Zwarte Bessen Yoghurt Roomijs
Ingrediënten
Dit recept kan ook gemaakt worden met rode bessen, bramen, bosbessen, kruisbessen of ontpitte zwarte kersen.
* 6 dl. yoghurt
* 1 theelepel vanille-essence
* 2 eetlepels honing
* 100-175 gr. bosbessen, schoongemaakt
* 2 eetlepels sinaasappelsap
* 25 gr. grove suiker
* 2 eiwitten
Bereidingswijze
* Meng de yoghurt, vanille-extract en honing door elkaar en vries het in totdat het schuimend wordt. (Ongeveer een uur.)
* Doe de zwarte bessen in een pan met het sinaasappelsap en de suiker.
* Laat het boven een laag vuur met de deksel erop 5 minuten pruttelen. (Kruisbessen
zo'n 10 minuten.)
* Haal van het vuur af en laat het fruit 30 minuten trekken.
* Giet dan af en laat het helemaal afkoelen.
* Roer dit mengsel door de yoghurt.
* Zet het een uur koud. Klop het eiwit met een garde tot het stijf is en doe het al roerende erbij.
Zet het opnieuw 1-2 uur koud of tot het vast is.
Dorskampweg tegenover 15
6704 PB Wageningen