Pluktuin de Bosrand Pluktuin de Bosrand
Pluktuin de Bosrand Pluktuin de Bosrand
  • Welkom
  • Plukken
  • Drinken
  • Activiteiten
    • Agenda
      • NL Doet
      • Yogalessen
      • workshops
      • Werkdagen
    • Workshops
    • Groepsarrangementen
    • Webshop
  • Ontdekken
    • Over ons
    • Onze werkwijze
    • Webshop
    • Vrijwilligerswerk bij de pluktuin
    • De Pluktuin
      • Snijbloemen
      • Eetbare bloemen
      • Fruit
        • Aalbessen
        • Appelbessen
        • Appels
        • Blauwe bessen
        • Bramen
        • Druiven
        • Frambozen
        • Japanse wijnbes
        • Kiwibessen
        • Kruisbessen
        • Peren
        • Pompoenen (groente)
        • Pruimen
        • Rabarber (groente)
        • Zwarte bessen
      • Theekruiden
      • Theetuin
      • Plattegrond pluktuin
      • Recepten
        • Druiven recepten
        • rode bessen recepten
      • Donateur
      • Crowdfunding
      • Tuintherapie
      • Pluktuin de Bosrand media
      • Gezocht
    • Stichting de Bosrand Wageningen
  • Bezoeken
    • Praktische Informatie
      • Openingstijden
      • Adresgegevens
      • Plattegrond
      • Webshop
    • Prijs informatie
      • Tickets
      • Vaste klantenkaart
      • Abonnementen
      • Cadeaubonnen
    • Groepen
    • Scholen
    • Webshop
    • Contact
  • Vrijwilligers
  • NL Doet 2025

 

 

  1. U bevindt zich hier:  
  2. home
  3. Ontdekken
  4. De Pluktuin
  5. Recepten
  6. rode bessen recepten
  7. Mascarponetaart met Aalbessen

Selecteer de taal

  • Nederlands (NL)
  • English (UK)

Mascarponetaart met Aalbessen

mascarponetaart

Ingrediënten

* 250 gr Mascarpone
* 500 gram aalbessen (rode trosbes)
* 5 onbespoten sinaasappelen (sap van 5, schil van 2)
* 250 ml room
* 4 lepels suiker + 3 lepels suiker
* 3 lepels elexir d' Anvers of grand-marnier
* 250 a 300 gr lepelkoekjes (boudoirs)

 


Bereidingswijze
* Spoel de aalbessen, hou een 10-tal takjes afzonderlijk.
* Rits nu met een vork of met de hand alle bessen van de steeltjes.
* Meng 4 lepels suiker met de aalbessen en roer voorzichtig zodat alle bessen suiker kunnen trekken
* Rasp de onbespoten schil van 2 sinaasappels heel fijn. Enkel het oranje deel mag mee zijn. (Dit gaat vrij makkelijk met een Julienne-snijder, maar ook met een gewone groenteschillertje maar dan moet je nadien misschien kijken of je de stukjes kleiner moet snijden)
* Pers het sap uit de 5 sinaasappelen
* Maak de mascarpone los in een kom, doe er 3 lepels suiker bij en de geraspte schillen van de sinaasappels. Roer deze ingrediënten goed door elkaar
* Neem een andere kom om er de room in stijf te kloppen.
* Meng de room voorzichtig door het mascarponemengsel.
* Voeg de 3 lepels elexir d' Anvers of grand-marnier toe aan het sinaasappelsap en verdeel het over twee diepe borden.
* Wentel de koekjes één voor één door het sap zodat ze doordrenkt zijn maar niet uiteen vallen
* Leg een rij koekjes in een schaal en strijk daarop een laag mascarponemengsel (± 1/3).
* Hierop leg je de helft van de gesuikerde aalbessen
* Herhaal deze drie lagen van koekjes, mascarponemengsel en bessen.
* Werk de taart af met een mascarponelaag.
* Leg de bewaarde bessentakjes ter versiering op de bovenste laag mascarpone.

De taart die nu volledig afgewerkt is, moet U wel nog minstens 6 u in de koelkast laten trekken vooraleer er van te eten.

Terug

pluktuin1

Kom jij ook plukken?

OpeningstijdenNu te plukken

 

 Logov4

        Dorskampweg tegenover 15

        6704 PB Wageningen

  • Tuintherapie/landbouwzorg
  • BSO Moestuinles kinderen
  • excursie schoolklas

Pluktuin overig

  • Abonnementen
  • Bloemstukken, grafwerk
  • Cadeaubonnen

Meer over ons

  • Plattegrond pluktuin
  • Vrijwilligers gezocht
  • FAQ

Contactgegevens

Pluktuin de Bosrand    

Dorskampweg tegenover 15

6704 PB Wageningen

 

mobiel 06-49958208 

       Petra Lenskens

email contactformulier

twitter@pluktuinbosrand

facebook PluktuindeBosrand