Muffins zwarte bessen
Ingrediënten
- 300 gr bloem
- 2,5 tl bakpoeder
- 1/4 tl zuiveringszout
- snufje zout
- 100 gr witte basterdsuiker
- 1-2 tl citroenschil
- 150 gr verse zwarte bessen
- 1 ei
- 2,5 dl melk
- 90 gr boter
Verder nodig:
oven
cakevormpjes
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C).
Bestrijk 14 cakevormpjes met olie of gesmolten boter.
Meng de gezeefde bloem, bakpoeder, zuiveringszout en zout in een grote kom en voeg dan suiker en fijn geraspte citroenschil toe. Goed mengen en daarna de zwarte bessen erdoor roeren.
Ei, melk en afgekoelde, gesmolten boter met een garde kloppen en over het meelmengsel gieten. Met een lepel tot een gladde massa mengen. Deeg in de cakevormpjes scheppen en tot 2/3 vullen.
Muffins 15-20 minuten bakken tot ze lichtbruin en gerezen zijn.
3-5 Minuten in de vormpjes laten, dan op een rooster laten afkoelen.
Maak ze ook eens met verse of ingevroren frambozen, aardbeien of kersen.
Dorskampweg tegenover 15
6704 PB Wageningen