Adres

 

 

Vrijwilligers gezocht.

Het opzetten van de pluktuin en het onderhoud ervan kost heel veel tijd. Hulp hierbij is van harte welkom. Zelf kan ik sinds 2015 door een ongeval permanent minder doen en ook minder zwaar werk doen, waardoor hulp nog eens extra welkom is. Als gevolg van een ongelukkige sprong om de nek door een autistisch jongen is in februari 2015 mijn knie uit de kom geschopt. Hierdoor heb ik zelf geruime tijd weinig a niets in de tuin kunnen doen. Gelukkig hebben diverse vrijwilligers wel doorgewerkt en is er ook tijdens NL Doet en Burendag veel werk verzet. John, Marina, Frits, Jan, Bart, Louise, Tanita, Wendy, Rene, Wil, Lya, Greet, Evelien, Antoinette, Erik en Richard hebben, naast nog een aantal mensen, afgelopen periode heel veel gedaan. Dank jullie wel voor alle hulp (en morele steun)! 

Ondanks de geweldige inzet van de vrijwilligers die de tuin draaiend hebben gehouden is de tuin gedurende die periode toch iets te wild geworden. Ondertussen zijn er al weer heel veel herstel werkzaamheden uitgevoerd, maar er moet ook nog het nodige gebeuren om de tuin weer helemaal op orde te krijgen. Helaas is mijn knie permanent beschadigd waardoor ik niet meer volledig kan buigen, knielen, op mijn knieën zitten, spitten enz. Ik kan niet meer als voorheen het zware werk in de tuin doen. Hulp in de tuin was altijd al welkom maar nu helemaal. Mocht u zin hebben om in de pluktuin te komen helpen heel erg graag. Ook eenmalig een paar uurtjes hulp is zeer welkom! Er zijn allerlei klussen te doen, lichtere en zwaardere klussen.

Naast tuinonderhoud is er nog divers ander vrijwilligerswerk te doen, waarmee u de pluktuin en mij ook erg zou helpen.

Hieronder een lijst met actuele vacatures. Het betreft allemaal vrijwilligerswerk. Als u op de link klikt krijgt u meer informatie over de vacature

 

Vacatures voor langlopende activiteiten

Allround tuinman (m/v) met groene vingers

Tuinman (m/v) voor het grove tuinonderhoud; tuinervaring is hierbij een pre maar niet noodzakelijk

Maaihulp (meerdere personen gezocht); er moet wekenlijks gemaaid worden m.b.v. zelfrijdende loopmaaier. Kunt u af en toe helpen, meld u dan ook aan.

Timmerman (m/v); voor o.a. het timmeren van verkoopkraampje, koffietafel

Tuintherapeute (zzp-er of in dienst van zorginstelling); we zoeken iemand die tuintherapie / kleinschalige landbouwzorg in de pluktuin wil verzorgen.

Klusjesman (m/v); o.a. voor opknappen tuinmeubels, reparatie machines

 

Vacatures voor incidentele / kortlopende activiteiten

Oproepkracht voor oogsten van fruit; indien er door de klanten onvoldoende wordt geplukt en het fruit overrijp dreigt te worden moet er snel geoogst kunnen worden. Wilt u op oproepbasis af en toe helpen met oogsten?

Oproepkracht voor assisteren bij workshops (bloemschikken, jam maken), (kinder)feestjes of hightea.

Allround tuinman (m/v) met groene vingers. Heeft u een keer uurtje over en zin om te komen helpen in de tuin?

Tuinman (m/v) voor het grove tuinonderhoud; tuinervaring is hierbij een pre maar niet noodzakelijk. Heeft u een keer uurtje over en zin om te komen helpen in de tuin?

Gastheer/gastvrouw theetuin, hulp theepluktuin; vindt u het leuk om af en toe thee/koffie te komen schenken in de theetuin? Of te helpen bij onderhoud van de theepluktuin?

Bakhulp; naast de brownies van Brownies en Downies willen we incidenteel (bij groepen/workshops/hightea) extra taartjes met vruchten van de tuin hebben. Heeft u zin om af en toe voor ons te bakken?

