Pluktuin de Bosrand Pluktuin de Bosrand
Pluktuin de Bosrand Pluktuin de Bosrand
  • Welkom
  • Plukken
  • Drinken
  • Activiteiten
    • Agenda
      • NL Doet
      • Yogalessen
      • workshops
      • Werkdagen
    • Workshops
    • Groepsarrangementen
    • Webshop
  • Ontdekken
    • Over ons
    • Onze werkwijze
    • Webshop
    • Vrijwilligerswerk bij de pluktuin
    • De Pluktuin
      • Snijbloemen
      • Eetbare bloemen
      • Fruit
        • Aalbessen
        • Appelbessen
        • Appels
        • Blauwe bessen
        • Bramen
        • Druiven
        • Frambozen
        • Japanse wijnbes
        • Kiwibessen
        • Kruisbessen
        • Peren
        • Pompoenen (groente)
        • Pruimen
        • Rabarber (groente)
        • Zwarte bessen
      • Theekruiden
      • Theetuin
      • Plattegrond pluktuin
      • Recepten
        • Druiven recepten
        • rode bessen recepten
      • Donateur
      • Crowdfunding
      • Tuintherapie
      • Pluktuin de Bosrand media
      • Gezocht
    • Stichting de Bosrand Wageningen
  • Bezoeken
    • Praktische Informatie
      • Openingstijden
      • Adresgegevens
      • Plattegrond
      • Webshop
    • Prijs informatie
      • Tickets
      • Vaste klantenkaart
      • Abonnementen
      • Cadeaubonnen
    • Groepen
    • Scholen
    • Webshop
    • Contact
  • Vrijwilligers
  • NL Doet 2025

 

 

  1. U bevindt zich hier:  
  2. home
  3. Ontdekken
  4. De Pluktuin
  5. Recepten
  6. Recepten Frambozen
  7. Frambozendroom, nagerecht

Selecteer de taal

  • Nederlands (NL)
  • English (UK)

Zwarte Bessen Yoghurt Roomijs

 

Ingrediënten
Dit recept kan ook gemaakt worden met rode bessen, bramen, bosbessen, kruisbessen of ontpitte zwarte kersen.
* 6 dl. yoghurt
* 1 theelepel vanille-essence
* 2 eetlepels honing
* 100-175 gr. bosbessen, schoongemaakt
* 2 eetlepels sinaasappelsap
* 25 gr. grove suiker
* 2 eiwitten

Bereidingswijze
* Meng de yoghurt, vanille-extract en honing door elkaar en vries het in totdat het schuimend wordt. (Ongeveer een uur.)
* Doe de zwarte bessen in een pan met het sinaasappelsap en de suiker.
* Laat het boven een laag vuur met de deksel erop 5 minuten pruttelen. (Kruisbessen
zo'n 10 minuten.)
* Haal van het vuur af en laat het fruit 30 minuten trekken.
* Giet dan af en laat het helemaal afkoelen.
* Roer dit mengsel door de yoghurt.
* Zet het een uur koud. Klop het eiwit met een garde tot het stijf is en doe het al roerende erbij.
Zet het opnieuw 1-2 uur koud of tot het vast is.

Terug

pluktuin1

Kom jij ook plukken?

OpeningstijdenNu te plukken

Block
We zijn de website aan het updaten. later meer
LEES MEER
Workshops
v.a. 8 pers.
Rondleiding
v.a. 8 pers
High Tea, picknick
v.a.8 pers
Kinderfeestjes
v.a. 8 pers

 

 Logov4

        Dorskampweg tegenover 15

        6704 PB Wageningen

images/fotos/slideshow/welkom/PluktuinDeBosrandIngang_1.jpg
images/fotos/slideshow/welkom/PluktuinDeBosrandAalbessen.jpg
images/fotos/slideshow/welkom/PluktuinDeBosrandBoeket_1.jpg
images/fotos/slideshow/welkom/PluktuinDeBosrandBlauwebessen.jpg
images/fotos/slideshow/welkom/PluktuinDeBosrandBorderGrasveld_1.jpg
images/fotos/slideshow/welkom/PluktuinDeBosrandWorkshopBloemschikken_1.jpg
images/fotos/slideshow/welkom/PluktuinDeBosrandBloemDahlia_1.jpg
images/fotos/slideshow/welkom/PluktuinDeBosrandGrasveld_1.jpg
images/fotos/slideshow/welkom/PluktuinDeBosrandWorkshopJam_1.jpg
images/fotos/slideshow/welkom/PluktuinDeBosrandBoeket_2.jpg
DSCN2303.jpg
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
  • Tuintherapie/landbouwzorg
  • BSO Moestuinles kinderen
  • excursie schoolklas

Pluktuin overig

  • Abonnementen
  • Bloemstukken, grafwerk
  • Cadeaubonnen

Meer over ons

  • Plattegrond pluktuin
  • Vrijwilligers gezocht
  • FAQ

Contactgegevens

Pluktuin de Bosrand    

Dorskampweg tegenover 15

6704 PB Wageningen

 

mobiel 06-49958208 

       Petra Lenskens

email contactformulier

twitter@pluktuinbosrand

facebook PluktuindeBosrand