Mascarponetaart met Aalbessen
Ingrediënten
* 250 gr Mascarpone
* 500 gram aalbessen (rode trosbes)
* 5 onbespoten sinaasappelen (sap van 5, schil van 2)
* 250 ml room
* 4 lepels suiker + 3 lepels suiker
* 3 lepels elexir d' Anvers of grand-marnier
* 250 a 300 gr lepelkoekjes (boudoirs)
Bereidingswijze
* Spoel de aalbessen, hou een 10-tal takjes afzonderlijk.
* Rits nu met een vork of met de hand alle bessen van de steeltjes.
* Meng 4 lepels suiker met de aalbessen en roer voorzichtig zodat alle bessen suiker kunnen trekken
* Rasp de onbespoten schil van 2 sinaasappels heel fijn. Enkel het oranje deel mag mee zijn. (Dit gaat vrij makkelijk met een Julienne-snijder, maar ook met een gewone groenteschillertje maar dan moet je nadien misschien kijken of je de stukjes kleiner moet snijden)
* Pers het sap uit de 5 sinaasappelen
* Maak de mascarpone los in een kom, doe er 3 lepels suiker bij en de geraspte schillen van de sinaasappels. Roer deze ingrediënten goed door elkaar
* Neem een andere kom om er de room in stijf te kloppen.
* Meng de room voorzichtig door het mascarponemengsel.
* Voeg de 3 lepels elexir d' Anvers of grand-marnier toe aan het sinaasappelsap en verdeel het over twee diepe borden.
* Wentel de koekjes één voor één door het sap zodat ze doordrenkt zijn maar niet uiteen vallen
* Leg een rij koekjes in een schaal en strijk daarop een laag mascarponemengsel (± 1/3).
* Hierop leg je de helft van de gesuikerde aalbessen
* Herhaal deze drie lagen van koekjes, mascarponemengsel en bessen.
* Werk de taart af met een mascarponelaag.
* Leg de bewaarde bessentakjes ter versiering op de bovenste laag mascarpone.
De taart die nu volledig afgewerkt is, moet U wel nog minstens 6 u in de koelkast laten trekken vooraleer er van te eten.
Dorskampweg tegenover 15
6704 PB Wageningen