Marketeer / PR-medewerker; hoe verbeteren we de vindbaarheid van de pluktuin

Werver (m/v) van subsidies en sponsors; hulp bij het zoeken naar subsidies en sponsoren. We zoeken o.a. een sponsor voor een zitmaaier.

Stagiaires; o.a. voor bodemonderzoek met bemestingsadvies, duurzame aanpak van kweekgras.

Ergonoom; hoe kunnen we de tuin - simpel en betaalbaar - aanpassen zodat het met mijn knieprobleem werkbaarder wordt.

 

Tijden vrijwilligerswerk:

Dagen en uren in overleg.

Mogelijke tijden: 

- dinsdag t/m vrijdag tussen 9 en 17 u, 

- weekenden: Gedurende het plukseizoen zaterdags tussen 11 en 17 uur. Buiten het plukseizoen zaterdags in overleg (niet iedere zaterdag). Zondag in overleg.

- 's avonds: in overleg is 1 avond in de week mogelijk.

Alle hulp is welkom, ook incidenteel een uurtje.

Wat bieden wij:

Een mooie, groene, rustgevende plek om vrijwilligerswerk (in uw eigen tempo) te doen.

Een leuk, gezellig en informeel team om mee samen te werken.

(Nieuwe) contacten

Uitleg over werkzaamheden door eigenaar van de pluktuin, verder veel eigen verantwoordelijkheid.

Afhankelijk van behoefte: flexibiliteit of juist ritme.

Af en toe een bosje bloemen voor uw hulp (gedurende het plukseizoen). 

 

Team

Op dit moment zijn er 7 vrijwilligers die me wekelijks helpen de pluktuin op orde te houden en verder uit te breiden; John, mijn partner, wie o.a. de druiven onderhoud en me verder regelmatig helpt met vooral de wat grotere klussen plus Marina, Frits, Tanita, Bart, Jan en Louise. Ze helpen vooral met het tuinonderhoud, onkruid wieden, schoffelen, maaien en snoeien, maar soms ook met andere klussen, zoals timmeren, verven en lassen.

Daarnaast zijn er nog aantal mensen (o.a. Greet, Wil, Lya en Evelien) die geregeld helpen met bemannen van de kraam van de pluktuin tijdens de Molenmarkt of het Oogstfeest van de Wageningse Eng, workshops (bloemschikken of jam maken) begeleiden, het sluiten van deals tijdens de Beursvloer in Wageningen en Ede, het waarnemen tijdens mijn vakantie en met de tuin in kaart brengen.

Ook zijn er mensen die helpen met specifieke klus(sen). Zo heeft Claude – die hiermee werkervaring in Syrië had - druppelslangen door de gehele tuin aangelegd.

Over de jaren heen hebben ondertussen al heel veel mensen geholpen met de aanleg en het onderhoud van de tuin. Iedereen heel erg bedankt voor jullie inzet! Zonder jullie hulp was de pluktuin niet zo mooi geworden.

Als dank voor de hulp van de vrijwilligers en om de teamspirit verder te stimuleren organiseren we af en toe een vrijwilligersfeestje en een nieuwjaarsborrel.

Interesse in een van deze vacatures?

Heeft u interesse in een van deze vacatures, kom dan langs bij de pluktuin om de mogelijkheden te bespreken of neem contact op met mij, Petra Lenskens, telefonisch ( 06-49958208) of via het contactformulier.

 

Daarnaast worden er tijdens het seizoen een aantal werkdagen georganiseerd (meestal de woensdagmiddag en/of de zaterdag). Hierbij werk je (als je dat wilt) samen met anderen die, net als jij, van tuinieren houden.

Zoeken

Webshop                Nu te plukken
webshop      blok 2 plukken web
 
  Cadeaubon          Abonnement

overzicht bonnen      IMG 3190 abonnement web

 
Boeketten               Bloemstukken
dscn2268 500    grafstuk 1b

 

Workshops           Yogales  

blok 2 web    20190612 091102 web

 

Groepen            Combi arrangement

PluktuinDeBosrandGroep 1      PluktuinDeBosrandGroep 3

 

Kinderfeestjes         Verhuur

089 500   PluktuinDeBosrandGroep 3

High Tea                    Picknick

high tea web      PluktuinDeBosrandGroep 2

Moordspel               Duurzaam

moordspel    IMG 6294