Pluktuin de Bosrand Pluktuin de Bosrand
Pluktuin de Bosrand Pluktuin de Bosrand
  • Welkom
  • Plukken
  • Drinken
  • Activiteiten
    • Agenda
      • NL Doet
      • Yogalessen
      • workshops
      • Werkdagen
    • Workshops
    • Groepsarrangementen
    • Webshop
  • Ontdekken
    • Over ons
    • Onze werkwijze
    • Webshop
    • Vrijwilligerswerk bij de pluktuin
    • De Pluktuin
      • Snijbloemen
      • Eetbare bloemen
      • Fruit
        • Aalbessen
        • Appelbessen
        • Appels
        • Blauwe bessen
        • Bramen
        • Druiven
        • Frambozen
        • Japanse wijnbes
        • Kiwibessen
        • Kruisbessen
        • Peren
        • Pompoenen (groente)
        • Pruimen
        • Rabarber (groente)
        • Zwarte bessen
      • Theekruiden
      • Theetuin
      • Plattegrond pluktuin
      • Recepten
        • Druiven recepten
        • rode bessen recepten
      • Donateur
      • Crowdfunding
      • Tuintherapie
      • Pluktuin de Bosrand media
      • Gezocht
    • Stichting de Bosrand Wageningen
  • Bezoeken
    • Praktische Informatie
      • Openingstijden
      • Adresgegevens
      • Plattegrond
      • Webshop
    • Prijs informatie
      • Tickets
      • Vaste klantenkaart
      • Abonnementen
      • Cadeaubonnen
    • Groepen
    • Scholen
    • Webshop
    • Contact
  • Vrijwilligers
  • NL Doet 2025

 

 

  1. U bevindt zich hier:  
  2. home
  3. Ontdekken
  4. De Pluktuin
  5. Recepten
  6. Druiven recepten
  7. Slaatje met courgettes, pistachenoten en druiven

Selecteer de taal

  • Nederlands (NL)
  • English (UK)

Slaatje met courgettes, pistachenoten en druiven

Ingrediënten
Voor 4 personen
4 courgettes
1 hart van een krop sla
Druiven
100 g pecorino
3 takjes munt
3 limoenen
2 soeplepels niet gezouten, gemalen pistachenoten
2 soeplepels olijfolie
Zout en peper

Bereiden

Was en droog de courgettes, de sla en de druiven. Snij de uiteinden van de courgettes en snij ze in rondjes van 0,5 cm. Daarna snijdt u de rondjes in fijne reepjes. Rol de slablaadjes op en hak ze in reepjes. Hak de muntblaadjes fijn. Snij de druifjes in twee. Snij de pecorino in reepjes. Pers de limoenen en doe het sap in een kom met een beetje geraspte schil. Voeg olijfolie, zout en peper toe en meng stevig. Doe de sla in een andere kom en breng ze op smaak. Meng de courgettes en de munt en breng ze op smaak met de rest van de saus. Verdeel de noten, de druiven en de pecorino. Een beetje peper van de molen en opdienen!

pluktuin1

Kom jij ook plukken?

OpeningstijdenNu te plukken

 

 Logov4

        Dorskampweg tegenover 15

        6704 PB Wageningen

  • Tuintherapie/landbouwzorg
  • BSO Moestuinles kinderen
  • excursie schoolklas

Pluktuin overig

  • Abonnementen
  • Bloemstukken, grafwerk
  • Cadeaubonnen

Meer over ons

  • Plattegrond pluktuin
  • Vrijwilligers gezocht
  • FAQ

Contactgegevens

Pluktuin de Bosrand    

Dorskampweg tegenover 15

6704 PB Wageningen

 

mobiel 06-49958208 

       Petra Lenskens

email contactformulier

twitter@pluktuinbosrand

facebook PluktuindeBosrand