Pluktuin de Bosrand Pluktuin de Bosrand
Pluktuin de Bosrand Pluktuin de Bosrand
  • Welkom
  • Plukken
  • Drinken
  • Activiteiten
    • Agenda
      • NL Doet
      • Yogalessen
      • workshops
      • Werkdagen
    • Workshops
    • Groepsarrangementen
    • Webshop
  • Ontdekken
    • Over ons
    • Onze werkwijze
    • Webshop
    • Vrijwilligerswerk bij de pluktuin
    • De Pluktuin
      • Snijbloemen
      • Eetbare bloemen
      • Fruit
        • Aalbessen
        • Appelbessen
        • Appels
        • Blauwe bessen
        • Bramen
        • Druiven
        • Frambozen
        • Japanse wijnbes
        • Kiwibessen
        • Kruisbessen
        • Peren
        • Pompoenen (groente)
        • Pruimen
        • Rabarber (groente)
        • Zwarte bessen
      • Theekruiden
      • Theetuin
      • Plattegrond pluktuin
      • Recepten
        • Druiven recepten
        • rode bessen recepten
      • Donateur
      • Crowdfunding
      • Tuintherapie
      • Pluktuin de Bosrand media
      • Gezocht
    • Stichting de Bosrand Wageningen
  • Bezoeken
    • Praktische Informatie
      • Openingstijden
      • Adresgegevens
      • Plattegrond
      • Webshop
    • Prijs informatie
      • Tickets
      • Vaste klantenkaart
      • Abonnementen
      • Cadeaubonnen
    • Groepen
    • Scholen
    • Webshop
    • Contact
  • Vrijwilligers
  • NL Doet 2025

 

 

  1. U bevindt zich hier:  
  2. home
  3. Ontdekken
  4. De Pluktuin
  5. Recepten
  6. Recepten Bessen
  7. Bessen Roomijs

Selecteer de taal

  • Nederlands (NL)
  • English (UK)

Kruisbessentaart

 

kruisbessentaart

Ingrediënten taartdeeg
* 200 gram bloem
* 40 gram suiker
* 100 gram roomboter
* 1 ei
* 1 mespuntje zout
* ca. 4 eetlepels koud water

 

Ingrediënten vulling
* 1 kilogram kruisbessen
* 450 gram suiker
* 60 gram maïzena
* 1 eierdooier
* 1 eetlepel crème fraìche

Materialen
* Taartvorm (bij voorkeur met kartelrand)

Bereidingswijze taartdeeg
* Meng alle ingrediënten voor het deeg door elkaar tot de gewenste structuur is ontstaan
* Mocht het deeg wat te droog zijn, dan kan er wat extra water aan toegevoegd worden
* Laat het deeg een uur rusten
* Vet een taartvorm licht in en bekleed deze met het deeg

Bereidingswijze vulling
* Pureer de kruisbessen en voeg de suiker er aan toe
* Houd een aantal kruisbessen achter voor de versiering
* Het verkregen sap vermengen met de maïzena en het mengsel 2-3 minuten zachtjes laten koken
* Laat het daarna iets afkoelen
* Schenk de licht afgekoelde vulling over het deeg
* Vermeng daarna de losgeklopte eidooier met de crème fraîche
* Versier met dit mengsel én een aantal kruisbessen de bovenkant van de taart
Bak de taart in een voorverwarmde oven van 175 graden in circa 40 minuten gaar

Terug

pluktuin1

Kom jij ook plukken?

OpeningstijdenNu te plukken

Block
We zijn de website aan het updaten. later meer
LEES MEER
Workshops
v.a. 8 pers.
Rondleiding
v.a. 8 pers
High Tea, picknick
v.a.8 pers
Kinderfeestjes
v.a. 8 pers

 

 Logov4

        Dorskampweg tegenover 15

        6704 PB Wageningen

images/fotos/slideshow/welkom/PluktuinDeBosrandIngang_1.jpg
images/fotos/slideshow/welkom/PluktuinDeBosrandAalbessen.jpg
images/fotos/slideshow/welkom/PluktuinDeBosrandBoeket_1.jpg
images/fotos/slideshow/welkom/PluktuinDeBosrandBlauwebessen.jpg
images/fotos/slideshow/welkom/PluktuinDeBosrandBorderGrasveld_1.jpg
images/fotos/slideshow/welkom/PluktuinDeBosrandWorkshopBloemschikken_1.jpg
images/fotos/slideshow/welkom/PluktuinDeBosrandBloemDahlia_1.jpg
images/fotos/slideshow/welkom/PluktuinDeBosrandGrasveld_1.jpg
images/fotos/slideshow/welkom/PluktuinDeBosrandWorkshopJam_1.jpg
images/fotos/slideshow/welkom/PluktuinDeBosrandBoeket_2.jpg
DSCN2303.jpg
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
  • Tuintherapie/landbouwzorg
  • BSO Moestuinles kinderen
  • excursie schoolklas

Pluktuin overig

  • Abonnementen
  • Bloemstukken, grafwerk
  • Cadeaubonnen

Meer over ons

  • Plattegrond pluktuin
  • Vrijwilligers gezocht
  • FAQ

Contactgegevens

Pluktuin de Bosrand    

Dorskampweg tegenover 15

6704 PB Wageningen

 

mobiel 06-49958208 

       Petra Lenskens

email contactformulier

twitter@pluktuinbosrand

facebook PluktuindeBosrand