar o.a. Mee kunt doen, volg dan onzeworkshop Eetbare Bloemen.

 
Prija van eetbare bloemen varieren per soort. Vraag ernaar in de pluktuin.
 

Fruit

Prijs fruit verschilt per fruitsoort

Fruit gaat per soort per bakje; er zijn kleine, medium en grote fruitbakken aanwezig, maar u kunt ook uw eigen bakjes meenemen. De minimaal afname van fruit is 150 gram per soort. U mixed fruit niet door elkaar. De prijs varieert per fruitsoort en we willen inzicht hebben in onze productiegegevens. De actuele prijzen staan vermeld op het bord bij de kassa.

 

Verzoek om tijdens het plukken niet te snoepen, maar het fruit eerst te laten wegen en af te rekenen. Als iedere bezoeker iets snoept hebben we niets om te verkopen en redden we het financieel niet.

 

Kinderen in de pluktuin

Kinderen zijn welkom in pluktuin de Bosrand. Vanaf 4 jaar mogen kinderen onder begeleiding van een volwassenen (helpen) plukken. Er is in de pluktuin een speelhoekje. Voor de kleintjes zijn er spelletjes aanwezig, zodat de kinderen gezellig kunnen spelen terwijl de ouders bloemen plukken of fruit oogsten. De al wat grotere kinderen (v.a. 4 jaar) kunnen eventueel ook meehelpen plukken dan wel oogsten. Een leuke en leerzame ervaring.

Misschien onnodig om te zeggen maar let wel op uw kinderen, diverse planten in de bloemenborders kunnen,als ze gegeten worden, giftig zijn.

 

Honden in de pluktuin

Honden zijn welkom, mits aangelijnd. Graag ook er voor zorgen dat hij/zij niet zijn behoeften doet in de tuin. Ingeval van ongelukje in tuin, graag ook zelf opruimen.

 

Rookvrij

Wilt u in de pluktuin niet roken. We willen in de tuin graag van de frisse buitenlucht en bloemengeur genieten.

 

Rustpunt

Pluktuin de Bosrand is een Rustpunt. Meer informatie over rustpunten vind u op www.rustpunt.nu. Los van de pluktuin is voorin een stuk tuin ingericht als rustpunt. U kunt hier zittend aan picknicktafel tussen de bloemen koffie of thee drinken en uw eigen boterhammetjes op eten. Het rustpunt is open zodra er iemand van de pluktuin aanwezig is. Dit is in ieder geval tijdens openingstijden van de pluktuin, maar vaak ook al 's morgens. Vanaf half uur voor sluitingstijd is er geen koffie/thee meer verkrijgbaar bij het rustpunt.

Achter op het perceel van de pluktuin bevind zich een theetuin met diverse zitjes en schitterend uitzicht over de Wageningse Eng. Hier kunt u naast koffie en thee ook vruchtensap van de pluktuin, fris en wat lekkers voor erbij kopen. In de pluktuin is het niet toegestaan om uw eigen drankjes/eten nuttigen. U betaald entree voor bezoek van de pluktuin /theetuin, maar deze entree wordt weer verrekend met wat u besteed. Besteed u minder dan de entree, dan krijgt u geen geld retour.

 

Contact

Mocht u na het lezen van deze site nog vragen hebben neem dan gerust contact op. 

Vind u het leuk om te helpen met het ontwikkelen of onderhouden van de tuin? Meldt u aan als vrijwilliger. Uw hulp is meer dan welkom.

Het laatste nieuws over de pluktuin kunt u lezen via Facebook (@PluktuindeBosrand) en Twitter (@pluktuinbosrand)

 

 

Zoeken

Webshop                Nu te plukken
webshop      blok 2 plukken web
 
  Cadeaubon          Abonnement

overzicht bonnen      IMG 3190 abonnement web

 
Boeketten               Bloemstukken
dscn2268 500    grafstuk 1b

 

Workshops           Yogales  

blok 2 web    20190612 091102 web

 

Groepen            Combi arrangement

PluktuinDeBosrandGroep 1      PluktuinDeBosrandGroep 3

 

Kinderfeestjes         Verhuur

089 500   PluktuinDeBosrandGroep 3

High Tea                    Picknick

high tea web      PluktuinDeBosrandGroep 2

Moordspel               Duurzaam

moordspel    IMG 6294

images/fotos/slideshow/welkom/PluktuinDeBosrandIngang_1.jpg
images/fotos/slideshow/welkom/PluktuinDeBosrandAalbessen.jpg
images/fotos/slideshow/welkom/PluktuinDeBosrandBoeket_1.jpg
images/fotos/slideshow/welkom/PluktuinDeBosrandBlauwebessen.jpg
images/fotos/slideshow/welkom/PluktuinDeBosrandBorderGrasveld_1.jpg
images/fotos/slideshow/welkom/PluktuinDeBosrandWorkshopBloemschikken_1.jpg
images/fotos/slideshow/welkom/PluktuinDeBosrandBloemDahlia_1.jpg
images/fotos/slideshow/welkom/PluktuinDeBosrandGrasveld_1.jpg
images/fotos/slideshow/welkom/PluktuinDeBosrandWorkshopJam_1.jpg
images/fotos/slideshow/welkom/PluktuinDeBosrandBoeket_2.jpg
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow