Pluktuin de Bosrand Pluktuin de Bosrand
Pluktuin de Bosrand Pluktuin de Bosrand
  • Welkom
  • Plukken
  • Drinken
  • Activiteiten
    • Agenda
      • NL Doet
      • Yogalessen
      • workshops
      • Werkdagen
    • Workshops
    • Groepsarrangementen
    • Webshop
  • Ontdekken
    • Over ons
    • Onze werkwijze
    • Webshop
    • Vrijwilligerswerk bij de pluktuin
    • De Pluktuin
      • Snijbloemen
      • Eetbare bloemen
      • Fruit
        • Aalbessen
        • Appelbessen
        • Appels
        • Blauwe bessen
        • Bramen
        • Druiven
        • Frambozen
        • Japanse wijnbes
        • Kiwibessen
        • Kruisbessen
        • Peren
        • Pompoenen (groente)
        • Pruimen
        • Rabarber (groente)
        • Zwarte bessen
      • Theekruiden
      • Theetuin
      • Plattegrond pluktuin
      • Recepten
        • Druiven recepten
        • rode bessen recepten
      • Donateur
      • Crowdfunding
      • Tuintherapie
      • Pluktuin de Bosrand media
      • Gezocht
    • Stichting de Bosrand Wageningen
  • Bezoeken
    • Praktische Informatie
      • Openingstijden
      • Adresgegevens
      • Plattegrond
      • Webshop
    • Prijs informatie
      • Tickets
      • Vaste klantenkaart
      • Abonnementen
      • Cadeaubonnen
    • Groepen
    • Scholen
    • Webshop
    • Contact
  • Vrijwilligers
  • NL Doet 2025

 

 

  1. U bevindt zich hier:  
  2. home
  3. Ontdekken
  4. De Pluktuin
  5. Recepten
  6. Druiven recepten
  7. Kwartels met druiven en prinsessenboontjes (2 pers)

Selecteer de taal

  • Nederlands (NL)
  • English (UK)

Kwartels met druiven en prinsessenboontjes (2 pers)

Ingrediënten
Voor 2 personen
Druiven: 1 mooie tros
Prinsessenbonen: 250 g
Kwartels: 2
Olijfolie: 1 soeplepel
Witte wijn: 5 cl
Citroen: 1
Platte peterselie: een paar takjes

Bereiden

Was de druiven, haal ze van de takjes en dep ze droog. Als u veel tijd hebt, kunt u de druifjes ontpitten. Zo vermijdt u dat iedereen pitjes uit zijn mond moet halen! Maak de boontjes schoon en laat ze ongeveer tien minuten koken in stoom of gezouten water. Wrijf de binnenkant van de kwartels in met zout en peper en stop de druiven er in. Toebinden met keukendraad. Bak de kwartels aan in een pan met olijfolie. Als ze een goud kleurtje krijgen haalt u ze uit de pan en legt u ze op absorberend keukenpapier. Doe het bakvet weg. Leg de kwartels weer in de pan, voeg de witte wijn en het citroensap toe. Bak de kwartels op een matig vuurtje gedurende ongeveer 15 minuten. Draai ze een of twee keer om. Voeg de druiven toe en laat nog 10 minuten bakken. Meng af en toe. Hak de peterselie fijn. Leg de kwartels en de druiven op een schotel. Leg de boontjes versierd met peterselie op de zijkanten en besprenkel met citroensap.

pluktuin1

Kom jij ook plukken?

OpeningstijdenNu te plukken

 

 Logov4

        Dorskampweg tegenover 15

        6704 PB Wageningen

  • Tuintherapie/landbouwzorg
  • BSO Moestuinles kinderen
  • excursie schoolklas

Pluktuin overig

  • Abonnementen
  • Bloemstukken, grafwerk
  • Cadeaubonnen

Meer over ons

  • Plattegrond pluktuin
  • Vrijwilligers gezocht
  • FAQ

Contactgegevens

Pluktuin de Bosrand    

Dorskampweg tegenover 15

6704 PB Wageningen

 

mobiel 06-49958208 

       Petra Lenskens

email contactformulier

twitter@pluktuinbosrand

facebook PluktuindeBosrand