of theekruiden oogsten
Dagarrangementen ‘Fruit en wijn’ en ‘Thee en wijn’.
In samenwerking met Stichting Wagenings Wijngoed bieden wij de dagarrangementen ‘Fruit en wijn’ en ‘Thee en wijn’ aan.
U heeft de keuze uit 3 workshop bij Pluktuin de Bosrand; een workshop jam of chutney maken, een workshop smoothies maken of een workshop waarbij u alles leert over theekruiden. De door u gekozen workshop wordt gecombineerd met een rondleiding over het Wagenings Wijngoed en een wijnproeverij.
Programma
U start de dag in Pluktuin de Bosrand. met een workshop jam en/of chutneys of smoothies maken, of een workshop over kruidenthee. Wat voor jam of chutney, smoothie of thee u maakt, is afhankelijk van wat er op dat moment beschikbaar is in de pluktuin. In de prijs van de workshop is inbegrepen: alle benodigde materialen en een kopje koffie of thee met wat lekkers erbij. Na afsluiting van de workshop jam/chutney maken krijgt u 1 potje jam om mee naar huis te nemen. Tijdens de workshop kruidenthee gaat u bloemen- en kruidenblaadjes plukken. Die u – eventueel gemengd met gedroogde thee, bloemen en kruiden – mengt tot een bijzondere thee. Wat denkt u van een lekkere bloementhee van rozenblaadjes, hibiscus, dropplant of van kamillethee of brandnetelthee. Ook zijn er diverse soorten munt zoals de bekende Marokkaanse en Zwitserse munt, maar bijvoorbeeld ook appelmunt en pepermunt. De mogelijkheden zijn legio.
Vervolgens vertrekt u naar het Wagenings Wijngoed, dat op ca. 500 meter ligt van de pluktuin, aan de rand van de Wageningse Eng. Na een ontvangst met een proefglas mousserende Wageningse Bergparel neemt de wijngaardenier u mee voor een wandeling door de wijngaard. Terug op de kopakker proeft u de 4 andere Wageningse wijnen, begeleid door lokale kazen, worst en chocolade. Drinkt u liever geen alcohol? Dan staat er een proeverij met lokale vruchtensappen voor u klaar.
U kunt een bezoek aan Pluktuin de Bosrand en het Wagenings Wijngoed combineren met een geheel verzorgde picknick, lunch, BBQ of buffet op een van deze mooie locaties.
Tijdsschema
Duur workshop in pluktuin:2 tot 2,5 uur.
Duur rondleiding/ wijnproeverij: ca. 2 uur.
Lunch of BBQ: 1 uur.
Reistijd van Pluktuin de Bosrand naar de wijngaard: ca. 10 minuten lopen. Met de fiets 5 minuten. Met de auto ben je ook 5 minuten onderweg ivm parkeren aan de Geertjesweg en dan nog ca. 5 minuten lopen.
Groepsgrootte
10 tot 60 personen. Groepen tot 80 personen mogelijk, als de groep in twee-en kan worden gedeeld en verdeeld mag worden over Pluktuin de Bosrand en de wijngaard.
Prijs
In overleg. Afhankelijk van gekozen workshop en groepsgrootte V.a. 40,00 p.p. Excl. lunch
Plukken bij Pluktuin de Bosrand; een belevenis
Er zijn bloemen, fruit en theekruiden om te komen plukken.
Bloemen
Er is een breed assortiment aan bloemen. De keuze varieert gedurende het seizoen. In het voorjaar zijn er pioenrozen, In de zomer is de keuze overvloedig. In het najaar zijn er Dahlia's.
Er zijn ook eetbare bloemen. Vraag ernaar in de tuin.
Fruit
Er zijn afhankelijk van het seizoen; frambozen, pruimen, rabarber, rode bessen, zwarte bessen blauwe bessen, kruisbessen, japanse wijnbessen, kiwibessen, bramen, druiven, appels, peren te plukken.
Op het terras zijn er sapjes van ons fruit verkrijgbaar.
Theekruiden
Iedereen kent de Marokaanse Munt, maar er zijn nog zoveel meer lekkere soorten munt. Bijvoorbeeld Chocolademunt, Aardbeienmunt, Hillary Sweet Lemon, Pepermunt. Kom jij onze soorten uitproberen?
In de theetuin kunt u een kopje zelf geplukte thee drinken.
Dorskampweg tegenover 15
6704 PB Wageningen