Kruisbessentaart
Ingrediënten taartdeeg
* 200 gram bloem
* 40 gram suiker
* 100 gram roomboter
* 1 ei
* 1 mespuntje zout
* ca. 4 eetlepels koud water
Ingrediënten vulling
* 1 kilogram kruisbessen
* 450 gram suiker
* 60 gram maïzena
* 1 eierdooier
* 1 eetlepel crème fraìche
Materialen
* Taartvorm (bij voorkeur met kartelrand)
Bereidingswijze taartdeeg
* Meng alle ingrediënten voor het deeg door elkaar tot de gewenste structuur is ontstaan
* Mocht het deeg wat te droog zijn, dan kan er wat extra water aan toegevoegd worden
* Laat het deeg een uur rusten
* Vet een taartvorm licht in en bekleed deze met het deeg
Bereidingswijze vulling
* Pureer de kruisbessen en voeg de suiker er aan toe
* Houd een aantal kruisbessen achter voor de versiering
* Het verkregen sap vermengen met de maïzena en het mengsel 2-3 minuten zachtjes laten koken
* Laat het daarna iets afkoelen
* Schenk de licht afgekoelde vulling over het deeg
* Vermeng daarna de losgeklopte eidooier met de crème fraîche
* Versier met dit mengsel én een aantal kruisbessen de bovenkant van de taart
Bak de taart in een voorverwarmde oven van 175 graden in circa 40 minuten gaar
Dorskampweg tegenover 15
6704 PB Wageningen